• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IZF forum traži 2-4 nova moderatora

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
internetzarada.org forum trazi nove moderatore.

Kako forum jako brzo raste i po broju članova i po broju tema tražimo dodatne ljude da budu pojačanje dosadašnjem IZF moderatorskom teamu. Stari moderatori su postali iskusni IM lisci pa su previse zauzeti svojim uspjesnim poslovima stoga trazimo svjezu krv da popunimo redove ;)

Svi zainteresirani molim javite se meni na PM s kratkim objašnjenjem zašto želite biti moderatori, čime se inače bavite i sl.

Po vašim postovima, ponasanju na forumu i po prijavi cu procjeniti da li ste prava osoba za ovaj "posao", a na vama je da se prijavite ako ste zainteresirani.

Hvala

P.S. Natječaj je otvoren sve dok je otvorena i ova tema, kad završi zaključati ću je i obavijestiti vas o novo odabranim moderatorima.

Dosta ljudi se javilo za mjesto moderatora tako da ce mi trebat barem jos par dana da odlucim.
Ako je jos netko zainteresiran slobodno se moze javit kroz tih slijedecih par dana dok ne budem donio odluku.

Novi moderatori su:

anarchox
Srdjan87
smilika
Skipper
adsenseamater
Vatra Wolf
Jokja

Posto je bilo vise prijava nego sam ocekivao, a i clanovi koji su se javljali su sve redom poznati clanovi foruma, izbor je bio strasno tezak. Na kraju sam sa 2-4 dosao do toga da primimo cak 7 novih moderatora. :blush

Znam da izgleda puno moderatora, ali spama je svakim danom sve vise, u zadnjih 1-2 mjeseca ne stizem nista doprinosit, smislit neku temu ili kvalitetan thread otvorit jer doslovno kad god dodjem moram odobravat oglase stalno (pa ljudi ovo je forum a ne oglasnik), uvijek nesto brisat, moderirat, banirat i tako dalje. Uz to ako uzmemo u obzir da su stari moderatori uglavnom sada uspjesni internet marketeri ili zauzeti vlastitim obvezama pa ne stignu moderirati cinjenica jest da smo morali prosiriti broj moderatora na veci broj. Iako su sve ovo redoviti posteri na forumu pa ce svaki 2 post sada biti od "plavog" korisnika :) ali nema veze, barem ce biti reda, puno manje spama, a i posto nas je dosta nitko nece morat previse vremena odvajati na moderiranje. Iskreno, nadam se da kad budemo ovako veci tim da cemo moci pokretat i neke akcije, uvodit neke ideje puno lakse itd.

Moram reci da sam skoro pa bacao novcic da se odlucim jer svatko tko se prijavio je bio poseban i kvalitetan na neki svoj nacin. 1 je slozio dugacak opis zasto zeli biti mod, drugi dugo vremena vec koristi report opciju pa ko da je moderator, treci je pola dana na forumu, cetvrtog nerviraju spam postovi itd. Kako odabrati? A nikako. Zato sam poduplao broj moderatora i tu nekako povukao crtu. Ovi ostali koji nisu izabrani nemojte se ljutit, bilo je jos kvalitetnih prijava i nijanse su odlucivale zasto "ovaj" clan a ne "onaj". Stvarno se zahvaljujem svima koji su pokazali interes za moderiranjem foruma, bilo je zaista tesko odlucit.

Ne razumijem zasto se toliko ljudi javilo, nije ovo nikakav glamoruzan posao vec suhoparno moderiranje koje ponekad lici na borbu s vjetrenjacama ali eto mogu reci da sam pozitivno iznenadjen koliko clanova se javilo za moderiranje, ocito ima dosta clanova na forumu kojima je zaista stalo do foruma.

Sto se tice samog moderiranja, manje vise svi znaju kako moderiram i tako nesto slicno ocekujem da i oni moderiraju iako se nadam kad nas bude vise sve to licit na nesto puno ljepse.

