• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako da naplacujem uslugu sajta mesecno? (Recurring payment - AutoPay)

Sargon

Novi član
Tu od
30 Sij 2018
Pozdrav de ste bre ljudi !!

Recimo da imam sajt/kompaniju tipa Airbnb, nesto slicno, ali da svaki klijent koji hoce da postavi svoj apartman/kucu/vikendicu na sajt, mora da placa mesecno koriscenje "prostora" na sajtu.

Jel zna neko kako se to radi? Verovatno preko banke nesto..

Paypal recurring payments ako prodajes strancima. Ovde kod nas nisam siguran... vidi nesto preko mobilnih telefonija ako moze. Ako imas firmu, mozda bi mogao nesto da vidis preko trajnih naloga, ali to bi klijenti morali da potpisuju u bankama a to nije bas zgodno za klijenta tako da verovatno masa njih ne bi pristala.

weblinks kaže:
Paypal recurring payments ako prodajes strancima. Ovde kod nas nisam siguran... vidi nesto preko mobilnih telefonija ako moze. Ako imas firmu, mozda bi mogao nesto da vidis preko trajnih naloga, ali to bi klijenti morali da potpisuju u bankama a to nije bas zgodno za klijenta tako da verovatno masa njih ne bi pristala.

Pa da, ideja mi je da se to nešto naplaćuje na jednostavan način, tako da onaj koji koristi uslugu, svakog trenutka bude u mogućnosti da klikne "unsubscribe", a da se "subscribe" tako što nekako poveže račun svoje kompanije/preduzeća, preko sajta, na račun moje kompanije.

Znači, ukuca podatke, sve što je potrebno, i automatski mu skida određenu sumu sa računa svakog meseca.

E sad, imam još mnogo pitanja u vezi ostalih stvari...

Da li se taj tip sajta plaća više, da li su možda potrebne neke dodatne dozvole, porezi itd..?

Da bi bilo jednostavno, taj tip placanja bi morao da ide preko platnih kartica, ili neke pretplate koju ljudi masovno koriste i placaju na mesecnom nivou, tipa mobilnih telefona. Npr. da podesis da placaju tako sto ce poslati sms na neki broj i automatski im se obracunava neki mesecni iznos sa njihovog mob. telefona. To bi morao da se raspitas preko mobilnih operatera kako sve to ide, ali nije neizvodljivo. Vrv bi morao da imas registrovanu firmu da uopste udjes u takav dil sa mobilnim operaterima.

Ako koristis paypal, ili neki strani servis za primanje uplata preko kartica na sajtu, to ti je najlakse, samo treba da podesis opciju recurring payments. Za ovo ti ne treba nista posebno.

Tip sajta nema veze sa time. To ti zavisi od nacina koji ces koristiti za naplatu, a na sajtu samo dodas kod. Nemas razlike u porezu u odnosu na pojedinacne uplate osim sto ti se svaka uplata racuna u oporeziv prihod.

Moras biti svesna ako ide sms naplata da ce u najboljem slucaju tebi ici oko 50% cene dok druga polovina operateru. Isto tako da se isplata ceka mesecima.

Da bi neka firma koristila tvoje usluge legalno i to posle mogla da pravda ti moras da imas firmu.

Svi sajtovi tog tipa uzimaju %, niko ti nece dati mesecno fiksono... Pogtovo sto si novi sajt.

Da bi takav sajt imao poseta mora se dosta ulagati u reklamu...

Sargon kaže:
weblinks kaže:

Pa da, ideja mi je da se to nešto naplaćuje na jednostavan način, tako da onaj koji koristi uslugu, svakog trenutka bude u mogućnosti da klikne "unsubscribe", a da se "subscribe" tako što nekako poveže račun svoje kompanije/preduzeća, preko sajta, na račun moje kompanije.

Znači, ukuca podatke, sve što je potrebno, i automatski mu skida određenu sumu sa računa svakog meseca.

E sad, imam još mnogo pitanja u vezi ostalih stvari...

Da li se taj tip sajta plaća više, da li su možda potrebne neke dodatne dozvole, porezi itd..?
Pozdrav ,mislim da bi ti bilo najbolje da koristiš SMS plaćanje ,recimo Fortumo.I kad im istice mesecna pretplata,lepo im posaljes sms gde ih obavestavas o isticanju pretplate.

Back
Na vrh