• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako početi zarađivati kao tinejdžer

SpawneR

Moćan
Tu od
31 Lis 2013
Postova
490
86516255013070637644.png


Ovo je tutorijal u kojem će moji vršnjaci, tinejdžeri, ili apsolutni početnici videti kako svet internet zarade funkcioniše. U ovom tutorijalu možete naučiti na mojim greškama, možete videti moj put do zarade a što je najvažnije siguran sam da ćete naučiti nešto!

Tutorijal:

  1. Moj početak
  2. Početničke greške
  3. Kako početi
  4. Načini zarade
  5. Za šta se opredeliti
  6. Saveti
  7. Završni govor

1. Moj početak

- Godine nisu granica, verujte mi, ako imate volje i želite da radite i zaradite naći ćete put, SIGURNO! Ovo je moja priča... Sve je počelo 2009 kada sam dobio kompjuter, u startu sam želeo da znam više, jedini sam u društvu umeo da krekujem igricu, kasnije je to preraslno u instaliranje antivirusa pa sve do ciscenja kompjutera. Bio sam uvek korak ispred drugara i želeo sam da tako bude, kad god bi me neko stigao ja sam išao napred još samo da bi ostao na vrhu.. Počeo sam kao i svako dete da igram igrice, kanter naravno, pravili smo klanove a samo moj klan je imao forum koji sam napravio na besplatnoj platformi.. Uvek sam želeo da sve što je moje bude savršeno i najbolje pa sam tako i forum sredio i bio je najbolji klan forum online, sve to sa 11 godina (lagao da imam 17), sada kada sam ovde i setim se tih vremena znam da sam uvek hteo da znam više i da me je upravo to dovelo tu gde sam sada.. Igrajuci igrice drug mi je rekao da internet zarada postoji i da se može zaraditi preko interneta, uveo me u svet PTC sajtova, pa čak sam se i tu trudio i skuplja refellere jako brzo i efikasno ali jednog dana sam preračunao u glavi i shvatio da ja više struje potrošim nego što dobijem od PTC-a.. Ukucao internet zarada na guglu, iskočio mi ovaj forum, pošto sam već znao oko foruma odlučio sam da se registrujem.. Možete videti moje prve postove, uvek sam pitao kako ovo kako ono kako ovo kako ono, nikad me nije bilo sramota da pitam čak šta više sramota je ne znati a ne pitati ( po mom mišljenju ), i upravo ta moja radoznalost me je dovela do znanja. Čitao sam satima i satima tutorijale, probao gotovo svaki vid zarade, pravio ap grešio a onda na tim istim greškama i učio, jel? Danas sam idalje apsolutni početnik ali mislim da imam to znanje da napišem tutorijal koji će pomoći početnicima i ubrzati im učenje makar dva puta, da će neko naučiti na mojim greškama i da će jednog dana da se seti mene i kaže "SpawneR mi je pomogao čoveče" :p Ono na šta sam danas najponosniji je status u mom društvu, svi me cene zbog toga što radim na internetu i što držim sajtove i stranice koje moji vršnjaci posećuju svakog dana, što u ovim godinama imam tu želju za uspehom i znanjem, a pored statusa sam srećan i što se moji roditelji ponose njihovim sinom koji je sa 15 godina zaradio 170e bez ulaganja.. Hajde da budemo iskreni, koji tinejdžer ne bi voleo da zaradjuje? Ukoliko ste u lošoj finansijskoj situaciju, kao ja ( doduše to nije nikakvo čudo, 70% građana Srbije su u lošoj finansijskoj situaciji) onda je želja za novcem još veća a kako se želja povećava tako je i veća šansa da ćete zaraditi! Da ne dužim više o sebi ovde hajmo da skrenemo pažnju na tutorijal i da pomognemo vama početnicima !

2. Početničke greške

79516761093860706619.png


Na greškama se uči, tako je i nije loše grešiti, ko greši taj i uči a ko nije pogrešio nije ni pokušao.. Ja vam sada "serviram" svoje greške da vi naučite na mojim greškama i na mojoj koži ne na svojoj, čast mi je!

- PTC sajtovi, da verovatno ste poverovali da može da se zaradi klikanjem oglasa što i jeste istina, ali koliko? Hmm pa 3$ mesečno.. Džabe reffereli kada morate da ih obnavljate, džabe da se trudite da skupljate direktne reffelere jer za to vreme možete napraviti dobar sajt koji će vremenom imati prirodnu posetu i interesovanje a samim tim i zaradu.. PTC sajtovi su priče za one koji ne žele da se pomaknu, koji žele sve bez rada i bez muke. Ja sam radio na PTC sajtovima određeno vreme i ne žalim, jer da nisam radio ne bi naučio koliko je to ustvari glupost i ne bi tu svoju grešku preneo na druge ( dosta sam ljudi sklonio sa tog puta ) jer bukvalno neko vređa vašu inteligenciju plaćajući vas 3$ mesečno, reffeler sistemom vas zaluđuju i prave budale od vas..

- Microworkers, verovatno ste culi za ovaj vid zarade i čini vam se da nije loše da zaradite 0.1$ po jednom izvršenom zadatku.. Nije loše ali opet, vreme, previše ga gubite a vreme je sve, vreme je novac, vreme je vreme i nemojte ga gubiti! Microworkers je dobra solucija ukoliko nemate novac da započnete ozbiljan projekat, skupite koliko vam treba ovom metodom i zabatalite i krenite u novi projekat! Bez okretanja bez stajanja!

