• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako rijesit problem s pocetnicima na forumu?

OK, tek sam dobio vijest da je Dr. Bo preuzeo forum, pa nisam stigao pregledati sve promjene, al pretpostavljma da se već radi na najbitnijim promjenama, a to je uklanjanje svih fast-cash metoda kao što su uploadanja i slične zafrkancije. Znam da neki ovdje zarađuju epske iznose sa ovim metodama (ono, $1000 dolara mjesečno ili čak više, da se smrzneš, ludilo), ali na ovom forumu takvim 'naprednim' metodama nije mjesto.

Drugo, trebalo bi napraviti nekakve tutoriale, znači opsežne potove gdje se opisuju pojedine metode IM-a, ali ne previše napredno, već neke osnovne stvari s naglaskom na praksu i primjere. Teorija je OK, ali se početnici lako izgube u tome. Treba im nešto što će ih potaknuti da odmah krenu sa poslom. Ja ću nastojati što prije sastaviti neke tutoriale za niche website marketing, kako pronaći niche, analizirati KW, konkurenciju, napraviti website, optimizrati ga za tražilice i neke osnovne linkbuilding metode. To su metode s kojima dobro zarađujem i trenutno mi 100% prihoda firme dolazi od tih metoda, pa znam da tu sigurno mogu pomoći početnicima.

Bilo bi dobro da ekipa koja je dobra u drugim metodama, npr. e-mail marketing, social network marketing itd. napiše isto tako tutoriale. Dr Bo može pisati o korporativnom SEO što vjerujem i bude.

Uglavnom, nešto što će početnici moći lako razumjeti i odmah početi primjenjivati.

Ti postovi se mogu staviti kao sticky u kategoriju početnici kao i ostale odgovarajuće kategorije.

Dobre vijesti konačno na forumu.
Problem početnika na svim forumima postoji, a riješiti ga bi bilo dobro ograničavanjem postanja i pregleda dijela foruma dok se ne pročitaju pravila i 3-4 sticky posta u kategoriji početnici. Dok novi član foruma to ne napravi trebalo bi mu postaviti obavijest koja ga na to upozorava.
Nadalje, treba jasno odrediti koje teme su poželjne a koje nisu.

Pozdrav,

Iako nisam neki pisatelj i kuckalica, već duže vreme pratim vaš forum te sam mnogo naučio od njega, ne postavljajući puno pitanja. Što se tiče problema s početnicima jedino pitanje koje bi trebalo biti u globalu jeste - KAKO POČETI INTERNET ZARADU? Jer sigurno je da će prvo tražiti neki lakši način tipa GetPaidTo itd. Potrebno je jasno napisan tutorijal, da se vidi ime teme jasno. Ne vidim ništa više što bi trebalo, jer će ostalo s vremenom pratiti. Takođe mislim da bi trebalo da se uradi arhivizacija tema, te da se teme sa važnijim pitanjima prebace u prva dva lista, dok ostale ostanu na kraju ili pak odu u arhivu.

Lijep pozdrav svima, i ja sam jedan od pocetnika i zadovoljan sam radom i kvalitetom samog foruma i smatram da ce samo dalje napredovati. Podforum pocetnici je poprilicno slozen sto se mene tice i u sticky temama vec ima dosta materijal. Slazem se s gore navedenim prijedlogom da se napravim tema oznacena upecatljivim npr. crvenim slovima u kojima bi bilo pobrojano 10 naslova i linkova do 10 vaznih tema tipa sta je internet marketing, kako zapoceti sajt, najvazniji besplatni alati, payment procesori i kako ih koristiti i naravno link do pravila. Ubaciti jos 2-3 aktivna moderatora i napraviti da prvih 3 do 5 postova svakog novog clana mora biti approved.

