• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jednostavan Prijelog za Povecanje Kvalitete Foruma

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
Ovaj poslijednji thread https://internetzarada.org/zaradite-za-samo-nekoliko-dana-tutorijal-t-2691.html
od Blackya me naveo na jedan trik gdje vrlo jednostavno mozemo povecat kvalitetu foruma. Prakticki da bi clanovima a osobito pocetnicima olaksali nalazenje kvalitetnih threadova lijepo treba iskoristiti prednosti sticky-a.
Mislim da bi u svaku kategoriju trebalo utrpati 5-10 sticky-a i mislim da bi trebalo posebno boldati sticky-e. Tako da bi kvalitetne rasprave dominirale pocetnom stranicom podforuma, kategorije i podkategorija. Sada je obrnuta logika, najmanje kvalitetne i najmanje korisne teme su pri vrhu kategorija, podforuma zato sto je puno pocetnika koji pitaju puno pitanja. A najkvalitetnije teme redovito imaju najmanje komentiranja (ako je dobar thread i dobro napisan vodic kao recimo ovaj Blackyev onda se tu ni nema sta komentirati).

Tako da ultrajednostavna metoda za implementiranje a ipak bi u prvi plan gurnula kvalitetne threadove. Mislim da bi moderatori bez problema mogli odabrat 5-10-15 najzanimljivijih threadova u sticky. Ne moraju to biti sa puno komentara nego oni sa najkvalitetnijim informacijama.

Ako si daju truda moglo bi se u nekim slucajevima i spojit par threadova o istoj temi i dobit sve to slozeno u jednom threadu, te bi i ti puno olaksavalo zainteresiranima da dodju do informacija. Ovo je forum ali nemojmo zaboravit da je ovo forum kojem je cilj primaran da pruza informacije!

Kao prvi potez stavio bi kao sticky thread od Blackya.

To sam baš ja htio predložit neki dan, ali mi je nekako isparilo iz glave u toku dana.

Definitivno da, svi forumi slične tematike kao ovaj stavljaju sticky na teme od stvarne koristi i pomoći.

Da, svakako. Makar mislim da nemamo baš toliko kvalitetnih tema koje bi išle u sticky ali naći će se nešto. Što se tiče boldanja stickija, hm, ne znam da li je to moguće, jer sticky teme su već istaknute tako što su na vrhu i još piše important threads iznad. Za one koji znaju čitat to bi trebalo biti dovoljno. Sad ovaj novi myBB ima opcije dodavanje prefiksa ispred tema, pa ćemo npr. ispred blackijevog moći dodati [Tutorijal] Naslov teme tako da će se odmah i prije nego se uđe u temu znati o čemu se radi otprilike odnosno kakav je tip teme.

Ma to je vjerojatno samo stvar CSS-a, mislim da je vazno da im bode oci. Ubacis neki div negdje u kodu sa class-om i onda toj klasi dodas font-weight: bold; ili tako nes. Zaboravio sam malo kako sve to ide al sigurno bi se moglo.

Dobro, vidjet ćemo kad dođe novi forum online idući petak, pa ćemo vidjet kako će izgledat. Prvo ćemo postavit stickyje, pa bude li potrebe ćemo ih i boldat (ako ništa da vidimo kako izgleda boldano).

A ovo sto si rekao da nema bas previse kvalitetnih threadova. Pa zato bi se dalo spojit vise threadova u jedan "sticky" thread o jednoj temi. Nema smisla da se luta po cijelom forumu radi jedne teme kad se moze to procitat u 1 threadu. Samo sto bit ce dosta posla za moderatore ali sad vas ima vise pa bi se pomalo moglo napravit i to.

Back
Na vrh