• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako zaraditi, dobiti posao preko freelancer.com?

mafica kaže:
Mene zanima da ako u klijenta stoji:

About the Client
Payment Method Not Verified

Je li moguće da, ukoliko budem izabran za taj posao, da novac bude prebačen s njegovog na moj račun, tj. je li moguće da on uopće ima taj novac na oDesk.com računu za platiti posao koji sam uradio za njega. Aplicirao sam se za par poslova koji nemaju potvrđen način plaćanja pa me zbog toga malo zabrinjava.

I još jedno pitanje...

- Možete malo pojasniti gdje se najčešće obavlja intervju i spada li pod intervju dopisivanje porukama putem oDesk.com? Ako su i poruke neki vid intervjua, možete li mi reći na koje ste metode naišli tj. putem čega su sve tražili intervju od vas (facebook, skype, da li puno njih traži video-poziv na skajpu i sl.).
Koja mi pitanja budu postavljena i da li tu trebam striktno odgovarati samo ono što me se pita ili pak' da razgovaram s klijento i pričam normalno?

Na prvi dio pitanja je Igor odgovorio ja cu samo da se nadovezem. Ako se klijent tek registrovao nije strasno sto nije potvrdio nacin placanja,jer kad odluci da zaposli nekoga mislim da prvo mora da potvrdi karticu. Licno izbjegavam klijente koji nemaju nikakvu istoriju na sajtu ali uvjek mozete da trazite nesto novca unaprijed. Bez obzira na sve to,moja preporuka svima je da NIKAD i ni pod kojim uslovima, ne saljete glavne fajlove dok ne dobijete sve pare. Ovo cesto ponavljam ali stvarno mislim da je to vrlo vazno. Skoro sam imao jednu takvu situaciju i to sa klijentom koji ima odlican rejting i potrosio je gomilu para na odesku,na kraju,da se podrska nije ukljucila mi bi se posvadjali.

Bas zbog ovakvih situacija,preporucujem da se razgovor sa klijentom vodi iskljucivo preko odeska. Ukoliko dodje do "svadje", podrska ima uvid u kompletan razgovor i lako moze da reaguje. Ovo vazi uglavnom za nove klijente i prve poslove sa njima, dok se malo ne upoznate,kasnije se mozete prebaciti i na skajp,mejl sta god.. Ali i dalje budite oprezni kad je isplata u pitanju,prevaranata ima dosta i ako ne mislite da radite za dzabe,pamet u glavu. :drinking

Hvala svima!

Jasno mi je da netko želi prevariti na način da ne želi platiti za izvršeni posao.
Ali što imaju scameri od toga da nude poslove koji ne postoje?

emica kaže:
Hvala svima!

Jasno mi je da netko želi prevariti na način da ne želi platiti za izvršeni posao.
Ali što imaju scameri od toga da nude poslove koji ne postoje?
Scameri zapravo ne nude poslove koji ne postoji, oni nude poslove koje njima stvarno treba uraditi, međutim može doći do prevara kod naivnih freelancera koji pošalju ono što su uradili (npr. glavni fajl, ne zaštićen) prije nego dobiju novac, a nakon toga poslodavac prekine svaki kontakt i eto prevara.

Da li neko možda zna kako da isključim da mi na mail stižu obaveštenja o projektima koji su closed a gde nisam pobedio? Kada odem na email settings vidim samo opcije podešavanja za Employer mod rada.

Odes u mail i odes na poruku otvoris poruku i u dnu poruke obicno pise unsubscribe ili tako nesto i to kliknes i stavis off ili ako ne znas samo obelezis kao spam.

Hvala ali, kad kliknem unsubscribe opet me pošalje na tu stranicu email settings koja je bila, isključio sam neke opcije, neću skroz da isključim obaveštenja već samo obaveštenja o izgubljenim bidovima, jer dosta bidujem i nekad bude kiša ovih nepotrebnih poruka. Ali mi treba npr da znam kad me neko plati da je to i uradio jer im jer je UI na sajtu užasno spor i nekad se tek posle 10 minuta vide pare pošto ti je stigao mail da su primljene, bar je kod mene tako

Pa vidi kada kliknes unsubscribe da li imas opciju da ti salje samo te poruke koje hoces.