- Svaštarko, ja sam bio svaštarko, a šta je to? Neko ko želi sve i svašta, što radi sve i svašta .. Nisam se usresredio na jednu oblast već sam se rasplinuo na više strana, ovo je i dobro i loše. Zašto je dobro? Naučite više, znate sve po malo i uvek ćete znati da uradite nešto za sebe ili prijatelja.. Zašto je loše? Bolje u jednoj oblasti ekspert nego u više njih znalac, držite se toga, ukoliko ste u nečemu ekspert zarada će doći, ukoliko ste u svemu dobri, vaše ime neće da se pročuje i sve što će vam ostati je to znanje bez ikakvog prihoda. Zato vam ja predlažem da izdvojite mesec-dva i proučite neke vidove zarade a onda da se opredelite za JEDAN i jurite ka njemu, da budete najbolji u tome a sve ostalo batalite!

- Nista sutra, ovo su vam i stariji pričali i ovo ne treba primeniti kada je u pitanju internet zarada već kroz ceo život. Mnogo toga sam propustio kada sam rekao " sutra ću ", ne neću sutra DANAS ću!

- Zabava pre zarade, svi moji vršnjaci igraju igrice ja mislim, to je zaista zabavno i uzbudljivo ali ukoliko želite da uspete u internet zaradi igrice morate da batalite ili svedete na neki minimum, jer kako se kaže " Business before pleasure ".. Sve igrice sam batalio, možda po nekad odigram koju partiju GTA ali to je minimalno, i od kada sam prestao da igram više radim i zarađujem. Ali ne NIKAKO se ne kajem što sam igrao igrice i gubio vreme na njima, igricama sam upoznao dosta dobrih likova koji mi danas pomažu u poslu i to puno!

- Ne naplaćujte sve, zapamtite dobro se dobrim vraća, ukoliko ste u mogućnosti da nekome pomognete besplatno a da vam je taj neko prijatelj ili nepoznanik koji se postavio prijateljski prema vama, ne posustajte , besplatno za druga sve! U početku sam naplaćivao sve, ali baš sve jer mi je samo novac bio bitan nisam shvatao vrednost prijateljstva putem interneta niti vrednost dobre reputacije.. Ovome me je naučio korisnik sa ovog foruma, Svedok, od kada sam počeo drugima da dajem i ostali su počeli meni da daju! Mi smo svi zajedno u ovome i trebamo a pomažemo jedni drugima jer ćemo samo tako uspeti, to je ono što nas odlikuje, nas BALKANCE!

- Domaće tržište vs strano, ovo je nešto što sam kroz praksu naučio, moj pobednik u ovom duelu je STRANO tržite. Ukoliko znate da pišete, imate ideju kako da se reklamirate na stranom tržištu i iskoristite to! Nije bitno da li je reč o freelance poslu, adsense metodi ili affilate programu. Domaće tržište još uvek nije spremno za zaradu, tek smo počeli da upoznajemo internet da bi počeli da vrtimo novac preko njega, zato radite na stranom tržištu! Primera radi, za nišu "hrana" na balkanu cena klika varira od 0.05e do 0.1e dok na stranom tržištu varira od 0.2e do 1e-2e, drastična razlika! Ukoliko imate moć i vreme da izgradite dobru i veliku publiku, gradite stranu!

- Kvalitet a ne kvantitet, ovo je jedna od mojih najvećih grešaka. Uvek sam gledao da što više napravim a da kvalitet napravljenog nisam ni gledao, primera radi, za njuškalo sam pisao kratke i veoma jednostavne članke koji dete od 8 godina može da napiše ali sam zato pisao 20 članaka dnevno, a onda sam odlučio da bolje pišem 2 kvalitetna članka dnevno i onda sam video rezultate, pozitivne komentare na kvalitet sajta i da je sajt zapravo veoma koristan. Sada ovo primenjujem na novom projektu, gde pišem zaista opširne članke na engleskom jeziku nekad i jedan u tri dana, ali zato kada napišem to je dobro i potpuno! Zato početnici nikad ne gledajte kvatitet tj količinu nečega već njegov kvalitet, kada imate kvalitet imaćete glas, kada imate glas imaćete više poseta sa više poseta više zarade i još više poseta i tako u krug, ali ako spamate nekvalitetnim postovima, ništa od toga..

Korisni linkovi:

