• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Linkovi za goste

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Primetio sam danas da se ne prikazuju linkovi gostima na forumu, već stoji obaveštenje da će im se prikazati kad se budu registrovali.

U praksi sam se uverio da je mnogo zgodnije da linkovi i slike budu vidljive za sve posetioce sajta.

Jer ako se neko registruje samo da bi video linkove, taj nije ni potreban forumu i ni na koji način neće poboljšati njegov kvalitet.

Ljudi na internetu pamte pozicije gde dobijaju konkretne informacije, a znaju da kad posete ovaj forum, neće dobiti kompletnu informaciju, zato će prilikom pregleda rezultata u pretraživaču odmah izfiltrirati i posle par poseta početi obacivati posetu forumu, jer ne mogu videti linkove.

Ovo je neko moje teoretisanje i praksa koja važi samo za dva foruma koja vodim, te iz tog razloga se ne može smatrati činjenicu, već više kao sugestija.

Kao prvo bi rekao svaka cast. Drago mi je da se razmislja o dobrobiti foruma i da se daju konkretni prijedlozi.

Druga stvar, koliko je konkretan prijedlog se vidi po tome da sam ja vec razmisljao o tim stvarima, tako da eto razmisljamo slicno. Doduse, zasada sam malo neodlucan ali razmatram i vazem opcije. Osobno zelim promovirati otvorenost foruma i znanja na forumu i da privucemo clanove jer oni to zele postat a ne jer moraju.

No, u praxi stvari znaju biti drugacije. Ovo skrivanje linkova za one koji nisu registrirani je ostatak od vremena kada smo bili mali forum i kao cilj imali povecanje broja clanova. Sada su prioriteti kvaliteta i ne moramo nuzno ici u povecanje broja clanova. No isto tako ako dozvolimo linkove moglo bi se dogodit da niti oni kvalitetni experti ne dodju na forum, ne vide nove kvalitetne rasprave koje se odvijaju tako da nisam 100% siguran da je to najbolja stvar. Prednosti i mana imaju oba nacina i jos uvijek vazem opcije. Imam neke dugorocne planove za forum i moram prvo vidjet kako se ovakve stvari uklapaju. Naprimjer, ako se neki clanovi koji imaju znanja registriraju ali postanu neaktivni brzo, onda bi gledao da saljemo tjedni ili mjesecni newsletter s izdvojenim najboljim temama kako bi na taj nacin ponovo privukli neaktivne clanove da sudjeluju u radu foruma. Naravno, da bi na to isli prvo se mi koji vec jesmo aktivni naviknut da na forumu pruzamo samo kvalitetu i nista osim kvalitete, na taj nacin kad pozoves nekoga taj ce i ostat, kad pozoves one koji nisu toliko iskusni prihvatit ce nacin ponasanja na forumu i oni ce znat da se na ovom forumu cijeni kvaliteta.

Planova imam stvarno velikih i dobrih za povecanje kvalitete na forumu ali sve to mora ici postepeno jer ima tu puno raznih tehnickih, vremenskih, drustvenih razloga zasto se takve stvari moraju postepeno odvijat. Tak da ti skriveni linkovi ili bilo koja druga opcija na forumu trebaju uzet u kontekstu i to kontekstu ne kakav je prije bio, cak ni kakav je sada nego kakav ce biti za par mjeseci.

Natjecanja za najbolji thread je bilo testiranje "pulsa" foruma. Sad kada sam vidio da su clanovi foruma sposobni i zeljni kvalitete sada cu gledat da to postane standard i normalan nacin ponasanja na forumu.

dbomestar kaže:
...onda bi gledao da saljemo tjedni ili mjesecni newsletter s izdvojenim najboljim temama kako bi na taj nacin ponovo privukli neaktivne clanove da sudjeluju u radu foruma...

Držim da je ovo jako dobra ideja. :) To bi akcentiralo interakciju Foruma i članova.

Back
Na vrh