• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

National ID Number - Payoneer

palapapa

Novi član
Tu od
1 Velj 2018
Pozdrav,

Prilikom registracije na Payoneer potrebno je unijeti ID Number. Ukoliko sam odabrao LK kao identifikacijski dokument, da li unosim Serijski broj LK ili JMBG (matični broj).

Na forumu već postoji slično pitanje i odgovor je da se unosi Serijski broj LK. Međutim, guglajući sam našao ovaj dokument gdje piše da je National ID Number za Hrvatsku Personal Identification Number ili OIB (Osobni Identifikacijski Broj) što je mislim ekvivalent JMBG u Bosni i Hercegovini, tako da mi sada nije jasno koji broj treba da unesem.

Hvala,

Matični ili broj LK., čisto da imas neki broj unutra...

palapapa kaže:
Pozdrav,

Prilikom registracije na Payoneer potrebno je unijeti ID Number. Ukoliko sam odabrao LK kao identifikacijski dokument, da li unosim Serijski broj LK ili JMBG (matični broj).

Na forumu već postoji slično pitanje i odgovor je da se unosi Serijski broj LK. Međutim, guglajući sam našao ovaj dokument gdje piše da je National ID Number za Hrvatsku Personal Identification Number ili OIB (Osobni Identifikacijski Broj) što je mislim ekvivalent JMBG u Bosni i Hercegovini, tako da mi sada nije jasno koji broj treba da unesem.

Hvala,

palapapa kaže:
Pozdrav,

Hvala,
Broj licne karte :)

Oni ti traže tvoj jedinstveni matični broj, ali je bolje uneti broj LK, a matični broj ne unositi nigde.

Ako se desi npr. nekad da moraš, iz nekog razloga, da promeniš ime i prezime... legalno naravno... JMBG je jedino što ti ostaje i što se ne menja... a ako otvoriš novi Payoneer nalog sa novim podacima, JMBG je ono čime te mogu povezati sa starim nalogom. ;) Svaki drugi broj, uključujući broj pasoša i lične karte se menja sa izdavanjem novog dokumenta.

Back
Na vrh