INTERNET ZARADA (NI)JE LAKA – ZAOBIĐITE OVE 4 POČETNIČKE GREŠKE U 2014


3. Kako početi

73841547048911979212.png


Eh glavno pitanja koje postavite sami sebi kada čujete za pojam internet zarada, ne briniti verujem da smo svi to sami sebi postavili kao što ja jesam, i normalno je da otvorite novu temu sa naslovom "Kako početi?" kao što ja jesam, epa odlučio sam da napišem ovde kako početi tj da vas usmerim ka raznim načinima zarade, da vas uputim ka zanimljivim blogovima i dam vam pravac. Odgovor na ovo pitanje zapravo dajete sami sebi, postavite sledeća pitanja sami sebi i znaćete odgovor na pitanje "Kako i čime početi" :
- Šta volim da radim na internetu? Šta volite, znači budite totalno opušteni i zapišite odgovor na papiru. Da li je to pisanje tekstova, igranje igrica, snimanje, editovanje slika, uređivanje slika, pravljenje programa, uređivanje sajtova, reklamiranje, održavanje fb strana...
Hmmm.. i nema više pitanja :) To je jedino pitanje koje ste postavili sebi i koje će vam dati odgovor, RADITE ONO ŠTA VOLITE! Uvek radite ono šta volite jer vam to daje mogućnost da uživate u radu i da zarađujete, to je ono što čini zaradu preko interneta "lakom", nemate gazdu, nemate radno vreme, radite ono šta volite kada god hoćete! Kada ste saznali šta volite znate odakle da počnete, npr. kucanjem tog pojma na Guglu, "Kako zaraditi pisanjem?" ukoliko volite da pišete ili "Kako prodati reklamu na facebooku" ukoliko imate facebook stranicu.. Gugl je strašna stvar i onog momenta kada počnete da ga koristite kako treba imaćete svo znanje u jednom kliku, samo treba imati volje !

Za sve postoji način da zaradite preko interneta a neke načine ću navesti u sledećoj tezi pod brojem 4, ono što sam u ovoj tezi hteo reći je da radite ono što volite i da je odgovor na pitanje kako početi i čime početi, radite šta volite.. Sada ću vam dati svoju ličnu kolekciju korisnih blogova na koje bi trebalo da se pretplatite i da ih posećujete redovno jer su doslovno savršeni za internet zaradu, čitanjem članaka na ovim blogovima naučićete mnogo ali baš mnogo!

Igor Tomić - Internet Marketing Blog
Može i ovako!
Mladen Stojanović - Internet Marketing za preduzetnike
Dariofolio - Internet Marketing
Filip Danic - design and web development
(Moguće da sam zaboravio neki, ili ako imate neki vaš dodaću ga naravno!)

4. Načini zarade

64817081741801521460.png


Eh došli smo i do onog što vas verovatno najviše zanima, načini zarade, kao što rekoh ima ih mnogo mnogo mnogo od black hat(zabranjenih) do white hat(dozvoljenih) pa sve do onih na kojima se gubi vreme i koje ne možemo da nazovemo zaradom ali svrstavaju ih tu ( bacite pogled na tezu pod brojem 2, pričali smo o tome). Približiću vam najzastupljenije načine zarade, uglavnom sve one koje sam testirao ali i neke koje nisam, uputiću vas na neke članke o tim načinima zarade.. Za ostale načine koristite gugl naravno :D

- Freelancer(honorarni poslovi), generalno nikada nisam bio deo velikih sajtova koji se bave freelance zaradom ali sam radio kao freelancer na svoju ruku nezavisno totalno. Da li je dobro? Svakako! Da li je isplativo? Ukoliko imate znanja itekako je isplativo! Da li je teško? Radite kao freelancer na temu nečega što znate zar ne, samim tim nije teško za vas! Freelance zarada je odlična za one koji imaju znanje u određenoj oblasti (pisanje,crtanje,logo dizajn,dizajn,kodiranje) i kao freelancer SIGURNO možete da zaradite brdo brdo brdo love! U freelance poslu je najbitnije biti dobar, raditi dobro i kvalitetno i naravno na vreme, svejedno je da li radite preko platforma oDeskm Elance, Freelancer ili sami na svoju ruku preko svojih oglasa, ono što date kao proizvod mora biti dobro da bi vas kupac pohvalio i preporučio drugima a onda ti drugi drugima i tako u nedogled, uspevate! Naravno, niste jedini na planeti, ima dosta ljudi koji znaju da pišu kao vi ili bolje, da kodiraju, crtaju, dizajniraju, reklamiraju, ono što trebate je da se istaknete, da se usavršavate i da radite pre svega na pozitivnim komentarima kupaca pa tek onda da se koncentrišete na zaradu i prihod svega toga. Ja sam svoj prvi novac zaradio upravo ovom metodom, pisao sam članke za korisnika ovog foruma i zaradio prvu paru a postnet uplatnica kojom mi je stigla prva para je uramljena i visi na zidu :) Mislim da je ova metoda odlična za tinejdžere zato što sve više tinejdžera zna dobro Engleski jezik ili znaju da rade u photoshopu, unovčite vaše znanje! Kako funkcionise ovo? Ljudi postave konkurse za posao, vi konkurisete ako vas izaberu dobijete posao i radite taj posao, ako ne nastavite dalje.. Za više o ovom poslu posetite podforum: Freelancing

- Afillate (partner) program, možda i najisplativiji način zarade, naravno ukoliko znate kako! O čemu se radi, ovo je u pitanju partner program tj. uglavno sistem preprodavanja. Uzmimo primer, vi stavite oglas da prodajete patike Nike Roshe Run, postavite oglas na Amazonu naprimer, da bi prodaja išla bolje treba vam veća reklama i da što više ljudi vide vaš oglas i postanu kupci. Upravo tu dolazi red na affilate radnika, on uzme vaš proizvod zakači na svoj sajt/blog opiše vaš proizvod napravi bukvalno reklamu za vaš proizvod, a kao nagradu dobije određeni procenat od prodajne cene ukoliko je proizvod prodat sa njegovog bloga/sajta. Da bi bili affilate potrebno je znati da prodate stvar, da napišete dobru reklamu i upotrebite maštu, i da naravno znate da napravite sajt/blog. Ono što je dobro je kada izgradite dobar sajt/blog i kada vam za keyword "nike patike" izađe vaš sajt na prvom mestu, vi ste maltene uspeli, stavite affilate link napravite reklamu za nike patike i prodajete kao ludi, tu se vidi moć SEO optimizacije! Ja lično nikad nisam ovo radio niti sam pokušao, zato što mislim da ne umem da prodam proizvod i da jednostavno to nije moja oblast, ali pih, ima puno njih koji su rođeni za ovo! Više o Affilate marketingu možete pročitati u ovom podforumu: Affilate i na blogu Igora Tomića.

