• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Joomla Kako dodati Google Analytics u Joomla 3

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Postova
966
Da bi se odradilo dodavanje Google Analytics koda radi praćenja statistike u poslednje vreme se dosta preporučuje korišćenje specijalizovanih dodataka za tu namenu. Ja više volim da to ručno dodam u index.php fajl i pokazaću ovde kako se to radi.

Za početak je dovoljno otvoriti Template Manager u delu za administratore.Nakon toga je potrebno sa desne strane selektovati opciju Templates da bi se otvorila tabela sa spiskom svih instaliranih templata.Kad se otvori tabela sa spiskom templatima, potrebno je da se klikne na naziv templata koji trenutno koristimo. Nakon toga sa desne strane selektujemo index.php fajl, nakon čega se u polju desno od spiska fajlova prikaže kod.U kodu index.php fajla se kod za Google Analytics dodaje pred kraj, neposredno iznad </body> i poželjno je da se negde tu ispiše komentar da se zna datum kada je vršena izmena index.php fajla i šta je konkretno rađeno.Zatim se klikne na "Save & Close" pri vrhu strane da se sačuvaju izmene i nakon toga klikne na dugme "Close".Preporuka je da se pre početka radova napravi rezervna kopija fajla index.php, da bi se u slučaju nekih problema stvari mogle lako vratiti u normalu.
 
Na vrh