Za preciznije detalje oko rada foruma jos cemo se dogovarat tako da cu sa svakim od novih moderatora se kontaktirati ovih dana i tjedana.

Iskoristicu ovu priliku da post-counter pomjerim sa 666-og posta, al izgleda da mi je taj broj srecu donio :p
I naravno, cestitam svim kolegama na promaknucu :king

Kod:
Ne razumijem zasto se toliko ljudi javilo, nije ovo nikakav glamoruzan posao vec suhoparno moderiranje...

Pa mozda ovo jeste posao od kojeg niko od nas licno nema koristi, ali meni licno je cast da budem
moderator na forumu koji me odhranio i podigao u svijetu IM-a, kada nisam imao nikoga i nista :sigh
Na neki nacin zelim za sve to da se oduzim, na ovaj ili onaj nacin :)

Uglavnom, druzit cemo se mi jos dugo :waving

Cestitke, nemojte da budete strogi kao sto je admin strog :hysterical

Hvala na ukazanom poverenju :drinking
Bice mi veliko zadovoljstvo ako mogu da pomognem u podizanju foruma na jos visi nivo.
dbomestar vodi ovaj forum u pravom smeru i red bi bio da i mi u tome pomognemo.
Dosta sam naucio na ovom forumi i ovo je svakako dobar nacin da se i oduzim za to ;)

Sjajan izbor, opaki momci, sve cestitke od mene!!! Napred u nove radne pobede :waving

Meni nije nista specijalno krivo sto nisam izabran, realno, imam mnogo vaznijih stvari u zivotu, ali ne mogu a ne primetiti da ocigledno nisam omiljen kod vlasnika foruma.
Konstantno ovo primecujem, pocev od takmicenja, raspravki od ranije, pa sve do sada.
Po thanksovima i reputacijama sam jedan od top najuticajnijih ljudi na forumu, a po ceo dan sam online i vec 3 godine ovde. Ali opusteno, ionako sam mislio da ovde vise ne doprinosim jer se ne zna ceniti da pravi nacin, tako da vas ja pozdravljam od sada, a cestitam novim moderatorima ;)

:waving

DavidVictor kaže:
Meni nije nista specijalno krivo sto nisam izabran, realno, imam mnogo vaznijih stvari u zivotu, ali ne mogu a ne primetiti da ocigledno nisam omiljen kod vlasnika foruma.
Konstantno ovo primecujem, pocev od takmicenja, raspravki od ranije, pa sve do sada.
Po thanksovima i reputacijama sam jedan od top najuticajnijih ljudi na forumu, a po ceo dan sam online i vec 3 godine ovde. Ali opusteno, ionako sam mislio da ovde vise ne doprinosim jer se ne zna ceniti da pravi nacin, tako da vas ja pozdravljam od sada, a cestitam novim moderatorima ;)

Uuu butthurt!

Realno, od moderatorstva nemas nista, samo vise posla. Chill, man :)

Cestitke svima na novim "zvanjima", nadam se da ce te uspjesno obavljati svoje zadatke;)

DavidVictor kaže:

Ma samo opusteno, mislim da je najbitnija stvar na forumu pomagati clanovima i doprinositi sa kvalitetnim tekstovima (u tome si i vise nego dobar), i boli te uvo da li si kod nekog omiljeni ili nisi.

Cestitke svim novo izabranim moderatorima!! Nek vam je sa srecom oko spameraaa :)

Al pored cestitki sam se vise javio da bi odgovorio davidu...

DavidVictor kaže:

Tebi da nije krivo ti ne bi pisao ovo, a ne znam ni ko te je pitao dal ti je krivo ili ne...

DavidVictor kaže:
Po thanksovima i reputacijama sam jedan od top najuticajnijih ljudi na forumu, a po ceo dan sam online i vec 3 godine ovde.