- PPC(Pay per click) zarada, zarada kojom sam ja počeo i kojom se i dan danas bavim. Većina ovaj vid zove Adsense zaradom, doduše to i jeste to, Adsense je kralj ove zarade dok su ostali iza njega ali vredni su spomena. Kako funkcioniše PPC i šta je to, pay per click(plati po kliku) je veoma dobra solucija za zaradu putem interneta ukoliko imate blog/sajt. Ovako to funkcioniše, podelićemo se na tri člana ČLAN A , Adsense firma i ČLAN B(u ovom slučaju vi), ČLAN A prodaje nike patike i javio se Adsense firmi za pomoć pri prodavanju, platio određenu svotu novca koju planira da uloži u reklamu tj kampanju. Adsense obrađuje oglas, svako ko ima Adsense nalog može da postavi oglase na svom sajtu, univerzalni kod koji prikazuje random oglase, i ne baš tako random ali nećemo o tome sada. Član B ste vi, vlasnik sajta, vaš sajt je u vezi kvaliteta patika i tako nečega, Adsense firma shvata o čemu "priča" vaš sajt i umesto random oglasa stavlja oglase ČLANA A na vaš sajt, što znači da vaša publika koja je interesovana za patike će pre klinuti na oglas ČLANA A nego na oglas o prodaji hostinga, zar ne? U ovom sistemu su svi zadovolji, ČLAN A je prodao proizvod, Adsense je naravno uzeo procenat i Član B(vi) ste uzeli procenat. Zato ukoliko imate ideju za dobar sajt, imate izgrađenu publiku, imate znanje o nekoj niši otvorite blog/site i ubacite adsense, može dobra lova da se zaradi putem adsensa. Na ovom forumu ima dosta znalaca u ovoj oblasti, po meni je najbolji mrgood, kontaktirajte ih i pitajte za neki savet mislim da će rado da vam pomognu. Ono što je najbitnije je da poštujete pravila Adsensa i ne terate ljude da klikću ili stavljate oglase u popUpove na sajtu kako bi ljudi morali da kliknu na oglas, pročitajte TOS pažljivo, ukoliko jedno budete izbačeni iz Adsensa nema šanse više za vraćanje! Pored Adsensa dobre alternative su AdHitz, Etarget(domaće), Adbuka, AdCash itd.. Više o ovom vidu zarade pogledajte u podforumu: PPC

- CPA (Cost Per Action) metoda, veoma popularna, jedna od lakših i veoma isplativa metoda. Slično Afillateu u neku ruku a u drugu ruku potpuno drugačije, kako to funkcioniše? Naime uzećemo ovako primer, imate posećen sajt i želite da zaradite od njega, na vašem sajtu se nalazi ogroman tutorijal a na kraju tutorijala zbirka korisnih linkova, vi ste odlučili da tu zbirku zaključate i da može biti otključana samo ukoliko se ispuni određen zahtev. CPA je tu, CPA je zaključao sadržaj CPA gateway-om i može se otključati samo ako ispunite zahtev(skinete program, date email adresu, pošaljete poruku, sve zavisi kako je CPA mreža organizovana i kako je proučila vaš sajt i koji bi im vid CPA gateway solucija najviše doneo u prihodu), slično kao što adsense registruje da li vi prodajete patike pa stavlja oglase patika. Verovatno ste se sreli sa ovom metodom, da li ste nekad želeli da skinete neki program ili igricu i pisalo vam je da bi je skinuli porate da pošalje neku melodiju ti i tu ili da preuzmete skener za telefon ili da skinete neki program? E upravo to je CPA.. Ja lično nikad nisam radio sa ovom metodom, ne kažem da je loša čak šta više metoda RAZBIJA, nego jednostavno nikad nisam imao sajt na kojem bi mogao da stavim CPA ali u budućnosti planiram i malo toga da ubacim u sajtove :) Više o CPA zaradi možete pronaći u podforumu: CPA mreže

- Internet Marketing, ovo nije metoda ovo je kategorija u koju spadaju brojne brojne metode koje jednostavno ne bih mogao da objasnim ponaosob tj. mogao bih ali jednostavno bi vam se sve pomutilo. Marketing predpostavljam da znate šta je, sada glavno pitanje je da li tinejdžer može da se bavi OZBILJNIM marketingom? Ja iskreno mislim da ne može, bar ne onim ozbiljnim ali zato sitnim marketingom koji takođe donosi novac može.. Da li znate šta je to SEO? Ne znate, saznajte ovde a za više posetite blog Igora Tomića i kategoriju SEO i naravno koristite Gugl da bi više saznali, upravo u tom SEO-u leži ogromna zarada i ključ uspeha poslovanja na internetu. Ukoliko naučiet dobro SEO posvetite se tome maksimalno, možete svoj projekat da izgurate do vrha tražilica ili da radite drugima za novac što je u neku ruku Freelance zarada zar ne? Imate veliku facebook stranu i želite da zaradite, naravno da je moguće, prodajte reklame tj linkovanje ka određenim sajtovima, ili prodajte celu stranu, mada mislim da je ovo prvo isplativije. Gradite email liste i nudite oglašivačima vašu mail listu i šaljite njihove oglase vašim pretplatnicima, ima još mnogo metoda kako zaraditi Internet Marketingom a o svemu tome pogledajte kategoriju: Internet Marketing i naravno blog Igora Tomića.

