• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koliko gubim ako nisam prisutan na društvenim mrežama?

liquid kaže:
flex202 kaže:
Ja sam zahvaljujući fejsbuku prošle godine zaradio preko 12 000 eura. Meni se okreće želudac kad čujem ljude iz okoline kako je fejsbuk bezveze.

Imaš stranice ili boostaš ... koliko imaš ukupno lajkova na stranicama?

Imam stranice, oko 1 150 000 fanova, ne plaćam oglašavanje. Prije jesam plaćao dok se moglo progurati neki normalniji članak, sada nemam računa jer čini mi se da sada najbolje prolaze skandali tipa farma i slične gluposti a ja to nemam na sajtu i ne planiram imati.

yn4U7rX.jpg

Ovo je rezultat za 5 eura dok sam koristio oglašavanje, međutim u pitanju je bila humanitarna akcija pa je zato bilo tako puno djeljenja. U svakom slučaju akcija je bila uspješna što je najbitnije.

A, ako nije tajna, kako si dobio toliko fanova na stranicama, da li su to neke starije stranica, tipa od pre 3-4 godine, kada su se lajkovi i lakše dobijali ili preko clicjacking-a možda?

flex202 kaže:
Lazar023 kaže:
Na pomen Facebook-a mi se okrece zeludac.
A kad cujem nekog kako hvali to,kako dize Facebook u nebesa,da je to nesto najbolje sto se desilo svetu...pomislim da stvarno covek nije citav:wacko

Ja sam zahvaljujući fejsbuku prošle godine zaradio preko 12 000 eura. Meni se okreće želudac kad čujem ljude iz okoline kako je fejsbuk bezveze.

Ccc...

Kad sam rekao to gore,mislio sam na ono sto jedan prosecan korisnik Facebook-a sa ovih prostora radi tamo:klikce na "like",gleda slike,igra igrice,trazi devojke,muskarce...i ko zna sta vec radi tamo_Odnosno gubi vreme.A to radi 99,9% njih,zar ne?

I kad mi dodje onda sa pricom kako je to super i pocne da me ubedjuje da i ja trebam da otvorim Facebook zbog toga...stvarno mi se okrece zeludac.

EDIT:
Blago tebi kad si zaradio tolike pare tamo.
Sto neko rece,ako nije tajna,objasni i drugima princip.

@Lazar023
Procitaj lepo forum i imaces poocetno znanje da i ti mozda ostvaris neki prihod preko fb-a. :)

Maybe one day... ;)

Prvo da savladam ovu averziju prema Facebook-u i da vidim i tu drugu (profitabilnu) stranu Facebook-a...pa onda mogu dalje.

So far,imam samo sliku koju mi plasiraju spomenutih 99,9% korisnika Facebook-a:gledanje slika,stavljanje nekih statusa,kliktanje na "like"...nista posebno interesantno.

Ne znam ni zbog cega je generalno ljudima toliko dobar/zanimljiv taj Facebook?

Jedino sto mi ovako pada na pamet je neka psiholoska strana/pomoc koju moze da pruzi Facebook.Ono,ceo dan radim ko konj,dosao sam kuci,hocu da odmorim malo glavu od posla,sefa i svega,hajde na Facebook,tamo ima raznih budalastina za "odmaranje glave" (=radenje nicega,omiljeni sport na ovim prostorima).Za to je pre sluzila uglavnom televizija (pretpostavljam).Ali eto,vremena se menjaju,sad se vreme gubi u pracenju statusa online indetiteta... :sigh

EDIT:
Mada,sa poslovne strane,svaka cast onom (bilo da je to taj lik koji se zvanicno vodi da ga je osnovao ili nek organizacija koja se krije iza svega),uglavnom ko je izmislio tako nesto,sto ce "zaludeti" ljude sirom sveta.
Mada,po nekim procenama,manje od 4% ljudi koji koriste internet nemaju Facebook profil...dakle,srecom,ima nas,koji jos nismo podlegli toj masovnoj histeriji ;)

EDIT 2:
Ovo poslednje opet govorim u kontekstu toga cemu generalno sluzi Facebook tim 99,9% ljudi.

Lazar023 kaže:
flex202 kaže:

Ccc...

Kad sam rekao to gore,mislio sam na ono sto jedan prosecan korisnik Facebook-a sa ovih prostora radi tamo:klikce na "like",gleda slike,igra igrice,trazi devojke,muskarce...i ko zna sta vec radi tamo_Odnosno gubi vreme.A to radi 99,9% njih,zar ne?

I kad mi dodje onda sa pricom kako je to super i pocne da me ubedjuje da i ja trebam da otvorim Facebook zbog toga...stvarno mi se okrece zeludac.

EDIT:

Neka svako živi svoj život kako hoće, ne vidim ništa loše u tome da neko igra igrice, traži djevojke, gleda slike itd, tebi je to gubljenje vremena, većini nije. Niti ja vidim šta loše u tome. Jednostavno nismo svi isti. Nebi ni valjalo da smo svi isti zar ne? Društvene mreže su definitivno donjele dosta dobrih stvari kao i loših, mada mislim da je više ovih dobrih stvari.

