• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako unovčiti ček?

Skipper kaže:
Za Srbiju i adsense čekove idite u Poštansku štedionicu. Čekove isplaćuju odmah, bar su meni isplatili ček na 491 €. Samo je potrebno da potpišete saglasnost da ukoliko ček ne prođe proveru morate da vratite novac. Ta saglasnost važi 25 dana.
Ukoliko vam budu pravili problem u filijali recite im da pozovu ovaj broj 0113024504 i da traže Gordanu. Ona će im objasniti neke stvari.

Hvala na informaciji, a Gordana je ?

Ona je zaposlena u toj firmi ali neznam na kojoj poziciji. Uglavnom ima autoritet i moć da naredi službenicima na šalteru da unovče ček.

Mene je Komercijalna banka tako iznenadila ovaj mesec da je to neverovatno. Ček je stigao ranije, predao sam ga trećeg avgusta, a već 15-og sa mogao da podignem pare. Nisam mogao da verujem da je to sve odrađeno tako brzo, ipak je do naših banaka koji ček drže kod sebe od dana kada ste ga predali pa bogami i po 20 dana (kao jednom u mom slučaju) i tek onda ga pošalju na proveru. Ja ne znam zašto to rade, koristi od tog parčeta papira nemaju, dok Adsense ne uradi clearing, znači jedino šta može biti je lenjost službenika. I to ne onih gde predajete nego u nekoj filijali gde to sve ide.

aleksej kaže:
Mene je Komercijalna banka tako iznenadila ovaj mesec da je to neverovatno. Ček je stigao ranije, predao sam ga trećeg avgusta, a već 15-og sa mogao da podignem pare. Nisam mogao da verujem da je to sve odrađeno tako brzo, ipak je do naših banaka koji ček drže kod sebe od dana kada ste ga predali pa bogami i po 20 dana (kao jednom u mom slučaju) i tek onda ga pošalju na proveru. Ja ne znam zašto to rade, koristi od tog parčeta papira nemaju, dok Adsense ne uradi clearing, znači jedino šta može biti je lenjost službenika. I to ne onih gde predajete nego u nekoj filijali gde to sve ide.

Uh, i ja sam cesto dosadan iako ko papagaji ponavljalju da ce me zvati cim cek prodje. Dosadan sam jer ZNAM da cu tako brze (citaj na vreme) dobiti isplatu. Naucio sam da ih treba cimati (kontrolisati) kada sam jednom otisao posle 6 nedelja, a oni mi rekli da sam cek polozio tek pre 3 nedelje ... znaci tek su tada zaveli u svoj sistem, a ja sam se nacekao dobra 2 meseca da dodjem do isplate Sto je puno, puno je. Inace ja zapisujem kada sam polozio cek da se ne bih gubio sa time, tako da sam siguran kada sam ga polozio.

Takodje, iako oni smaraju sa onime: "zvacemo mi tebe cim cek prodje", to nije uvek istina, desilo mi se da zaborave. Nije ih na odmet nazvati jednom nedeljno kada istekne 3 nedelje cisto da ih blago podsetim da rade svoj posao ako su slucajno zaboravili :)

Pozdrav,
Ja sam dobio cek iz Kanade od strica kao poklon za svadbu. Inos je 1200 kanadskih dolara. Ne bavim se biznisom ali sam izguglao vas forum i ovu temu jer nisam znao sto s tim cekom. Primjetio sam da dosta ljudi spomenuo svoje iskustvo ali ne navedu banku ili ne navede iznos. Ja sam odlucio napisati sve podatke koje smatram bitne i nadam se da ce nekom pomoci. Informacije koje djelim su za Zagreb i friske su (provjerene malo prije :)

Zaba - info Telefon: 01 3773333 preko telefona mi nisu htjeli reci koliko naplacuju, nego da ja dodem do njim i oni ce to sve lijepo rjesiti.
Dosao sam i na moj iznos su odlucili naplatiti 122Kn bez objasnjenja kako su dosli do tog iznosa. Uljudno sam im se zahvalio. Imace kod njih imam tekuci i devizni racun sto mejsecno placam 20Kn.

Hrvatska Postanska banka- info Telefon 0800 472 472
Naplata usluge Inkaso - 1% od iznosa na ceku, a 50Kn je minimalna naknada

Erste banka - info telefon 0800 7890
Naplata usluge Inkaso - 1% od iznosa na ceku, a 50Kn ili 60Kn je minimalna naknada a 300 maksimalna. Covjek je triput govorio i svaki put je promjenio taj iznos pa racunam da je ili 50 ili 60, ovisno o raspolozenju :)
Otvaranja Deviznog je Dzaba a vodenje je 5Kn mjesecno samo ako taj mjesec ima ransakcije

