DavidVictor kaže:
Meni nije nista specijalno krivo sto nisam izabran, realno, imam mnogo vaznijih stvari u zivotu, ali ne mogu a ne primetiti da ocigledno nisam omiljen kod vlasnika foruma.
Ako ti nije krivo, na cudan nacin pokazujes.
DavidVictor kaže:
Konstantno ovo primecujem, pocev od takmicenja, raspravki od ranije, pa sve do sada.
Po thanksovima i reputacijama sam jedan od top najuticajnijih ljudi na forumu, a po ceo dan sam online i vec 3 godine ovde.
Nisam htio ovo iznosit da nebi donosio nemir na forum ali kad vec spominjes takmicenje, od 29 tvojih glasova 8 su bili registrirani odmah poslije otvaranja glasanja a 9-i je bio clan koji je imao tvoj site u potpisu. Znas koliko je LeonMak ili bilo koji drugi od kandidata imao glasova od frendova sto je pozvao da se registriraju? Nula. Skoro svi kandidati su glasali jedni za druge a ne za sebe, ti ne samo da si glasao za sebe nego si pozvao jos 8-9 prijatelja da se registriraju samo da bi glasali. Normalno da sam takav pokusaj manipulacije glasovanja ignorirao i glasova si dobio jednako i kao LeonMak.
To je bio strasan negativni signal, i radi takvog ponasanja mi nisi omiljen. Kad budes shvatio da kod mene (a i vecine ljudi) bolje prodju oni koji su timski igraci i kojima je vazan forum i ekipa od vlastite guzice e onda mozemo biti i najbolji prijatelji.
Ja sam osobno to dozivio kao pokusaj prevare. Ne znam dali bi itko stavio za moderatora nekoga tko te pokusao prevarit 2 tjedna ranije. Toliko sam bio bijesan, ljut i razocaran da si za dlaku izbjegao ban na forumu jer ako nesto mrzim to je da me netko pokusa muljat. Ironicno, negdje u raspravi kod prvog natjecanja si bio strasno ljut jer te kao ljuti "nepravda" a sada vidimo da ti pravda i nije tako vazna. I umjesto da ti dam diskvalifikaciju i ban radi pokusaja muljanja, ja sam te nagradio sa drugim mjestom i iz svog djepa platio. Bas sam zlocest
Bez obzira na svoje veliko razocaranje to sam ucinio zato jer ipak cijenim trud i zato jer cijenim misljenje clanova ovog foruma.
Isto tako, svoj prvi post na natjecanju koji je bio ogroman si prijavio 3 sata nakon otvaranja natjecanja. Znaci to je bilo vec pripremljeno za nesto drugo, dali za tvoj newsletter, vlastiti blog ili sta ali si onda objavio na forumu 3 sata od pokretanja natjecanja jer nema sanse da bi to uspio napisat. Nije krsenje pravila bilo jer tako nes nisam napisao, ali ni tada nisi se potrudio oko foruma nego radi sebe, vidio priliku i stavio tekst ovdje.
Tako da nemoj mi pricati o nekoj nepravdi, da nisi omiljen ili nesto, jer si za sve to sam kriv ako to osjecas. Htio sam presutit sve ovo ali ako me javno prozivas onda ne mogu sutit vise.
Kad ti bude bilo vise stalo do kolega a ne do pobjede i novaca e onda ces mi biti omiljen clan foruma.
DavidVictor kaže:
Ali opusteno, ionako sam mislio da ovde vise ne doprinosim jer se ne zna ceniti da pravi nacin, tako da vas ja pozdravljam od sada, a cestitam novim moderatorima
Od mene si dobio $80 a na proslom natjecanju clanovi su donacijama isplatili onu nagradu a ti tvrdis da se ne zna cijeniti?
Oprosti ali kako se to "ne cijeni"?
Komentare koje sam ti uputio prije su bili blagi pokusaj da ti ove neke stvari objasnim i da shvatis da tvoj nacin gledanja na pravdu, pomaganje i slicno je malo cudan i to sam se trudio da te ne uvrijedim. Umjesto da probas shvatit zasto je to receno ti si se uvrijedio.
Ako ces pomoci clanovima onda pomozi, ali nemoj pomoc kako i kada tebi pase vec pomozi kad i kako onome kome treba pomoc.