Skrecemo polako sa teme,ali ajde...

flex202 kaže:
Lazar023 kaže:
Ccc...

EDIT:

Neka svako živi svoj život kako hoće, ne vidim ništa loše u tome da neko igra igrice, traži djevojke, gleda slike itd, tebi je to gubljenje vremena, većini nije. Niti ja vidim šta loše u tome. Jednostavno nismo svi isti. Nebi ni valjalo da smo svi isti zar ne? Društvene mreže su definitivno donjele dosta dobrih stvari kao i loših, mada mislim da je više ovih dobrih stvari.
Pa,ja za sad vidim vise losih strana,nego dobrih.

Niko nece naravno odjednom poceti tako da se ponasa (da po ceo dan "visi" na Facebook-u),ali verujem kad bi se merilo vreme provedeno na pocetku (prilikom prvog kontakta sa Facebook-om i neposredno nakon toga) i kasnije (posle par nedelja,meseci,godina...),da bi to provedeno vreme pokazalo progresiju,kod pojedinaca cak i eksponencijalnu progresiju.Stvara se navika,stvara se zavisnost.Da li je to dobro ili lose?

OK,zavisi naravno i od sadrzaja sta se tamo gleda.Neko se uloguje,vidi...ne znam,koliko je brojala flota Imperije (iz Star Wars-a),koliko piva moze da proizvede Cascade pivara sa Tasmanije,koliko dugo je neka tamo zenska ljubila ne-znam-koji auto da bi pobedila u takmicenju za osvajanje tog vozila,itd.itd.Sve je to super,ali da ga posle 3 dana pitas da ti reprodukuje nesto sto je tad video/procitao...mislis da ce znati?
Ne kazem da ne postoje neki koji se secaju na kom casu u skoli su pre 28 godina procitali sta,ali...ovde opet pricam o prosecnom korisniku Facebook-a.

Ma,samo da ga pitas sta si prvo procitao tog dana (ne naravno ako je proveo online 3 minuta,vec malo duze),pa verujem da bi vecina omanula.Da li je to dobro ili lose?

Gde si bio - nigde,sta si radio - nista.
Cast izuzecima,kojih svakako ima naravno,ali za vecinu to vazi.

Ha,sad sam se setio jednog fazona.Stara izreka,u novom ruhu:
Facebook je dobar sluga,
Ali zao gospodar:to_clue

Stvar je u tome sto je vecini on postao odavno gospodar,samo toga jos nisu ni svesni.

Ne biti na drustvenim mrezama ako si u internet biznisu (a cak i ako si u offline businisu) ti basically pucas sam sebi u nogu. Izgubljen traffic, isgubljeni SEO benefits.

Budi svugde, as long as you can keep up - Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Youtube, Instagram, LinkedIn, StumbleUpon. Everywhere...

LegalAlien kaže:
Ne biti na drustvenim mrezama ako si u internet biznisu (a cak i ako si u offline businisu) ti basically pucas sam sebi u nogu. Izgubljen traffic, isgubljeni SEO benefits.

Budi svugde, as long as you can keep up - Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Youtube, Instagram, LinkedIn, StumbleUpon. Everywhere...

Koliko ti licno imas od toga koristi?

Naleteo sam nedavno na video,a u vezi onog sto sam rekao jos pre par godina...
You Will Wish You Watched This Before You Started Using Social Media | The Twisted Truth

flex202 kaže:
...ne vidim ništa loše u tome da neko igra igrice, traži djevojke, gleda slike itd, tebi je to gubljenje vremena, većini nije. Niti ja vidim šta loše u tome. ...
Društvene mreže su definitivno donjele dosta dobrih stvari kao i loših, mada mislim da je više ovih dobrih stvari.
NJemu to nije nista lose...
To isto kazu i oni koji su zavisni od Facebook-a (i drugih drustvenih mreza).

Objasnjava se u videu da su te mreze napravljene tako da se ljudi "navuku" na to.
I pritom jos misle kako je to "dobro i nema tu niceg loseg" :sigh
Ne shvatajuci da su odavno postali podcinjeni takvim stvarima.

Braniti Facebook u tom kontekstu (puke zabave) je znak zavisnosti.I to lose zavisnosti (ako uopste postoji "dobra" zavisnost).

Lazar023 kaže:
Ma,samo da ga pitas sta si prvo procitao tog dana (ne naravno ako je proveo online 3 minuta,vec malo duze),pa verujem da bi vecina omanula.Da li je to dobro ili lose?
Cak ni Zuckerberg (pri kraju videa,~12:50) ne moze da se seti jedne proste stvari iz svakodnevnog zivota.
I to nije izuzetak,vec je postalo pravilo kod vecine ljudi.Gde li to vodi,hm,hm,hm...

P.S. - "Search" treba popraviti.Jedva sam nasao ovu temu.
Za zadate reci ("zeludac","okrece") ne daje nikakve rezultate.

Ne mozes da optuzis nekoga da je zavisnik od drustvenih mreza zato sto brani jednu od njih...

Sve je napravljeno da se navuces na to nesto, od junk fooda pa do socijalnih mreza. Nista od toga nije ekstremno nezdravo i stetno ukoliko se konzumira umereno.

Back
Na vrh