A sto se tice ovoga, realno ti si jako puno doprineo ovom forumu, ali za Boga miloga covece dal si provalio mozda da dajes sebi tolkooo priznanja ko da si ne znam sta u zivotu uradio... Lepo je to samo motivacija al ne valja preterivati, nisi bre ti svu pamet ovog sveta pokupio dobro skontali smo PAMETAN si i ZNAS dovoljno, al prekini da ljudima konstantno to navodis... Jesi ti pametan sigurno ne sumljam u to, dalo se zakljuciti iz tvojih postova, ali moram da napomenem da sam vec nekoliko puta vidjao tebe kako pises "Ja znam koliko znam i to mi je dovoljno" (nisam te mozda bas lepo citirao al shvatices poentu)...

E mozda kad nebi bio tolko naporan i uporan u tome da se dokazujes ljudima kolko si dobar i kolko znas mozda bi bilo bolje...

DavidVictor kaže:
Ali opusteno, ionako sam mislio da ovde vise ne doprinosim jer se ne zna ceniti da pravi nacin, tako da vas ja pozdravljam od sada, a cestitam novim moderatorima ;)

Lep pozdrav i tebi :waving svrati kad odrastes malo...

EDIT: Zaboravio sam i da ti kazem posto verujem da vec znas al eto da napomenem i tu stavku...

U svakom mogucem poslu (to znaci za sve poslove ovog sveta) komunikacija sa ljudima je najbitnija!! Znaci mozes da imas svo znanje sveta al dzabe ti sve to ako ti ne mozes nekim ljudima da na prost i kulturan nacin objasnis sve... Pritom da kolko god znas i koliko god si dobar, ne znaci ti nista dok to drugi ljudi ne ocene ili kazu po neku lepu rec o tebi (najbitnije ljudi iz okruzenja u kom radis ili bransi kojoj radis) ...

ne znam ni sto mene ovo tolko zanima al eto nisam imo pametnija posla pa sam morao da napisem nesto Pozdrav :waving

Jos jednom sve cestitke na novo odabranim moderatorima jako dobra ekipa i kvalitetni clanovi IZF-a !!

Smorio sam ovim postom :/

Pridružujem se čestitkama ! :drinking

btw. novi modovi, brzo reagirajte sad.. Mislim da se ova tema treba lockat što prije ;)
Smrdi mi nešto na offtopic žestoku raspravu XD

DavidVictor kaže:

Ako ti nije krivo, na cudan nacin pokazujes.

DavidVictor kaže:
Po thanksovima i reputacijama sam jedan od top najuticajnijih ljudi na forumu, a po ceo dan sam online i vec 3 godine ovde.

Nisam htio ovo iznosit da nebi donosio nemir na forum ali kad vec spominjes takmicenje, od 29 tvojih glasova 8 su bili registrirani odmah poslije otvaranja glasanja a 9-i je bio clan koji je imao tvoj site u potpisu. Znas koliko je LeonMak ili bilo koji drugi od kandidata imao glasova od frendova sto je pozvao da se registriraju? Nula. Skoro svi kandidati su glasali jedni za druge a ne za sebe, ti ne samo da si glasao za sebe nego si pozvao jos 8-9 prijatelja da se registriraju samo da bi glasali. Normalno da sam takav pokusaj manipulacije glasovanja ignorirao i glasova si dobio jednako i kao LeonMak.

To je bio strasan negativni signal, i radi takvog ponasanja mi nisi omiljen. Kad budes shvatio da kod mene (a i vecine ljudi) bolje prodju oni koji su timski igraci i kojima je vazan forum i ekipa od vlastite guzice e onda mozemo biti i najbolji prijatelji.

Ja sam osobno to dozivio kao pokusaj prevare. Ne znam dali bi itko stavio za moderatora nekoga tko te pokusao prevarit 2 tjedna ranije. Toliko sam bio bijesan, ljut i razocaran da si za dlaku izbjegao ban na forumu jer ako nesto mrzim to je da me netko pokusa muljat. Ironicno, negdje u raspravi kod prvog natjecanja si bio strasno ljut jer te kao ljuti "nepravda" a sada vidimo da ti pravda i nije tako vazna. I umjesto da ti dam diskvalifikaciju i ban radi pokusaja muljanja, ja sam te nagradio sa drugim mjestom i iz svog djepa platio. Bas sam zlocest :)
Bez obzira na svoje veliko razocaranje to sam ucinio zato jer ipak cijenim trud i zato jer cijenim misljenje clanova ovog foruma.