- Hosting zarada, da li mislite da ste u stanju da vodite zapravu firmu koja bi se bavila prodajom hostinga, domena? Ukoliko mislite onda je i ovaj način zarade pogodak za vas, da li tinejdžer može ovime da se bavim? DA SVAKAKO! Naime dobar drug sa igrice je pokrenuo hosting koji je sada uspešan izuzetno uspešan a kako je to uspelo? Stvorio je svoje ime u Gaming svetu i probio se i dobio je dosta kupaca a kvalitet je učinio da dobije i dobre preporuke što znači još više kupaca a samim tim više para. Imajte u obzir da danas ima dosta hostinga na balkanu i da svaki ima svoje pogodnosti i da je u ovom poslovanju konkurencija opasna, morate da se probijete kao ruže kroz beton! U ovom podforumu možete videti ko drži hosting i eventualno ga kontaktirati za neki vid saradnje ili pomoć : Hosting

- Domaining, kupovina pa posle prodaja domena. Čist primer preprodaje, ja sam u osnovnoj preprodavao petarde u školi, kupovao za jeftiniju cenu na veliku a zatim preprodavao po školi a to sam kasnije preneo i na domene.. Domenama sam se bavio davno davno, još kada sam radio sa igricama ali to nije bilo ništa profesionalno. Domaining je sjajna stvar ukoliko naletite na dobre rasprodaje dobrih domena, ljudi su spremni platiti dosta samo da bi dobili domen koji žele!

- Pisanje knjiga, da li volite da pišete ali baš da pišete, ne članke za freelance poslove već knjige. Imate neku fantaziju u glavi i maštu, imate vokabular reči, pretočite to u knjigu. Skoro sam od kolege čuo za priču kako je njegov drug, tinejdžer, napisao naučnu fantastiku i zaradio 2000e u nekoliko dana. Knjiga je postala hit, pokušajte!

- Prodaja oglasa, imate razvijen sajt/blog u nekoj oblasti, nađite potencijalne oglašivače koji će zakupiti prostor za njihov oglas na vašem sajtu/blogu. Jurite vi njih, jurite ih, nudite im oglasne prostore ne čekajte da oni vas pozovu, oglasni prostori su super isplativi i donose prihod i vama i oglašivaču.. Oglasni prostor na dobro rangiranom sajtu je kao da ste na svim monitorima u celom svetu napisali adresu vašeg sajta umesto marke monitora..

-Youtube, da li ste znali da i igranjem igrica i snimanjem sebe ili obradom video snimaka možete da zaradite dosta dosta dosta love? Youtube je tu, ukoliko imate jak kompjuter i volite da igrate igrice snimajte svoje gameplayove, trudite se da bude unikatni koliko je to moguće i da stalno ubacujete nove stvari i da budete zanimljivi! Ukoliko volite da snimate sebe kako diskutujete samo sa sobom o određenim temama, samo napred, ima dosta takozvanih Vlogera koji su se doslovno proslavili i ujedno zaradili kintu. Umete da pravite muziku pa šta čekate, upalite program napravite dobar mix i na Youtube pravac, prvo počnete Youtube-om a kasnije dođete do noćnih klubova pa do koncerata a onda do festivala! Što se tiče Youtube zarade moja preporuka je da se obratite korisniku Mrxula i da posetite podforum: Video marketing i izrada video sadržaja


To su neke metode koje ja znam i koje bi vam preporučio, istražite svaku po malo, koja najviše odgovara vašim interesovanjima počnite!

5. Za šta se opredeliti
Odgovor na ovo pitanje je kao u tezi pod brojem 3, opredelite se za onoi šta volite. Pogledajte svaku metodu zarade iz teze gore, proučite, pokušajte, koja vam ide najbolje na nju se skoncentrišite i radite! Ponavljam, opredelite se samo za jednu ne više njih! Tinejdžeri moj savet vam je da počnete freelance poslovimi, pišite članke, pravite dizajne grafičke ili web u kodu ukoliko znate to, skupljajte tako za džeparac i deo ostavite za ulaganje u dalji projekat.. Kada skupite novac, otvorite sajt ili blog koji je vezan za oblast u kojoj ste najbolji, kupite domen hosting i ako imate dajte koji euro na za reklamu. Sa dobrim sajtom koji ima posete i izgrađenu publiku nema šta ne možete da radite, možete da nudite svoju freelance uslugu, prodate vašu knjigu, preprodate neki proizvof ( affilate ) , okačite adsense oglase, reklamirate vaš hosting, prodajete oglašivačka mesta, ma nema šta ne možete! NEBO JE GRANICA!

