• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Forum čistka

Omnipotence

Član
Tu od
13 Stu 2013
Pozdrav ekipo,

Danas sam se registrovao kod vas da budem član i dio ove zajednice.

~Odmah nakon registracije primjetio sam nešto veoma čudno. Ogroman broj postova/topica starijih od po godinu. Pa i jače. I što mi je najčudnije bilo, nalaze se odmah na prvoj strani, sa jedva jednim ili dva topica novijih (par mjeseci) od njih.

Radi ljepšeg izgleda foruma preporučio bih otvaranje posebnog dijela gdje će se arhivirati svi topici (umjesto da se brišu), da bi sve ljepše izgledalo. Naravno da je najlošija stvar što se toga tiče - prazan izgled foruma, kao da je tek otvoren. Jeste da je mjera malo radikalnija..ali eto, barem da postoji kao mogućnost.

Međutim, vjerujem da vama nije bitan kvantitet, već kvalitet sadržine napisane na forumu.

~Takođe bih i predložio uvođenje odličnog moda na forumu (ako već brisanje ne dolazi u obzir) - a to je napomena o starosti zadnjeg posta u topicu. Dakle stavi se, nazovimo limit, na npr 6 mjeseci. Zatim, ako neki korisnik krene odgovoriti na topic u kome se zadnji put postovalo prije šest mjeseci ili jače - dobiće malo obavještenje i pitanje da li je siguran da to želi. Ako treba naknadno objasniti mod, screeshotat ću.

~Zatim, čini mi se da 90% ljudi ovdje je tu čisto radi neke koristi, a ne i radi pomaganja ostalima i razvijanja toga pravog community duha. Izdavajaju se tu određeni korisnici koji se trude, svaka čast.

Elem, da ne dužim više, to bi za sada bilo to od mene. Nadam se da ovo nećete shvatiti kao pametovanje, već neke konstruktivne kritike iz najbolje namjere.

Eh da, umalo zaboravih, ubacite taj Tapatalk! :)

I ja bih jos dodao da se predje na neki novi sistem jer ovaj mybb se raspada po meni nekako kad su obnovili webmajstore zivnuo je forum, mislim da treba nesto slicno i sa ovim uradit

Slažem se s prethodnim komentarima. Možda bi bilo dobrro pokrenuti neku novu nagradnu igru za edukativni post i sl..

Sve je to na papiru ekstra, i radi se na osvežavanju verzije skripte foruma... al treba mnogo vremena koje mislim da niko, počev od dbomestara, nema u ovom trenutku.

PS. Što se tiče koristi, mislim da je uvek tako. Uvek manjina kreira, a većina konzumira. ;) Zato se od sadržaja bilo koje vrste može i zaraditi. A svi od toga imaju neku korist, na kraju krajeva.

Za skripte preporučujem IP Board ili XenForo (ja koristim xenforo). Znam da nisu besplatni, ali stavite Google reklamu ispod prvog posta npr. To nije previše reklama, a bude pomoglo financijski. Od besplatnih i drugačijih zanimljiva je skripta Discourse koju koristi portal Geek. Nije klasičan forum i koristi Ruby i PostgreSQL. Skidam ga pa ga budem instalirao kod sebe da ga isprobam.

PS Mea Culpa .... izgleda da ni ovaj zadnji nije besplatan, ali ga se još ne može kupiti. Za sada je ipak besplatan

Jesam ja jedini kome se svidja forum kakav jeste?

Meni je puno bitniji sadrzaj.

A na Webmajstorima mi je preglupo sto su sa promjenom foruma nestali potpisi korisnika. Ne znaci puno ali opet nije fer prema korisnicima koji ti izgrade sadrzaj besplatno i ne dobiju ni to malo reklamno mjesto kao nagradu zbog koje su se mozda i registrovali.

Nisi.

Meni je ovaj board softver odlican. Ne vidim potrebu za zamjenom.

Webmajstore sam citao redovno ali sam prestao nakon nove scripte.

Dobar je MyBB, ali realno gledano aktivnost na WM forumuse povećala prelaskom na novu skriptu. Vjeruj mi da je dosta preglediji i zbog promjene skripte nema razloga da se odlazi sa foruma. Jer važno je da je forum popunjen kvalitetnim tekstovima, a to koja će skripta na njemu biti SMF, MyBB, IPB .... nije toliko važno. Znači dzaba ti bilokakva skripta ako je forum loš, po meni više treba ići na to da forum ostane kvalitetan (ili postane još kvalitetniji) nego da se gleda neko vizuelno poboljšanje. To se može uvijek ;) Ali malo promjene, neka nova tema ili nešto ne bi škodilo :D

a to je napomena o starosti zadnjeg posta u topicu. Dakle stavi se, nazovimo limit, na npr 6 mjeseci. Zatim, ako neki korisnik krene odgovoriti na topic u kome se zadnji put postovalo prije šest mjeseci ili jače - dobiće malo obavještenje i pitanje da li je siguran da to želi

Sa ovim se slazem.

Za skripte preporučujem IP Board ili XenForo (ja koristim xenforo). Znam da nisu besplatni, ali stavite Google reklamu ispod prvog posta npr

Za taj mod programerima treba 60 minuta, iliti 10-15e , i zbog jednog ili dva takva korisna moda zaista je bespotrebno prelaziti na neku drugu skriptu.