PBZ - Info telefon 0800 365 365
Naplata usluge Inkaso - 0.3% 20Kn je minimalni iznos a 300 maksimalni
Otvaranje i zatvaranje deviznog racuna je dzabe a vodenje je mejsecno 64 euro centa a to je sada cca 5Kn

Ovaj inkaso trosak kako sam ja razumio provjera dal je cek pravi i postoji li uoce banka i osoba koja daje pare ili sam ga ja isprintao doma iz Photoshopa. Uz taj tosak postoji i trosak ino bake koja je izdala cek i koji samo ta banka zna. Taj trosak naplacuje u mom slucaju kanadska banka u kojoj je moj stric. Oni moraju provjeriti dal stric ima para na racunu prije nego ispale PBZu u mom slucaju. Taj trosak mi nitko nije znao reci koliko iznosi, ali on mi trebao biti isti bez obzira u kojoj ja banci dizo pare. Proces u ovo brzo i promptno elektronicko doba traje mjesec dana minimum. Tako su mi rekli.

Dakle u PBZu sam dao 22Kn za nesto sto bi u Erste i u Postanskoj dao 50 ili 60. U erste bi mozda dugorocno ustedio an vodenju deviznog racuna, ali mozda i zatvorim ovaj u PBZu nakon mjesec dana kada mi sjednu pare. A u megalihvarskoj ZABI bi me odrali 122Kn. Primjetite kako jedino ta banka nije imala 0800 boj a i jedva sam dosao do info telefona.

Novi update. Sjele su mi pare na tekuci racun u PBZu. Dakel tarjalo je cca 17 dana. Uplaceno je 1200 kanadskih dolara. ja sam platio 22Kn inkaso provjeru. Na racunu mi je 1110 Kanadskih dolara. Gdje je nestalo 90 dolara? u PBZu kazu da je to uzela kanadska banak. Meni je to veliak suma da uzme kanadska banka. U svakom slucaju sve to smatram bezobaznim. Javiti cu im se mailom i pitati koliko oni uzimaju proviziju cisto da dodemo tko je uzeo mojih 90 dolara i da li ta transakcija zaista dode toliko?!?

iznad 500€ je porez 5% dakle na taj iznos oko 60$, a sve ovisi od njih iako je i meni to previše (7,5%)

a sta kazes na ovo cek:105€ inostrana banka uzela 37€ ?

poslao sam meil jednoj banci u Crnoj Gori evo njihovog odgovora :

Obavještavamo Vas da je naša posrednička banka NLB d.d. Ljubljana (LJBASI2X). Provjera ove vrste čekova traje i do 30 dana, dok bančina provizija iznosi 1,50%, a troškovi incaso idu čak i do 75,00 USD.

pa ne isplati se ovdje unovciti cek ? jel tako ?

citao sam ove postove iz 2010 godine,da li neko od vas placa porez ???

Pozdrav ljudi, budim poprilično staru temu jer jednostavno ne znam kome se obratiti za ovakvo nešto.
Pročitao sam sve pa evo da podijelim moje iskustvo iz Bosne i Hercegovine.
Imam YT račun već godinama a u zadnjih 3-4 godine sam počeo to malo drugačije gledati i uz malo truda račun je nakupio novca za isplatu (70€)
Na AdSense sam sve podesio kako treba i nedavno sam dobio Google ček :D
Iznos je 72,44€

U roku par dana sam otišao u neke banke koje su mi blizu da provjerim kako isplatiti ček i vidi čuda, 95% banaka ne radi sa čekovima
A to su ove:
UniCredit
Raiffeisen
Intesa
NLB
Sparkasse
Nova Banka

Jedina banka koja radi sa čekovima i može isplatiti Google cek je Ziraat bank, tu informaciju su mi potvrdili mailom.
Jučer sam bio u njihovoj poslovnici u mostaru i pojasnili su mi da kod njih trebam otvoriti devizni račun i tek nakon toga mogu pokrenuti proceduru za isplatu čeka.
Za otvaranje računa trebam na CIPS-u / Policiji izvaditi Uvjerenje o prebivalištu (ne plaća se).
Danas sam išao do banke i otvorio račun, osoblje je ljubazno i susretljivo, za 15-ak minuta su sve završili.
Naknada za isplatu čeka je 2% što me je lijepo iznenadilo, takodjer su mi pojasnili da uz to ide još par nekih troškova, tako da sam na kraju platio 15€, tj uplatio sam ih sebi na svoj devizni račun.
Kada prodje obrada čeka (traje do 3 mjeseca), meni će banka isplatiti puni iznos koji je naveden na čeku :)

OK, to sam riješio i sada čekam.

Nego, za buduće isplate bi htio sabi olakšati stvar i podesiti Goolge AdSense da automatski isplaćuje na moj račun u banci, da ne čekam i td.
Kako to napraviti?
Trebam li čekati da se prag za isplatu opet napuni pa tek onda podesiti opciju isplate na račun?

Back
Na vrh