• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

internetzarada.org Statistika

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
Evo malo statistike, mozda ce vas zanimat kako je nekad bilo i kako je sada. Unatoc tome sto cesto cujemo misljenja kako radimo los posao, kako cemo "ogranicenjima" izgubit posjetu i clanove, forum sve jace i jace raste. Osobno, smatram da je u pocetcima nakon par cistki nekvalitetnih metoda kvaliteta foruma bila i puno bolja, lako se moglo snaci i bilo je kvalitetnih informacija u svakom threadu. No dobro, doci cemo mi opet do toga, a za sada bacite oko na slikice ako vas zanima.

2008/2009

Kao sto vidite krajem 2008 tj. pocetkom 2009 godine rast clanova po danu je bio vrlo mali, prakticki radovali smo se svakom clanu.

[attachment=236]

20011/2012

Rast clanova na forumu je ovih dana puno veci, 10-15 na dan.

[attachment=235]

2008-2011 Grafovi

To je zapravo na slici od 17.11.2008 do 18.11.2011

[attachment=234]

Netko je bio pitao koliko imamo banovanih clanova. Bacio sam oko na statistiku i mogu reci da dosad imamo oko 360 banovanih clanova. Tako da se definitivno radi na moderiranju foruma a i jos puno vise ce se raditi na tome u dolazecem periodu.

Posjeta

[attachment=237]

Znam da awstats nije 100% tocan tj. ima malo drugaciju metodologiju registriranja posjeta ali evo koga zanima moze viditi broj unique posjeta, visita, hit-ova u 10-om mjesecu 2011-e godine.

Koliko sam shvatio u ovo nisu uracunati razni bot-ovi nego samo pravi posjetitelji jer bot-ovi dodaju jos 50%.

Prilozi

• rast_2008_2011.png
    rast_2008_2011.png
    14.8 KB · Pregleda: 287
  • rast_nov_2011.png
    rast_nov_2011.png
    21.9 KB · Pregleda: 277
  • rast_jan_2009.png
    rast_jan_2009.png
    19.9 KB · Pregleda: 291
  • awstats_posjeta.png
    awstats_posjeta.png
    5.4 KB · Pregleda: 232
dbomestar kaže:
Evo malo statistike, mozda ce vas zanimat kako je nekad bilo i kako je sada. Unatoc tome sto cesto cujemo misljenja kako radimo los posao, kako cemo "ogranicenjima" izgubit posjetu i clanove, forum sve jace i jace raste. Osobno, smatram da je u pocetcima nakon par cistki nekvalitetnih metoda kvaliteta foruma bila i puno bolja, lako se moglo snaci i bilo je kvalitetnih informacija u svakom threadu. No dobro, doci cemo mi opet do toga, a za sada bacite oko na slikice ako vas zanima.

Ovo je odlicno, nisam mislio da ima i priblizno toliko ljudi ovdje, bas sam se iznenadio.

Evo dodao sam podatke i o posjeti internet zarada foruma. Zanimljivo, 2 milijuna hit-ova u 10-om mjesecu.

Veoma je zadivljujuće. Takođe mogu da kažem da radite veoma dobar posao sa temom zaradite pisajući članke. Planirao sam da napišem jedan članak ne-vezan za internet zaradu, većinom vezan za Linux administraciju, ali nisam imao vremena :) Nadamo se još boljom statistikom u budućnosti :)

f0rg0TT3N kaže:
Veoma je zadivljujuće. Takođe mogu da kažem da radite veoma dobar posao sa temom zaradite pisajući članke. Planirao sam da napišem jedan članak ne-vezan za internet zaradu, većinom vezan za Linux administraciju, ali nisam imao vremena :) Nadamo se još boljom statistikom u budućnosti :)

Puno hvala na komentarima. Slobodno povremeno kad stignete mozete pocet pripremat clanak o linux administraciji jer ce sigurno biti jos natjecanja uskoro i prilika da se ukljucite s texto.

Iako, nebi htio da ljudi pocnu doprinosit na forumu Samo radi natjecanja i nagrade vec radi toga kako bi svi mi imali zajednicu tj. mjesto s puno informacija gdje svatko doprinosi onime u cime ima znanja i strucnosti, tako da nece biti bas non-stop natjecaji ali 1-2 mjeseca nakon ovog bi mogli organizirat jos jedno natjecanje.

Tema o linux administraciji mislim da bi bila odlicna za ovaj forum jer imamo rijetkih takvih tema a vjerujem da su linux administratori kvalitetna i trazena radna snaga s dobrim potencijalom za zaradu. Kolega mi bas radi u jednoj firmi gdje u sklopu posla medju ostalim virtualno odrzava iz Hrv servere u Americi. I nije mu losa placa. Tako da svakako savjetujem da napisete text ako stignete o linux administraciji da obogatimo ovaj forum s novim znanjima.

p.s. kratkotrajno bi moglo biti i smanjenja posjete s obzirom da svaki dan dosta radimo na smanjivanju broja threadova i postova na forumu a to znaci i manje posjete. Bilo je puno nekvalitetnog sadrzaja npr. facebook sekciju smo pobrisali bar 7 stranica sadrzaja koje nikome vise nisu od koristi. Jednostavno fokus je sada na kvaliteti i micat cemo nekvalitetni sadrzaj, forsirat kvalitetu i zelim od ove posjete sto imamo da pocnu doprinosit s sto kvalitetnijim materijalima, zelim stvorit kulturu pisanja "how to" clanaka za zajednicu. Nek nas 100 slozit svako jedan detaljan how to sadrzaj svih ostalih 99 su za trud jednog clanka opet na "dobitku" jer imaju izbor od 99 drugih kvalitetnih textova za procitat.

Back
Na vrh