Sto se tice pomenutog foruma koji je izmenio dizajn i skriptu, iskreno, nista ruznije nisam video, doduse, nisam neki strucnjak za estetiku, ali "ono" mi je sve, samo ne forum izgled.

m1l4n kaže:
Dobar je MyBB, ali realno gledano aktivnost na WM forumuse povećala prelaskom na novu skriptu. Vjeruj mi da je dosta preglediji i zbog promjene skripte nema razloga da se odlazi sa foruma. Jer važno je da je forum popunjen kvalitetnim tekstovima, a to koja će skripta na njemu biti SMF, MyBB, IPB .... nije toliko važno. Znači dzaba ti bilokakva skripta ako je forum loš, po meni više treba ići na to da forum ostane kvalitetan (ili postane još kvalitetniji) nego da se gleda neko vizuelno poboljšanje. To se može uvijek ;) Ali malo promjene, neka nova tema ili nešto ne bi škodilo :D

Meni je nepregledan i konfuzan. Preferiram evoluciju, a ne revoluciju.

@freemind: ovo za google reklame sam napisao da bi pokrili troškove prelaska na komercijalnu skriptu.

Ma kakvo povecanje na WM forumu o čemu vi pa ono je blago rečeno katastrofa bar što se preglednosti tiče, a to povećanje aktivnosti su isti korisnici kao pre samo što sada ko muve bez glave trče okolo i traže nešto što je pre bilo jasno definisano i trebalo svega par sekundi da se nađe, odatle i duže zadržavanje na forumu i povećana aktivnost.

Sva sreća pa svi mi većinom volimo da se zezamo s novim opcijama i izgledom pa se brzo navikavamo al treba misliti na nove članove takođe. Jedina predost je što se svaki post prikazuje trenutno kao na chatu al to je po meni totalno ne bitna stvar, nećemo da se dopisujemo ko na Fb-u.

Da ne bude zabune ja jesam za svaku promenu na bolje u svakom smislu al ono je daleko od toga, a one priče ovo je revolucija, sve se menja, mora da se drži korak sa trendom itd, mislim wtf priča se o sistemu koji je tek ( ako je uopšte ) izašao iz test faze. Ne mora da se odmah uskoči u taj voz, samo zato što je nešto novo ne treba da znači da je i bolje. Aj mi se još i nekako snađemo tamo koji smo i pre bili ja sam se sad već i navikao na to al šta kad dođe neki novi korisnik sa potencialom i željom da uči kako će da se snađe u tom sistemu, pre će da odustane odmah i dođe ovde gde je sve fino i pregledno razvrstano...

Al opet ko pita nas biće kako boss odluči kad dođe vreme. :)

evolucija a ne revolucija.

Bilo je nekih razmisljanja da se predje na drugu skriptu ne radi izgleda vec radi dodavanja nekih mogucnosti kojih nema na mybbu ali to sigurno nece biti neko duze vrijeme ako ikad bude i bilo. Meni se svidja ovaj dizajn, onaj stari mi je bio isto dobar i snazno sam se bio suprostavljao InFlamesu kada je bio ubacio na forum novi dizajn jer mislim da nema potrebe popravljat ono sto je dobro.

Od tehnickih stvari u nekim slijedecim mjesecima eventualno cemo odradit onaj update do kraja, staviti tapatalk koji je trazen i mozda jos koji detaljcic. Ja radi svog posla doslovno imam 0 vremena slobodnog prakticki veci dio godine tako da sve sta zamislim u vezi foruma zastekam. Tako da cu se gledat ubuduce fokusirat na neke male stvari ali koje cu provest do kraja.

Ali meni osobno puno puno bitnije jest podizanje kvalitete rasprave jer je zamjetno da je ona opala.
Dali ce biti veca aktivnost i zadrzavanje 2 ili 3 ili 10 minuta apsolutno mi je svejedno jer mi nije cilj da se ljudi vracaju i citaju neke manje kvalitetne rasprave, ono sto zelim da se vracaju ljudi radi kvalitete rasprave i korisnih informacija.

Ajde da docekamo i taj dan kad cu moci sa tapatalkom da listam forum. ;)

Polako, ako imaju bitnije poslove, a 100% imaju, nikakav problem pričekati. Nama nije žurba. :)

Vama je dosadno, pa zatrpavate forum jos dosadnijim stvarima ?!

Ja do danas nikad nisam ni pogledao ovaj forum iz ugla estetike.
Da nije ove teme,ne bih ni danas.
Dakle, ko zna zasto je dosao ovde, estetika ce biti poslednje sto mu je bitno.
Sve je lepo razmesteno, i sve se moze naci za par minuta,samo ako se hoce.

Ja upravo mislim da bih se teze navikao na neke promene,jer sam od onih koji sporo i tesko menjaju navike :(

Naravno, ovo je samo moje misljenje :)

ne bih ništa mijenjao. Ovaj forum je odličan, i pregledan. OK, navikao sam se na onu skriptu koja je na forumu koji se ovdje pominje od skoro, ali do sada ni jednom (NI JEDNOM!) nisam izlistao kategorije.

Samo ono što mi se servira na početnoj. A to nije dobro.

Dok na ovom forumu dnevno otvorim, pa minimum 50 strana.

Forum je odličan, ekipa je extra, izgled je nice & simple. Ne mjenjaj ništa Davore moli te brat :D

Molim da ništa ne mijenjate osim da new posts počne raditi kako treba.

Back
Na vrh