Isto tako, svoj prvi post na natjecanju koji je bio ogroman si prijavio 3 sata nakon otvaranja natjecanja. Znaci to je bilo vec pripremljeno za nesto drugo, dali za tvoj newsletter, vlastiti blog ili sta ali si onda objavio na forumu 3 sata od pokretanja natjecanja jer nema sanse da bi to uspio napisat. Nije krsenje pravila bilo jer tako nes nisam napisao, ali ni tada nisi se potrudio oko foruma nego radi sebe, vidio priliku i stavio tekst ovdje.

Tako da nemoj mi pricati o nekoj nepravdi, da nisi omiljen ili nesto, jer si za sve to sam kriv ako to osjecas. Htio sam presutit sve ovo ali ako me javno prozivas onda ne mogu sutit vise.
Kad ti bude bilo vise stalo do kolega a ne do pobjede i novaca e onda ces mi biti omiljen clan foruma.

DavidVictor kaže:
Ali opusteno, ionako sam mislio da ovde vise ne doprinosim jer se ne zna ceniti da pravi nacin, tako da vas ja pozdravljam od sada, a cestitam novim moderatorima ;)

Od mene si dobio $80 a na proslom natjecanju clanovi su donacijama isplatili onu nagradu a ti tvrdis da se ne zna cijeniti?

Oprosti ali kako se to "ne cijeni"?

Komentare koje sam ti uputio prije su bili blagi pokusaj da ti ove neke stvari objasnim i da shvatis da tvoj nacin gledanja na pravdu, pomaganje i slicno je malo cudan i to sam se trudio da te ne uvrijedim. Umjesto da probas shvatit zasto je to receno ti si se uvrijedio.
Ako ces pomoci clanovima onda pomozi, ali nemoj pomoc kako i kada tebi pase vec pomozi kad i kako onome kome treba pomoc.

Uostalom, kakve ima veze dali si meni ili nisi omiljen? Ja sam do sad bio jedini aktivan od osoblja i vodim forum ali JA nisam = Forum. Forum se sastoji od 10 100 clanova a ja sam samo jedan. Ako si dosao pomagat i doprinosit pomazes njima i radi njih. Cilj foruma i uvijek je bio nesebicno pomaganje bez ikakve vlastite koristi, a ti precesto ostavljas dojam da ti je jedino vlastita korist i tastina vazna. Za svaki thanks i rep jednako toliko sam dobio i kritika na tebe i trazenja da ti dam ban, ali uvijek sam im rekao "Tebi i meni se moze ne svidjat nacin ponasanja ali nije prkrsio pravila". Ti mozda mislis da si celebrity ovdje ali ima hrpa ljudi kojima nisi omiljen upravo radi ovog neskromnog ponasanja koje si pokazao sada, na natjecanjima itd. Nikad ti to nisam spocitao.

Tvoj doprinos forumu je dobrodosao i cijeni se. Iz tog razloga sam te JA proglasavao medju nagradjenima iako si na oba 2 natjecanja imao nekakve repove, niti jedan drugi natjecatelj nije tako neke stvari radio ali opet si 2 puta nagradjen. Jedini clan koji je na oba natjecanja bio nagradjen. Sorry ali ne mozes mi reci da se ne cijeni.