6. Saveti

80494471474493269169.png


-Ne žurite! U internet zaradi trebate sve polako i postepeno raditi, ne brzopleto već promišljeno i taktički.
-Ne razmišljajte o novcu na samom početku, kada razmišljate o novcu kvalitet stavite sa strane, prvo razmišljajte o tome da napravite neki kvalitet i pružite drugima nešto a novac će doći sam po sebi!
-Ne gubite vreme, tinejdžeri batalite igrice, to je gubljenje vremena verujte mi! Bio sam gejmer i znam da nema "leba" od toga.. Posvetite to vreme učenju na internetu i ostvarite sve vaše snove!
-Postavite cilj, postavite cilj, kada sam došao na ovaj forum cilj mi je bio da napravim sajt svoj i zarađujem, uradio sam to, posle toga sam svaki novi cilj ispunjivao. Verujte u snove i jurite ka cilju!
-Ostvarujte kontakte, kontakti i prijateljstva u poslu su veoma važna! Pola ovoga ne bi uspeo bez ljudi koji su mi pomogli i svoje znanje preneli na mene.
-Čitajte, svaki tutorijal pročitajte, nikada nije dosta i vreme provedeno u čitanju nije izgubljeno vreme, nikako!
-Dajte besplatne usluge, svoje znanje podelite sa drugima, uradite nekome nešto besplatno jer DOBRO SE DOBRIM VRAĆA!
-Verujte u sebe, uvek ali uvek verujte u sebe. Meni je pre svega otac rekao da od virtualnog posla nema ništa, drugari su takođe mislili da od toga nema ništa i da je sve to gubljenje vremena ali kada sam doneo novac i stavio na sto, tog momenta mi se život promenio i znam da ću uspeti!
-Radite sa kolegom, nađite kolegu koji zna da radi određeni posao, podelite poslove i radite na projektu zajedno jer je tako veća šansa da ćete uspeti! Nemojte biti pohlepni za parama i da želite da sav prihod ide vama! Kolegu ne nalazite oglasima već kroz priču, dopisivanje, zajedničke poslove!

7. Završni govor
Ovaj tutorijal je ujedno i moja prva zahvalnica ovom forumu na svoj pomoći i znanju koje mi je pružio, svim korisnicima koji su neumorno odgovarali na moja pitanja i svim ljudima sa kojima sam poslovao i sa kojima ću nastaviti da poslujem. Tutorijal je pre svega posvećen mojim vršnjacima, tinejdžerima, koji žele da da zarade i da ponosno dođu i na sto u kući stave platu! Nema ništa boljeg nego kada staviš svoj novac u džep a onda kasnije kupiš nešto, verujte mi! Ovaj tutorijal nisam pisao kako bi svaku kategoriju zarade objasnio detaljno već da bi ceo sistem zarade približio početnicima, iako niste tinejdžer ovaj tutorijal je izuzetno koristan za vas ja mislim! Pred sobom imam ogroman put koji trebam da prevalim da bi ispunio svoje ciljeve, ustvari kada god ispunim jedan ja napravim drugi tako da je ovo put koji se nikad ne završava! Još jednom, bez vas nikada ne bi znao ono što znam sada!
 

MilanSve

Član
Tu od
19 Ruj 2014
Postova
11
Registivo sam se nedavno. Kako da napravim ja temu post hocu da zaradim malo :)
ali ne moze se preki videa zaraditi ali hvala na ovim savetima.
 

SpawneR

Moćan
Tu od
31 Lis 2013
Postova
490
MilanSve kaže:
Registivo sam se nedavno. Kako da napravim ja temu post hocu da zaradim malo :)
ali ne moze se preki videa zaraditi ali hvala na ovim savetima.

Kako ne moze? Naravno da moze ukoliko znas, ovaj forum ti je baza podataka u neku ruku baci pogled!
 

Lakisa94

Dobro znana faca
Tu od
20 Velj 2014
Postova
293
Svaka cast Dimitrije, odlicno napisano, slikovito nema sta alal vera kolega :)
+ dodao bih nikad ali nikad ne gubite nadu, ako ne uspe jedan sajt otvorite drugi ako ne uspe drugi otvorite treci, jedan ce uspeti, to jest ako se dovljno trudite i verujete u sebi uspece svaki sajt, i nikad nemojte da zalite ulaganja jer bez ulaganja nema nista, sto je spawner rekao batalite izlaske i odvajajte pare za biznis jer ovde u samom startu nisu toliki troskovi, bice vremena kad ce se i izlaziti ali pre toga zaradite svoje pare pa izlazite pozz :)
 

IMEmperor

Aktivni član
Tu od
4 Lip 2014
Postova
194
Svaka cast na tutorijalu druze, sjajan primer dajes svojim vrsnjacima, odlicna disciplina i na odlicnom si putu!
 

copicd

Član
Tu od
13 Lis 2011
Postova
15
Sjajno zaista, procitah od A do S sto kazu i stvarno sam impresioniran. Mnoga "deca" ne shvataju, da umesto igranja LOL, Dote i ostali zezancija, uz malo truda mogu sebi lep dzeparac zaraditi.
 

SpawneR

Moćan
Tu od
31 Lis 2013
Postova
490
Lakisa94 kaže:
Svaka cast Dimitrije, odlicno napisano, slikovito nema sta alal vera kolega :)
+ dodao bih nikad ali nikad ne gubite nadu, ako ne uspe jedan sajt otvorite drugi ako ne uspe drugi otvorite treci, jedan ce uspeti, to jest ako se dovljno trudite i verujete u sebi uspece svaki sajt, i nikad nemojte da zalite ulaganja jer bez ulaganja nema nista, sto je spawner rekao batalite izlaske i odvajajte pare za biznis jer ovde u samom startu nisu toliki troskovi, bice vremena kad ce se i izlaziti ali pre toga zaradite svoje pare pa izlazite pozz :)

Hvala kolega! Tako je, nada nikad da se ne gubi!

