• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Internet marketing za početnike - Trening/tutoriali

InFlames20

Legenda
Tu od
2 Ožu 2008
Pozdrav

Evo tutorijala za potpune početnike u IM-u, koliko vidim tek su počeli i svaki dan će se dodavati novi sadržaj tako da ne budete preopterećeni informacijama, učiti ćete postepeno ;)

Koga zanima neka pogleda na linku ispod:
http://www.challenge.co/training/

InFlames20 kaže:
Pozdrav

Evo tutorijala za potpune početnike u IM-u...

simbak kaže:
Oho, ovo ce biti zanimljivo.
Svaka cast na trudu :taunt
Simba, jel nam pokušavaš nešto reći? :p
jk.

Anyway, ovo djeluje ok, al za one malo usporenije početnike. :)

Pa to je 30 Day Challenge od Eda Dalea, samo su od ove sezone na novoj domeni.

Da Jonas, ali valjda će biti u malo drugačijem formatu nego inače, ćemo vidjet.

Nije to los course, iako pomalo spor, a definitivno najbolje je sto se (besplatnim) uclanjenjem u taj Challenge dobije pravo na trial verziju Market Samuraia koja radi 40 dana - to bih preporucio svakom pocetniku.

Mislim da za nekog tko nezna ništa i nije spor, taman za prave početnike koji nemaju pojma. Svaki dan nauče nešto novo, samo pomalo :)

@neo :tease
Da bas neskrecem temu, htio sam reci da je taj dio ovom forumu dosta nedostajao. Nama napredim taj dio sigurno nece biti previse zanimljiv. Ali totalnom pocetnicima ce biti od velike pomoci.

Hej....ja sam osobno poćela pisati neka uputstva za početnike i objavljivat ću ih ovdje svaki tjedan. Nadam se da će me i drugi korisnici ovog foruma podržati i nadopunjavati moje postove kvalitetnim upustvima. Naime svi tutorriali i tečajevi su na engleskom jeziku i ja sam odslušala jedan takav, pa me to ponukalo da napišem uputstva na našem jeziku.

jelena86 kaže:
Hej....ja sam osobno poćela pisati neka uputstva za početnike i objavljivat ću ih ovdje svaki tjedan. Nadam se da će me i drugi korisnici ovog foruma podržati i nadopunjavati moje postove kvalitetnim upustvima. Naime svi tutorriali i tečajevi su na engleskom jeziku i ja sam odslušala jedan takav, pa me to ponukalo da napišem uputstva na našem jeziku.

Svaka čast Jelena, imaš dobru nameru i dobru volju, samo napred i siguran sam da će svako naći nešto za sebe u tim tutorijalima ;)

Pozdrav svima,
Ovim putem sam htjela iznjet neka svoja iskustva i razmišljanja u nadi da će to pomoći nekom početnikočetniku.

Moj ulazak u svijet internet marketinga opisala bih kao “Izgubljeni u svemiru“ ili „Alisa u zemlji čudesa“! Nisam imala poima ni o čemu. Bila sam potpuni početnik bez ikakvog predznanja o HTML kodu, niti sam znala šta znači riječ hosting ili domena.
To su sve bili pojmovi sa kojima se ja nisam nikada susretala u životu, dakle potpuna enigma.
NO, internet marketing je „VJEŠTINA“- a karakteristika svake vještine jest da se ona može NAUČITI. Jednako kao kuhanje, ličenje ili nešto treče.

Znam da onima koji se ne razumiju u internet marketing, on može djelovati zahtjevno i nejasno baš kao nuklearna fizika no, TO UOPĆE NIJE ISTINA!!!!
Internet marketing je skup vještina koje je ponajprije potrebno RAZUMJETI, potom NAUČITI i na kraju IMPLEMENTIRATI. Te vještine su prilično jednostavne, ali je potrebno da Vas netko vodi kroz cijeli taj proces i pokaže Vam korak po korak kako zarađivati novac na internetu.

Na početku najpotrebnije je da zauzmete adekvatan STAV i RAZMIŠLJANJE o cijelom tom poslu. Danas većina ljudi misli da imati starnicu na internetu automatski znaći i zarađivati na internetu, što je u potpunosti netočno. Čak i oni ljudi koji na svojim internet stranicama prodaju neki proizvod smatraju da će prodaja krenuti sama od sebe, praktički preko noći, što također nije istina.

Niti jedan biznis ne može se razviti preko noći. Za sve je potrebno određeno vrijeme i uloženi trud. Najbitnija stavka u cijeloj toj priči jest KRAJNJI REZULTAT. Krajnji rezultat su ogromna mjesečna primanja, daleko veća od onih na koje smo mi danas naviknuli i za koje svaki dan odlazimo na posao.

Mnogi se pitaju: “ Kako da onda zaradim putem interneta? “
Odgovor je vrlo jednostavan, izradom liste! Dakako, novac će te zarađivati od prodaje, ali da bi zaradili novac, odnosno prodali proizvod potrebno je da sagradite listu ljudi sa kojima ćete izgraditi odnos i zadobiti njihovo povjerenje.

To je internet marketing!!!