Ako treba nekom imam freelance accaunt iz 2008 godine ali ga nikad nisam koristio, aplicirao sam sa par postova, ne znam da li to nekom znaci sto je accaunt star,
Pozdrav.

Lakisa94 kaže:
Ako treba nekom imam freelance accaunt iz 2008 godine ali ga nikad nisam koristio, aplicirao sam sa par postova, ne znam da li to nekom znaci sto je accaunt star,
Pozdrav.

Nemojte to da radite, ja sam imao 2 akauta i oba su pukla kada su izvalili, jbg tada sam jos klinac bio, zato sam taj sajt i batalio. :)

ma nemam ja na tom accauntu nista podeseno, ni racun nije povezan ni sa cim, bukvalno je prazan acc

Ne znam kako je u IT poslovima, ali u ostalim kategorijama, prvenstveno vezanim za pisanje je posao potpuno stao - niko ne traži pisce, ove nedelje nije bilo poslova koliko ih je ranije bilo dnevno. I to što se pojavi su uglavnom privatni projekti za unapred poznakog korisnika ili ekstremno robovlasništvo ($1/600 words)

Kako da znam da mi je dodijeljen neki projekat? Da li to dolazi u notifikacije,poruke??

Veliki pozdrav, skoro sam odlucio krenuti s freelance radom. Zeleo bih nekoliko saveta i nadam se da sam na pravom mestu. Naime, voleo bih neke preporuke i savete, sta raditi a sta ne i kako brze napredovati u ovom poslu? Napravio sam naloge na iwriter-u, upwork-u i freelancer-u, sto se tice mojih kvaliteta to jesu generalno kreativnost pisanja, volim pisati clanke, o sportu, drustvu, politici, zivotu uopste. Ranije sam na nekim sajtovima pisao i imao dosta odlicnih kritika, medjutim zbog finansijskih problema i teznje ka materijalnoj nezavisnosti odlucan sam da konacno pocnem i zaradjivati na netu, medjutim jasno mi je da je to izuzetno tesko, pa bih voleo neke savete. Sta generalno preporucujete za mene i moj domen rada? Da li je freelance dobar nacin zarade ili postoji jos nesto sto bih putem neta mogao istraziti? Za mene bi odlicno bilo ako bih nasao neki posao sa ovih prostora, ali nemam problem ni sa engleskim.

Neki moj optimalni cilj je da dodjem do neke mesecne zarade od 200$ i verujem da nece biti lako, ali sam spreman da se potrudim i radim da do tog cilja dodjem. Sledece godine bi trebalo da krenem na studije, pa bi mi dotad materijalna stabilizacija izuzetno dobro dosla... voleo bih neki savet i sta mi preporucujete, koji sajt ili kompaniju mozda, inace da napomenem da sam zainteresovan i za pisanje muzickih tekstova, kao i knjiga, ali to je vec neki siri deo koji bih zeleo dostici tek kad napredujem... unapred hvala.

pearl jam kaže:
Veliki pozdrav, skoro sam odlucio krenuti s freelance radom. Zeleo bih nekoliko saveta i nadam se da sam na pravom mestu. Naime, voleo bih neke preporuke i savete, sta raditi a sta ne i kako brze napredovati u ovom poslu? Napravio sam naloge na iwriter-u, upwork-u i freelancer-u, sto se tice mojih kvaliteta to jesu generalno kreativnost pisanja, volim pisati clanke, o sportu, drustvu, politici, zivotu uopste. Ranije sam na nekim sajtovima pisao i imao dosta odlicnih kritika, medjutim zbog finansijskih problema i teznje ka materijalnoj nezavisnosti odlucan sam da konacno pocnem i zaradjivati na netu, medjutim jasno mi je da je to izuzetno tesko, pa bih voleo neke savete. Sta generalno preporucujete za mene i moj domen rada? Da li je freelance dobar nacin zarade ili postoji jos nesto sto bih putem neta mogao istraziti? Za mene bi odlicno bilo ako bih nasao neki posao sa ovih prostora, ali nemam problem ni sa engleskim.
Neki moj optimalni cilj je da dodjem do neke mesecne zarade od 200$ i verujem da nece biti lako, ali sam spreman da se potrudim i radim da do tog cilja dodjem. Sledece godine bi trebalo da krenem na studije, pa bi mi dotad materijalna stabilizacija izuzetno dobro dosla... voleo bih neki savet i sta mi preporucujete, koji sajt ili kompaniju mozda, inace da napomenem da sam zainteresovan i za pisanje muzickih tekstova, kao i knjiga, ali to je vec neki siri deo koji bih zeleo dostici tek kad napredujem... unapred hvala.