Cijeni se i doprinos i trud i od mene i od clanova ali ono sto se ne cijeni je neskromno ponasanje, samopromocija i sl. Drugim rijecima, moras se malo spustit na zemlju. Ovdje se nitko ne natjece s nikim, 99% clanova je ovo natjecanje shvatilo kao "sportsku" aktivnost a ti si to shvatio kao osobnu uvredu sto nisi prvi. Ti si shvatio kao da si pretplacen na pobjedu, pretplacen da budes moderator i slicno. Ja ne kazem da neces nikad biti moderator, mozda jednog dana budes moderator i svima najomiljeniji clan foruma, ja ne znam, ali da bi se to desilo moras se malo spustit na zemlju i pocet se ponasat puno kolegijalnije, skromnije ili kako bi ameri rekli "down to earth". To je nacin ponasanja koji se cijeni na ovom forumu.

Vatra Wolf je bio dobijao banove od mene i bio je opominjan da ce letit s foruma, a danas je moderator. Moguce je.

Da ti je zaista stalo do foruma bio bi sretan sto imamo nove moderatore a ne krivo sto ti nisi izabran. Ovako, opet imam dojam kao da ti je cilj bio da mozes reci da si moderator na IM forumu da popunis CV. Mozda sam u krivu, ali odraz svog ponasanja vidimo kako se drugi ponasaju prema nama.

Meni je stvarno zao sto ovo javno iznosim ali to su manje vise realne cinjenice i vrijeme je da ti se da do znanja. Ti si pomogao i doprinosis forumu strasno puno, to nikad nije bilo pitanje uopce, da to ne cijenim vjerojatno bi se i svadjali do sada, ali tvoje ponasanje nije do kraja kolegijalno. Trpio sam to do sada maximalno bez da te opominjem ali ne mogu dozvolit da to eskalira i da se nastavi ovako.

Nisam ni objavio post i vidim da je vec i lazar napisao skoro isto nesto kao i ja, kako covjek kaze "E mozda kad nebi bio tolko naporan i uporan u tome da se dokazujes ljudima kolko si dobar i kolko znas mozda bi bilo bolje.". Tako nazalost misli jako puno ljudi na forumu i zbog toga se moze reci nisi moderator.

E sad, mozes se uvrijedit, naljutit i otic, a s druge strane mozes shvatit da ti ovo nitko ne govori jer ti zeli neko zlo nego jer zelimo da promislis o nekim svojim stavovima i ponasanju na forumu. Ja bi volio da ostanes clan ali da malo promjenis smjer. Kako bi reki "Fresh start".
Meni da nije stalo, rekao bi bas me briga i nebi pisao ovaj veliki post.

Po dosadasnjem nacinu ponasanju meni se cini da radi ega nece ovo doprijeti, neces se potrudit shvatit nego ces se samo naljuti...... Kako hoces ali nebi mi smetalo da mi dokazes kako mi se krivo cini.

p.s. isprike clanovima na offtopicu, trebali bi slavit nove moderatore, ali smatram da se ovo trebalo razjasnit sada da ne bude poslje nejasnoca.

Pridružujem se čestitkama novim moderatorima :waving

Bilo je i vreme da se unese malo novih boja u ovaj forum ;)

Davide, ne verujem da ce neko manje ili vise ceniti tvoje neminovne doprinose zato sto jesi ili nisi mod.

Mnogo clanova te ceni, i nema smisla zbog nekog ko te manje ceni/ ne ceni odustati od foruma. Pa normalno je da se ni ti, niti iko drugi nece svakome dopasti.

Ja bih voleo da nastavis da budes aktivan clan ovde. Inace glavni razlog sto sam se prijavio da budem mod je mnogo wazubb i slicnih spamova, sto me zaista iritira i uvek pozelim da mogu samo da obrisem taj topic/ opomenem clana, jer je ponekad svaki treci topic u tom stilu. Ovo je naravno problem zato sto uzivam na ovom forumu, pravila su jasna, a spameri dooobro doprinose tome (bar meni licno) da mi forum prija manje.

cin-cin.jpg

Pridružujem se čestitkama novim moderatorima, i veselim se još boljem Forumu.. :)
Što se tiče ovog malog sukoba; svako zlo za neko dobro.
Mada; držim da zla nema uopće.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Back
Na vrh