Takodjer jedna od opcija je ovaj prijedlog chata napraviti kao neku temu, znam da je onako spamm ali naslov teme staviti kao instant-brzi odgovori da bi se sprijecilo otvaranje novih i nepotrebnih tema kada mozete postaviti pitanje u toj "chat" temi i da vam neko od online clanova odmah odgovori ako se pitanje tice nekih sitnica i pomoci oko stvari koje se lagano objasne ili urade. Sretan rad novom administratoru :)

Je li to ono ko u south parku kad je Cartman dobio 1 milion dolara, kupio luna park i preko TV svima razglasio "Vi nećete ući u moj lunapark". A kasnije puštao malo po malo (jer je morao). A onda ljudi poludili za njegovim lunaparkom i masovno dolazili?? :)

Mozda uvesti neki kviz posle registracije sa pitanjima iz pravilnika, ne znam koliko bi to pomoglo ali bi svakako morao da procita pravila onda :D
Takodje oni tutorijali su dobra ideja, trebalo bi u njima napisati nesto najosnovnije, tipa kako napraviti adsense nalog ali u tome i opisati sta je u stvari adsense , a kasnije koga zainteresuje ta tema onda ima u tom podforumu konkretnije...
Takodje mozda otvoriti i jos dve teme koje bi bile sticky u jednoj da mogu brzo da pitaju i da im se brzo i odgovori, a druga u kojoj bi bila najcesce postavljana pitanja i odgovori na njih, koje bi neko od moderatora vodio. Naravno usmeriti ih da prvo pogledaju u toj drugoj temi da li vec postoji odgovor na njihovo pitanje pre nego sto postave novo.. I mogla bi se davati neka upozorenja a kasnije i ban ako treba za one koji ne postuju pravila..
ovo pisem u sitne sate pa nije toliko detaljno ali ste shvatili poentu :D

Evo da se i ja pridružim diskusiji. Jel bi se moglo napraviti da su dijelovi foruma za članove s malim brojem postova zaključane isto kao i kod trade sekcije. Na primjer da osoba koja je tek regana na forum može postati u određenim dijelovima foruma i nigdje drugdje, tako da s brojem postova dobiva sve veće mogućnosti postanja u određenim sekcijama. I možda još i napraviti kada se početnik registrira na forum da ga automatski prebaci na neki post (welcome post) u kojem bi bilo polinkano sve što bi trebao da nauči (osnove) da bi mogao dalje napredovati. Mislim da ovo nebi bilo loše - barem nebi bilo toliko noob pitanja razbacanih po svim temama. Funkcija foruma bi ipak trebala biti da netko bez ikakvog znanja nauči kako zaraditi novac na internetu.

Osobno ne vidim post count kao relevantnu mjeru kvalitete znanja nekog clana. Ta mjera cesto potice losije textove jer ekipa dodje i posta na sve zivo, mislim da mi zelimo upravo suprotno.

Ovo za slaganje thread-a s uputama kako se ponasat na forumu, kako napredovat, s metodama koje postoje su ok. Tako nes planiram, mozda da iim posaljemo mail, PM ili sta vec automatski kad se registriraju. Stavimo neki Annoucment na vrh foruma. Tako nes bi mogli.

Ono sto mene muci sto ne zelim da ovo postane i ostane forum SAMO za pocetnike. Mnogo pocetnika ako vidi samo pocetnicke lake metode koje ce mu pomoc da udje u IM svijet ce i ostat na tome. Kako im prezentirat da postoje mnoge IM stvari out there koje mi jos nismo ni zagrebali ovdje.

Treba sistem koji će omogućiti raspoznavanje početnika od naprednijih članova. Onda doslovno treba postaviti mali kviz kako bi osoba odgovorila na pitanja i odmah bi se znalo aha on je riješio 90% testa. Mada se tu onda postavlja pitanje jer nisu svi maheri za sva područja (niti bi htjeli biti). Kada uhvatim vremena napravit ću komplet video tutorijal za wordpress od a do ž da se ljudi mogu snaći nakon što pogledaju filmić. Svejedno forumu fali neki flow koji bi se trebao pratiti. Slažem se da na forumu fali metoda, ali unaprijed molim da se ne pretvori u WSO crap sekcije gdje bi se dizala lova na početnicima i žicali bi se reviewsi.

Kontam da bi htio postići da se forum digne na viši nivo, ali početnika će uvijek biti. Sve ovisi što želiš postići i dali smatraš da ćeš uvoditi neki oblik monetizacije sem trenutnih oglasa.

Dosadašnje informacije su dobre, samo ih treba spakirati u dobar format za lako konzumiranje (if you catch my drift) :)

Automatska poruka pri registraciji sa npr. 10 linkova ka temama koje bi sadržale većinu stvari potrebnih početnicima bi dosta pomogla.