Uostalom, kakve ima veze dali si meni ili nisi omiljen? Ja sam do sad bio jedini aktivan od osoblja i vodim forum ali JA nisam = Forum. Forum se sastoji od 10 100 clanova a ja sam samo jedan. Ako si dosao pomagat i doprinosit pomazes njima i radi njih. Cilj foruma i uvijek je bio nesebicno pomaganje bez ikakve vlastite koristi, a ti precesto ostavljas dojam da ti je jedino vlastita korist i tastina vazna. Za svaki thanks i rep jednako toliko sam dobio i kritika na tebe i trazenja da ti dam ban, ali uvijek sam im rekao "Tebi i meni se moze ne svidjat nacin ponasanja ali nije prkrsio pravila". Ti mozda mislis da si celebrity ovdje ali ima hrpa ljudi kojima nisi omiljen upravo radi ovog neskromnog ponasanja koje si pokazao sada, na natjecanjima itd. Nikad ti to nisam spocitao.
Tvoj doprinos forumu je dobrodosao i cijeni se. Iz tog razloga sam te JA proglasavao medju nagradjenima iako si na oba 2 natjecanja imao nekakve repove, niti jedan drugi natjecatelj nije tako neke stvari radio ali opet si 2 puta nagradjen. Jedini clan koji je na oba natjecanja bio nagradjen. Sorry ali ne mozes mi reci da se ne cijeni.
Cijeni se i doprinos i trud i od mene i od clanova ali ono sto se ne cijeni je neskromno ponasanje, samopromocija i sl. Drugim rijecima, moras se malo spustit na zemlju. Ovdje se nitko ne natjece s nikim, 99% clanova je ovo natjecanje shvatilo kao "sportsku" aktivnost a ti si to shvatio kao osobnu uvredu sto nisi prvi. Ti si shvatio kao da si pretplacen na pobjedu, pretplacen da budes moderator i slicno. Ja ne kazem da neces nikad biti moderator, mozda jednog dana budes moderator i svima najomiljeniji clan foruma, ja ne znam, ali da bi se to desilo moras se malo spustit na zemlju i pocet se ponasat puno kolegijalnije, skromnije ili kako bi ameri rekli "down to earth". To je nacin ponasanja koji se cijeni na ovom forumu.
Vatra Wolf je bio dobijao banove od mene i bio je opominjan da ce letit s foruma, a danas je moderator. Moguce je.
Da ti je zaista stalo do foruma bio bi sretan sto imamo nove moderatore a ne krivo sto ti nisi izabran. Ovako, opet imam dojam kao da ti je cilj bio da mozes reci da si moderator na IM forumu da popunis CV. Mozda sam u krivu, ali odraz svog ponasanja vidimo kako se drugi ponasaju prema nama.
Meni je stvarno zao sto ovo javno iznosim ali to su manje vise realne cinjenice i vrijeme je da ti se da do znanja. Ti si pomogao i doprinosis forumu strasno puno, to nikad nije bilo pitanje uopce, da to ne cijenim vjerojatno bi se i svadjali do sada, ali tvoje ponasanje nije do kraja kolegijalno. Trpio sam to do sada maximalno bez da te opominjem ali ne mogu dozvolit da to eskalira i da se nastavi ovako.
Nisam ni objavio post i vidim da je vec i lazar napisao skoro isto nesto kao i ja, kako covjek kaze "E mozda kad nebi bio tolko naporan i uporan u tome da se dokazujes ljudima kolko si dobar i kolko znas mozda bi bilo bolje.". Tako nazalost misli jako puno ljudi na forumu i zbog toga se moze reci nisi moderator.
E sad, mozes se uvrijedit, naljutit i otic, a s druge strane mozes shvatit da ti ovo nitko ne govori jer ti zeli neko zlo nego jer zelimo da promislis o nekim svojim stavovima i ponasanju na forumu. Ja bi volio da ostanes clan ali da malo promjenis smjer. Kako bi reki "Fresh start".
Meni da nije stalo, rekao bi bas me briga i nebi pisao ovaj veliki post.
Po dosadasnjem nacinu ponasanju meni se cini da radi ega nece ovo doprijeti, neces se potrudit shvatit nego ces se samo naljuti...... Kako hoces ali nebi mi smetalo da mi dokazes kako mi se krivo cini.