Listu ćete izgraditi onda kada na Vašim internet stranicama budete dijelili kvalitetan sadržaj besplatno, a zauzvrat od posjetitelja tražili da Vam ostavi svoje cijenjeno ime i email adresu na koju čete mu poslati svoj besplatni poklon.
Na taj način dobijate mogućnost da posjetitelja naknadno obavještavate o kvalitetnom sadržaju ili uvjetima koje nudite npr., besplatni tečaj kako izraditi internet stranicu ili nuditi besplatne programe u kojima se kreira internet stranica ili eKnjigu sa detaljnim uputstvima kako zarađivati na internetu itd.

Poanta je slijedeća, da bi od posjetitelja uzeli novac potrebno je da im besplatno ponudite kvalitetan sadržaj, nešto što će im zaista trebati ili koristiti.
Nitko od nas ne voli da nam se odmah izvlaći novac iz đepa bez da se ponudi neki kvalitetan sadržaj. Upravo ponudom kvalitetnog sadržaja navest ćete posjetitelje da se upišu na Vašu listu, te čete kroz par mailova besplatne ponude kvalitetnog sadržaja izgraditi odnos sa njima, te ih navesti da kupe Vaš proizvod.

Dakle, poanta internet marketinga jest IZRADA LISTE!!!!

Nisu losi savjeti o tome kako pristupit ovom poslu ali ova zadnja recenica ne stoji. Internet Marketing je puno vise od izrade liste, zapravo izrada liste je samo jedan mali djelic internet marketinga.

Apsolutno se slažem sa tobom. Ali početnici se trebaju bazirati na jednom segmentu, pa postupno nadograđivati svoje znanje o internet marketingu, pronalaziti nove načine promocije nove vidove internet marketinga. Moje mišljenje jest da je internet rudnik zlata, te da će profitirati svi oni koji budu išli u korak sa trenutnim saznanjima ili oni koji budu predvidjeli buduća kretanja na tržištu, a pod tržištem mislim na internet.
Hvala vam svima što ste me poduprijeli i zahvalna sam vam ako ostavite i svoje kritike jer tako ćemo pomoći ljudima koji tek kreću u svijet internet marketinga.

jelena86 kaže:
Apsolutno se slažem sa tobom. Ali početnici se trebaju bazirati na jednom segmentu, pa postupno nadograđivati svoje znanje o internet marketingu, pronalaziti nove načine promocije nove vidove internet marketinga. Moje mišljenje jest da je internet rudnik zlata, te da će profitirati svi oni koji budu išli u korak sa trenutnim saznanjima ili oni koji budu predvidjeli buduća kretanja na tržištu, a pod tržištem mislim na internet.
Hvala vam svima što ste me poduprijeli i zahvalna sam vam ako ostavite i svoje kritike jer tako ćemo pomoći ljudima koji tek kreću u svijet internet marketinga.

Samo guraj Jelena, pametno razmišljaš i zaista je lepo što svoje znanje želiš i deliš sa ostalim članovima foruma...daću ti samo jedan predlog: mislim da je najbolje da otvoriš svoju posebnu temu i da tu vodiš kao neki svoj tutorijal o internet marketingu za početnike, biće dosta preglednije i imaćeš svojju ličnu temu ;) samo napred :thumbs_up

Pozdrav svima,
Vrhunska tema! Jelena hvala na izvrsnom pristupu. Moje je mišljenje da je svaki tutorial za početnike fantastična stvar. Iz osobnog iskustva mogu reći da pristup koji je meni pomogao je onaj koji mi je svakodnevnim rječnikom približio web posao. Bez termina kao što su domena, hosting, ftp client, dns, web editor, html i čemu to uopće služi... 97% ljudi u Hrvatskoj nema pojma što to znači, uključujući mene do prije par mjeseci! Zato je važno svakom početniku da mu bude jasna slika, svakodnevnim rječnikom pa onda postepeno usvaja te termine ako naravno želimo pristupiti IM-u kao nečemu čime ćemo kreirati automatizirane prihode, a ne postavljati slike ili muziku na tuđe stranice i dobivati neku sitnu lovu. Za mene je proces gradnje SVOG posla važan i zato kao što Jelena kaže to je skill.
PROCES, kako ga ja shvaćam: 1. Naučiti izraditi i objaviti jednostavnu web-stranicu (nije tako komplicirano kako zvuči)- tu se uči što je domena i hosting kako bi imali mogućnost objavljivanja stranice i učenje kako se služiti nekim web-editorom(software za izradu web stranice), koji se može dobiti posjetom na Jeleninu stranicu
2. Uključiti autoresponder u svoju stranicu (program za automatizaciju komunikacije s posjetiteljima) koji je ključan jer se preko njega počinje graditi LISTA
3. ZAŠTO JE LISTA VAŽNA? Ona je ključna jer ljudi dolaze na listu kada im ponudimo neki vrijedan besplatan poklon i na taj način počinjemo graditi odnos povjerenja s našim posjetiteljima.
4. LISTA je skupina ljudi zainteresirana za određeno područje tzv. niša
5. Tada toj listi pružamo kvalitetne informacije iz tog područja putem tjednih mailova i gradimo povjerenje i tek tada u budućnosti na razne načine koji se mogu u hodu naučiti (affiliate, PLR ili svojih proizvoda) prodajemo proizvode za koje je naša niša zainteresirana.
Za mene internet marketing nije web stranica i PAY NOW BUTTON na njoj već proces!
Proces koji opisuje prva tri koraka važna za svakog početnika su opisana u knjizi (na engleskom) koju besplatno dijelim na svom siteu.
Nadam se da će ove informacije nekome pomoći...Puno uspjeha svima!

Back
Na vrh