Ali zaboravljate jednu stvar, postoje ljudi kojima i kad daš sve na tanjiru traže da im i sažvaćeš to, da se oni ne bi trudili. Njima nema pomoći i oni će uvek otvarati nove threadove sa glupim pitanjima.

Tako je, ali ako i smanjimo volumen je puno lakse moderirat ove neke izuzetke. Takve koji i nakon dosta upozorenja da procitaju pravila i sl. cemo odmah kickat s foruma. Sada to jos nije najbolje organizirano na forumu pa se moze desit da netko pita jer jednostavno ne moze nac, ali ako se objasne neke stvari vrlo jasno i glasno mislim da ce puno manji broj biti takvih koji postaju pitanja koja su vec postavljena i sl.

Mozda bi na forumu trebalo postaviti onaj "Shoutbox" chat (kao na warezhr), pre svega za pocetnike koji zele da se bave uploadom. Oni bi mogli tamo da postavljaju gomile osnovnih pitanja i ne bi smetali ostalima koji se bave drugim nacinima zarade. Pretpostavljam da su vecina ljudi koji krse pravila uglavnom uploaderi pa na Shoutbox-u ne bi smetali ostalim clanovima foruma.

Zatim, video sam na nekim forumima recimo na digitalpoit-u, gde je home page:
http://www.digitalpoint.com/
i tu ima nekog sadrzaja, a sam forum je na:
http://forums.digitalpoint.com/
Steta sto i ovaj forum nije tako koncipiran pa bi na home page-u:
https://internetzarada.org
...mogli da se stave tutorijali za pocetnike, objasnjenja nekih pojmova i slicno. A sam forum da je recimo na
Kod:
https://internetzarada.org/forum  ili
http://forum.internetzarada.org
Ali sta je tu je.

M00nlander kaže:
Slažem se da na forumu fali metoda, ali unaprijed molim da se ne pretvori u WSO crap sekcije gdje bi se dizala lova na početnicima i žicali bi se reviewsi.

Kontam da bi htio postići da se forum digne na viši nivo, ali početnika će uvijek biti. Sve ovisi što želiš postići i dali smatraš da ćeš uvoditi neki oblik monetizacije sem trenutnih oglasa.

Dosadašnje informacije su dobre, samo ih treba spakirati u dobar format za lako konzumiranje (if you catch my drift) :)

Nikakva WSO crap sekcija nece biti.

Trenutacno nemam nikakve planove monetizacije foruma a vjerujem da ce tako i ostat. Jednostavno, indirektna korist od kvalitetnog foruma krcatog znanjem je puno veca nego neke reklame i slicno. Skupiti i stvoriti strucnjake na jednom mjestu mislim da ce otvorit puno vece koristi nego oglasi, WSO-i i slicno.

Slazem se, treba to malo poslozit informacije bolje. Razmislit cu jos kako to odradit.

visitor kaže:
Steta sto i ovaj forum nije tako koncipiran pa bi na home page-u:
https://internetzarada.org
...mogli da se stave tutorijali za pocetnike, objasnjenja nekih pojmova i slicno. A sam forum da je recimo na
hxxp://www.internetzarada.org/forum ili
hxxp://forum.internetzarada.org
Ali sta je tu je.
Postoji IZ blog koji je neaktivan već skoro 2,5 godine: www.internetzarada.org/blog/
Tamo bi se mogli staviti najkvalitetniji tutorijali kao i svi tutorijali za početnike.

Btw, upravo si IZ-u napravio dva 'broken' linka.

Da, nema smisla mjenjat pocetnu sada. Mozda bi mogli na blogu radit tjedni ili mjesecni round-up najboljih korisnih threadova sa foruma.

Mislio sam da bi bilo dobro pod svaku sekciju uvesti sticky koji bi se zvao ljubilarno "index" i u njemu povezivati sve korisne rasprave i teme te sekcije.

M00nlander kaže:
Mislio sam da bi bilo dobro pod svaku sekciju uvesti sticky koji bi se zvao ljubilarno "index" i u njemu povezivati sve korisne rasprave i teme te sekcije.

Uopce nije losa ideja.

Back
Na vrh