Skrecemo polako sa teme,ali ajde...
flex202 kaže:
Lazar023 kaže:
Ccc...
Kad sam rekao to gore,mislio sam na ono sto jedan prosecan korisnik Facebook-a sa ovih prostora radi tamo:klikce na "like",gleda slike,igra igrice,trazi devojke,muskarce...i ko zna sta vec radi tam
dnosno gubi vreme.A to radi 99,9% njih,zar ne?
I kad mi dodje onda sa pricom kako je to super i pocne da me ubedjuje da i ja trebam da otvorim Facebook
zbog toga...stvarno mi se okrece zeludac.
EDIT:
Blago tebi kad si zaradio tolike pare tamo.
Sto neko rece,ako nije tajna,objasni i drugima princip.
Neka svako živi svoj život kako hoće, ne vidim ništa loše u tome da neko igra igrice, traži djevojke, gleda slike itd, tebi je to gubljenje vremena, većini nije. Niti ja vidim šta loše u tome. Jednostavno nismo svi isti. Nebi ni valjalo da smo svi isti zar ne? Društvene mreže su definitivno donjele dosta dobrih stvari kao i loših, mada mislim da je više ovih dobrih stvari.
Pa,ja za sad vidim vise losih strana,nego dobrih.
Niko nece naravno odjednom poceti tako da se ponasa (da po ceo dan "visi" na Facebook-u),ali verujem kad bi se merilo vreme provedeno na pocetku (prilikom prvog kontakta sa Facebook-om i neposredno nakon toga) i kasnije (posle par nedelja,meseci,godina...),da bi to provedeno vreme pokazalo progresiju,kod pojedinaca cak i eksponencijalnu progresiju.Stvara se navika,stvara se zavisnost.Da li je to dobro ili lose?
OK,zavisi naravno i od sadrzaja sta se tamo gleda.Neko se uloguje,vidi...ne znam,koliko je brojala flota Imperije (iz Star Wars-a),koliko piva moze da proizvede Cascade pivara sa Tasmanije,koliko dugo je neka tamo zenska ljubila ne-znam-koji auto da bi pobedila u takmicenju za osvajanje tog vozila,itd.itd.Sve je to super,ali da ga posle 3 dana pitas da ti reprodukuje nesto sto je tad video/procitao...mislis da ce znati?
Ne kazem da ne postoje neki koji se secaju na kom casu u skoli su pre 28 godina procitali sta,ali...ovde opet pricam o prosecnom korisniku Facebook-a.
Ma,samo da ga pitas sta si prvo procitao tog dana (ne naravno ako je proveo online 3 minuta,vec malo duze),pa verujem da bi vecina omanula.Da li je to dobro ili lose?
Gde si bio - nigde,sta si radio - nista.
Cast izuzecima,kojih svakako ima naravno,ali za vecinu to vazi.
Ha,sad sam se setio jednog fazona.Stara izreka,u novom ruhu:
Facebook je dobar sluga,
Ali zao gospodar:to_clue
Stvar je u tome sto je vecini on postao odavno gospodar,samo toga jos nisu ni svesni.