IMEmperor kaže:
Svaka cast na tutorijalu druze, sjajan primer dajes svojim vrsnjacima, odlicna disciplina i na odlicnom si putu!

Hvala kolega :) Trudim se!

copicd kaže:
Sjajno zaista, procitah od A do S sto kazu i stvarno sam impresioniran. Mnoga "deca" ne shvataju, da umesto igranja LOL, Dote i ostali zezancija, uz malo truda mogu sebi lep dzeparac zaraditi.

Hvala sto si procitao :) Da, igrice su gubljenje vremena, mislim odigram i ja ponekad ali retko bas retko! Bolje to vreme sto bi odvojio za igricu pored rada na kompu da odvojis da izadjes sa devojkom ili tako nesto.. Ali rad na prvom mestu, tj skola !
 

Svedok

Član
Tu od
18 Kol 2014
Postova
76
- Ne naplaćujte sve, zapamtite dobro se dobrim vraća, ukoliko ste u mogućnosti da nekome pomognete besplatno a da vam je taj neko prijatelj ili nepoznanik koji se postavio prijateljski prema vama, ne posustajte , besplatno za druga sve! U početku sam naplaćivao sve, ali baš sve jer mi je samo novac bio bitan nisam shvatao vrednost prijateljstva putem interneta niti vrednost dobre reputacije.. Ovome me je naučio korisnik sa ovog foruma, Svedok, od kada sam počeo drugima da dajem i ostali su počeli meni da daju! Mi smo svi zajedno u ovome i trebamo a pomažemo jedni drugima jer ćemo samo tako uspeti, to je ono što nas odlikuje, nas BALKANCE!

Hvala ti što si me spomenuo. ;)

Ja sam više stvari odradio džabe nego što sam naplatio, ne kažem da je to dobro, nego moj moto je "ako ne možeš od toga da se obogatiš, nemoj ni da naplatiš." Opet ponavljam, ne kažem da je dobro.

Sve pohvale za post, i želim ti uspeh u skorijoj budućnosti!
 

aleksej

Legenda
Tu od
17 Ožu 2010
Postova
1,205
Iz takmičenja u takmičenje tekstovi postaju sve bolji! Sviđa mi se ovaj, dosta je dobro opisan, jedino što zameram je forsiranje Igorovog bloga. Ne kažem da njegov blog ne valja, Igor ima veoma dobar blog sa dosta korisnih sadržaja, ali mogao si da se potrudiš i pronađeš članke na blogovima drugih autora. Npr. koliko ja god mislio da je Istok Pavlović pozer, on je na blogu objavio par dosta dobrih tekstova za početnike. Nemanja Krecelj je na forumu pokrenuo thread sa Amazon Case Study, iako je prestao da ažurira to na blogu, pametnom je dosta i ono što je napisao. Znači po meni samo fali još malo izvora sa strane, ostatak je super. ;)
 

freemind

Legenda
Tu od
16 Stu 2009
Postova
955
jedino što zameram je forsiranje Igorovog bloga. Ne kažem da njegov blog ne valja, Igor ima veoma dobar blog sa dosta korisnih sadržaja, ali mogao si da se potrudiš i pronađeš članke na blogovima drugih autora

Osim Igorovog bloga, autor je napisao jos 4 reference, znaci ukupno 5 korisnih linkova, sto mislis da je "forsirao " samo Igorov blog? Uostalom, covek je sam napisao da je pozeljno da predlozite jos neke zanimljive izvore . Njegova lista nije nazvana " najbolji balkanski IM blogovi 100%", vec spisak blogova iz kojih je nesto naucio i koje zna.

Takodje, ne vidim potrebu za kritikom da " se potrudi i pronadje clanke drugih autora" jer on je napisao blogove koji su mu pomogli da dodje do znanja koje ima sada, tako da nije poenta da clanak bude wikipedia svih korisnih i najboljih linkova, vec linkova koje on zna,koji su njemu pomogli i moze da ih preporuci.
 

SpawneR

Moćan
Tu od
31 Lis 2013
Postova
490
aleksej kaže:
Iz takmičenja u takmičenje tekstovi postaju sve bolji! Sviđa mi se ovaj, dosta je dobro opisan, jedino što zameram je forsiranje Igorovog bloga. Ne kažem da njegov blog ne valja, Igor ima veoma dobar blog sa dosta korisnih sadržaja, ali mogao si da se potrudiš i pronađeš članke na blogovima drugih autora. Npr. koliko ja god mislio da je Istok Pavlović pozer, on je na blogu objavio par dosta dobrih tekstova za početnike. Nemanja Krecelj je na forumu pokrenuo thread sa Amazon Case Study, iako je prestao da ažurira to na blogu, pametnom je dosta i ono što je napisao. Znači po meni samo fali još malo izvora sa strane, ostatak je super. ;)

