Pozdrav ljudi, budim poprilično staru temu jer jednostavno ne znam kome se obratiti za ovakvo nešto.
Pročitao sam sve pa evo da podijelim moje iskustvo iz Bosne i Hercegovine.
Imam YT račun već godinama a u zadnjih 3-4 godine sam počeo to malo drugačije gledati i uz malo truda račun je nakupio novca za isplatu (70€)
Na AdSense sam sve podesio kako treba i nedavno sam dobio Google ček
Iznos je 72,44€
U roku par dana sam otišao u neke banke koje su mi blizu da provjerim kako isplatiti ček i vidi čuda, 95% banaka ne radi sa čekovima
A to su ove:
UniCredit
Raiffeisen
Intesa
NLB
Sparkasse
Nova Banka
Jedina banka koja radi sa čekovima i može isplatiti Google cek je Ziraat bank, tu informaciju su mi potvrdili mailom.
Jučer sam bio u njihovoj poslovnici u mostaru i pojasnili su mi da kod njih trebam otvoriti devizni račun i tek nakon toga mogu pokrenuti proceduru za isplatu čeka.
Za otvaranje računa trebam na CIPS-u / Policiji izvaditi Uvjerenje o prebivalištu (ne plaća se).
Danas sam išao do banke i otvorio račun, osoblje je ljubazno i susretljivo, za 15-ak minuta su sve završili.
Naknada za isplatu čeka je 2% što me je lijepo iznenadilo, takodjer su mi pojasnili da uz to ide još par nekih troškova, tako da sam na kraju platio 15€, tj uplatio sam ih sebi na svoj devizni račun.
Kada prodje obrada čeka
(traje do 3 mjeseca), meni će banka isplatiti puni iznos koji je naveden na čeku
OK, to sam riješio i sada čekam.
Nego, za buduće isplate bi htio sabi olakšati stvar i podesiti Goolge AdSense da automatski isplaćuje na moj račun u banci, da ne čekam i td.
Kako to napraviti?
Trebam li čekati da se prag za isplatu opet napuni pa tek onda podesiti opciju isplate na račun?