Kreni sa čitanjem teme od prve stranice i nećeš imati pitanja koja mi već nismo postavili, tako da si odmah na početku krenuo loše moraš znati o nečemu nešto da bi postavio pitanje to generalisanje je gubljenje vremena i za nas i za tebe jer ti ne znaš šta te muči.

To što znaš kreativno pisati i voliš to ne znači da znaš dobro pisati. Napisati jedan članak je jako teško pogotovo ako se radi o člancima za web sajtove gdje moraš promovisati određenu nišu. Moraš znati kako privući mene da otvorim taj tekst, kakve riječi koristiti, backlinkovi ka drugim djelovima sajta etc. Plata ti je uglavnom po broju riječi 600/1000/1500 riječi tako i poslodavci traže primjer teksta i tvoju cijenu kada apliciraš...

Imaš jaku konkurenciju svako ko poznaje engleski a koji se ne bavim time mogu te nadmašiti jer se ne ističeš , moraš biti unikat po tome, poznat, ne zamjenjiv da bi dobio posao i ostao da radiš. Nemoj se prepadati ali ovo je realnost. Ono što sam ja nekad pisao kada bi bloggeri u mom timu bili bolesni ili nešto dakle dobiješ produkt sa amazona moraš o njemu članak napisati, destinacija neka o njemu članak fino, građevinu neku dakle moraš istražiti temu, vidjeti kako ona odgovara niši i onda pisati. Moje mišljenje 1 članak 1-2h na neko osrednju temu sa pripremama i grammer check.. Ovi iz engleske to rasturaju malo i brže

Sretno

miki84 kaže:
Ne znam kako je u IT poslovima, ali u ostalim kategorijama, prvenstveno vezanim za pisanje je posao potpuno stao - niko ne traži pisce, ove nedelje nije bilo poslova koliko ih je ranije bilo dnevno. I to što se pojavi su uglavnom privatni projekti za unapred poznakog korisnika ili ekstremno robovlasništvo ($1/600 words)

Malo šteka i u drugim kategorijama ovih dana, još je zima. :) Kao da su u zraku neke promjene, nadajmo se na bolje. :) Pisanje će se uvijek tražiti, bez brige, samo svi mi ovdje možda trebamo vidjeti da li je taj sajt uopće kvalitetno rješenje u ovom trenutku. Tamo sam korisnik od 2005. (dok je bio Scriptlance). Nesto se zaradilo za to vrijeme (nisam nikad to radio full time). Međutim, mislim da se kvaliteta poslova srozala tamo do kraja. Cini mi se da jako malo ljudi danas tamo dobro posluje. Posla ima doslovno previše (non stop novi oglasi), ali ne vidim nacin kako stupiti uopce u kontakt s ljudima. Tamo mi djeluje kao da je zatvoren krug - isti ljudi su i poslodavci i radnici, a botova je dosta na obje strane. Gazde sajta su vjerojatno trenutno jedine zadovoljne. Sta se vama cini? Mislim da mi s ovih prostora mozemo puno napraviti kroz privatne kontakte, putem ovog foruma.

Pozdrav ekipa, potreban mi je pisac na hrv jeziku za turisticki blog/portal. Svi detalji u pm.

Back
Na vrh