Hvala na pozitivnom komentaru, ne ja ne forsiram Igorov blog vec jednostavno sam sa njegovom bloga najvise ucio i naravno sa bloga JeleneM i nekako mi je cast da stavim taj link a i volja da sve pocetnike usmerim ka tim blogovima. Eto sada si mi dao jos blogova i poslacu moderatoru kod da ubaci i te blogove, ako se neko nasao uvredjenim sto njegov blog nije tu a misli da treba, nemojte biti jer stvarno mi nije cilj da reklamiram nekog vec da pomognem :D

freemind kaže:
jedino što zameram je forsiranje Igorovog bloga. Ne kažem da njegov blog ne valja, Igor ima veoma dobar blog sa dosta korisnih sadržaja, ali mogao si da se potrudiš i pronađeš članke na blogovima drugih autora

Osim Igorovog bloga, autor je napisao jos 4 reference, znaci ukupno 5 korisnih linkova, sto mislis da je "forsirao " samo Igorov blog? Uostalom, covek je sam napisao da je pozeljno da predlozite jos neke zanimljive izvore . Njegova lista nije nazvana " najbolji balkanski IM blogovi 100%", vec spisak blogova iz kojih je nesto naucio i koje zna.


Hvala kolega, upravo je tako i bilo :drinking
 

MilanSve

Član
Tu od
19 Ruj 2014
Postova
11
Nerazumem kako to od yt? Ja kad udjem nabilo koji video na yt nigde ne vidim reklame :( tako da ja mislim da je nemoguce zaraditi !!
 

vandanic

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2012
Postova
390
MilanSve kaže:
Nerazumem kako to od yt? Ja kad udjem nabilo koji video na yt nigde ne vidim reklame :( tako da ja mislim da je nemoguce zaraditi !!
Ti ili koristiš AdBlock, ili ideš na neki drugi YouTube. Pazi ti, YouTube nema reklame xD

SpawneR, bravo za tutorial. Srećno na natecanju :)
 

SpawneR

Moćan
Tu od
31 Lis 2013
Postova
490
vandanic kaže:
MilanSve kaže:
Nerazumem kako to od yt? Ja kad udjem nabilo koji video na yt nigde ne vidim reklame :( tako da ja mislim da je nemoguce zaraditi !!
Ti ili koristiš AdBlock, ili ideš na neki drugi YouTube. Pazi ti, YouTube nema reklame xD

SpawneR, bravo za tutorial. Srećno na natecanju :)

Milane Vandanic ti je objasnio :D
- Hvala puno! :D
 

MilanSve

Član
Tu od
19 Ruj 2014
Postova
11
Da sad vidim koristim taj adblock video sam u account settings ,ima reklama :) ali u srbiji su slabe reklame tako da verovatno je zarada bedna. vrv se ne moze mnogo zaraditi sa blkana.
 

aleksej

Legenda
Tu od
17 Ožu 2010
Postova
1,205
SpawneR kaže:
Hvala na pozitivnom komentaru, ne ja ne forsiram Igorov blog vec jednostavno sam sa njegovom bloga najvise ucio i naravno sa bloga JeleneM i nekako mi je cast da stavim taj link a i volja da sve pocetnike usmerim ka tim blogovima. Eto sada si mi dao jos blogova i poslacu moderatoru kod da ubaci i te blogove, ako se neko nasao uvredjenim sto njegov blog nije tu a misli da treba, nemojte biti jer stvarno mi nije cilj da reklamiram nekog vec da pomognem :D

Nema tu ljutnje ili vređanja, ti si ponudio ono za šta znaš da je dobro. Igor je stvarno dosta stvari obradio kod njega i pošto je cenjen član foruma logično je da podeliš njegove tekstove. Njegov rad na blogu pratim od početka, kao i Jelenin, samo kažem da nije loše dodati i ostale blogove koji mogu pomoći početnicima. Čitanja nikad nije dosta. :)
 

SpawneR

Moćan
Tu od
31 Lis 2013
Postova
490
aleksej kaže:
SpawneR kaže:
Hvala na pozitivnom komentaru, ne ja ne forsiram Igorov blog vec jednostavno sam sa njegovom bloga najvise ucio i naravno sa bloga JeleneM i nekako mi je cast da stavim taj link a i volja da sve pocetnike usmerim ka tim blogovima. Eto sada si mi dao jos blogova i poslacu moderatoru kod da ubaci i te blogove, ako se neko nasao uvredjenim sto njegov blog nije tu a misli da treba, nemojte biti jer stvarno mi nije cilj da reklamiram nekog vec da pomognem :D

Nema tu ljutnje ili vređanja, ti si ponudio ono za šta znaš da je dobro. Igor je stvarno dosta stvari obradio kod njega i pošto je cenjen član foruma logično je da podeliš njegove tekstove. Njegov rad na blogu pratim od početka, kao i Jelenin, samo kažem da nije loše dodati i ostale blogove koji mogu pomoći početnicima. Čitanja nikad nije dosta. :)


Uradicu to :)
 

Jokja

Legenda
Tu od
21 Srp 2010
Postova
1,143
Sačekaj 8 oktobar da omoguće PayPal, a onda možeš prodavati šta god želiš po celom svetu. Moraš jedino imati firmu, jer drugačije nećeš moći primati novac. Ima i sistem preko Skrilla, mada ne znam koliko je to efikasno.

Zarada zavisi od robe koju prodaješ. Ebay ti uzima oko 10%, PayPal 3%, a dalje računaj koliko je isplativo.
 
Na vrh