• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FOREX?

arrresss

Novi član
Tu od
4 Sij 2011
da li bi neko mogao malo da mi pojasni funkcionisanje forex aplikacije?
konkretno me zanimaju iskustva korisnika i pouzanost same potencijalne zarade vezano za sigurnost uplacenog novca i isplate.

Ja osobno bi zabranio forex na forumu. Je da je to neki nacin internet zarade ali onda bi npr mogli i Loto ubaciti. Uplatis loto preko neta pa je i to internet zarada.

Forex je trgovanje raznim dionicama, valautama (online burza) , .... I ako netko nema zavrsenu neku brokersku skolu neka ni ne pocinje. Jer ce usuprotom biti ovca za musti. Stoga sto dalje od toga.

arrresss kaže:
da li moze malo detaljnije objasnjenje?

simbak kaže:
Ja osobno bi zabranio forex na forumu. Je da je to neki nacin internet zarade ali onda bi npr mogli i Loto ubaciti. Uplatis loto preko neta pa je i to internet zarada.

Forex je trgovanje raznim dionicama, valautama (online burza) , .... I ako netko nema zavrsenu neku brokersku skolu neka ni ne pocinje. Jer ce usuprotom biti ovca za musti. Stoga sto dalje od toga.

Loto i Forex se veoma razlikuju. Kada igras loto, igras na srecu. Nikakvo znanje
ti nije potrebno da dobijes ili da izgubis pare. U Forexu sa druge strane potrebno
je dosta znanja i iskustva. Naravno Forex je takav da u nekom malom periodu
vremena mozes ili da se obogatis ili da ostanes bez svog novca (Koji si ulozio).
Onaj koji nema nikakvog znanja i iskustva u trgovanju valutama ce 99.99999%
izgubiti pare. Ali to je normalno. Ne moze svako da se bavi Forex-om.

Forex-om mozes da se bavis i online i offline prema tome Forex moze da se uvrsti u zaradu preko interneta.

Tako da ukoliko imate znanja - idite i bavite se Forexom jer mozete da zaradite veliku kolicinu novca.
Ukoliko nemate znanja - Ili ucite ili zaobidjite to jer ce te dzabe gubiti novac.

Sad bas kad ga picajzliras ajd dobro onda sam trebao navesti primjer kladionice. Mozda bi cak onda i forex bio kao neka virtualna kaldionica. No to opce nije ni bitno. Samo zelim skreniti paznju da ljudi BJEZE OD FOREXA osim ako nisu strucno educirani za to podrucje.

Svi Forex servisi vam omogućuju otvaranje demo naloga pa možete isprobati kako sve funkcioniše...

Ja sam uspio tako saznati da je ovo odličan način zarade ( bar za mene ) jer sam uspio od 100.000 što su mi dali da napravim 0 :D

A da li su pouzdani sto se tice moje uplate ljudima koji stoje iza sajta?
ako ja dam 100 dolara sto je i minimalna uplata, to ce sigurno otici na racun za trgovinu, a ne uz usmeh u neciji dzep.

meni je jedan forex dao besplatno 5$ za vježbu ali sam ubrzo odusto,možda jednog dana se budem ponovo uhvatio.

Pošto sam student 3 godine Ekonomije u Sarajevu, morao sam vidjeti o cemu se ovdje radi i da se malo upoznam s ovim...posto je bas moje podrucje i zanimalo me...

Eh da odmah opovrgnem misljenje nekoga da je ovo kao loto, ovo nije ni vidjelo lota...to je kao da znanje dobivas na lotu, a nisi...Ovo je stvar makroekonomije, odnosno, valuta pojedine drzave i odnosa te valute s drugim zemljama...Zbog toga sto se povecava ili smanjuje izvoz ili uvoz robe iz jedne zemlje u drugu, ili im se povecava proizvodnja, mjenjaju neki politicki ili socijalni uslovi, uslijed toga dolazi do promjene odnosa valuta, odnosno deznog kursa.
Samo da se nadovezem, da se devizni kurs najcesce mjenja zbog povecanja ili smanjenja izvoza jedne zemlje u drugu...
Naravno, ehh kako da vi sada znate hoce li Amerika povecati svoju proizvodnju i time izvoz u EU, pa time americki dolar dobiti na vrijednosti, ili obrnuto...to je vec druga stvar, neko ce ici na srecu, aa neko mozda na izvor informacija, gledanje prijasnjih podataka, uporedjivanjem i tako da bi dosao do nekog zakljucka...Ovdje NEMA SRECE, barem dugorocno. Mozete vi uloziti 50 $ na neku valutu, odnosno time kupiti neku drugu valutu, pa cekati hoce li Bog dati da se ona poveca ili smanji...eh to je vec kocka...Za to postoji, ruski rulet, crno, crveno :p
Ovdje treba ici na znanje...iskustvo, izvot informacija, uporedjivanje itd itd..ja cu pokusati definitivno..
Btw upozorenje malo, znaci samo mala promjena deviznog kursa, vi dobijate ili gubite velike novce, znaci ako cetvrta decimala se poveca za 5 npr 1.25662 se poveca na 1.25667
vi dobivate 50 $, ili ako se smanji, gubite toliko...ehh daj Boze da se poveca npr za 20, a desava se...jer je odnos npr eura i dolara u zadnje 2 godine varirao za nevjerovatna 0.2 % aaa to je nesto ogromnoo, ali bas...znaci da se kupio dolar, kad je bio najnizi u odnoso na euro, pa sada prodao kad ima solidnu cijenu, na ulozenih 100 $ se moglo ostvariti cak oko 10000 $...ehh to je sve stvar, znanja iskustva, strpljenja, mogucnosti izdvajanja novca i tako =)

Eto, ko zeli neka proba, ja hocu definitivno...Javit cu iskustva :)

Stepski_vuk kaže:
Pošto sam student 3 godine Ekonomije u Sarajevu, morao sam vidjeti o cemu se ovdje radi i da se malo upoznam s ovim...posto je bas moje podrucje i zanimalo me...

Eh da odmah opovrgnem misljenje nekoga da je ovo kao loto, ovo nije ni vidjelo lota...to je kao da znanje dobivas na lotu, a nisi...Ovo je stvar makroekonomije, odnosno, valuta pojedine drzave i odnosa te valute s drugim zemljama...Zbog toga sto se povecava ili smanjuje izvoz ili uvoz robe iz jedne zemlje u drugu, ili im se povecava proizvodnja, mjenjaju neki politicki ili socijalni uslovi, uslijed toga dolazi do promjene odnosa valuta, odnosno deznog kursa.
Samo da se nadovezem, da se devizni kurs najcesce mjenja zbog povecanja ili smanjenja izvoza jedne zemlje u drugu...
Naravno, ehh kako da vi sada znate hoce li Amerika povecati svoju proizvodnju i time izvoz u EU, pa time americki dolar dobiti na vrijednosti, ili obrnuto...to je vec druga stvar, neko ce ici na srecu, aa neko mozda na izvor informacija, gledanje prijasnjih podataka, uporedjivanjem i tako da bi dosao do nekog zakljucka...Ovdje NEMA SRECE, barem dugorocno. Mozete vi uloziti 50 $ na neku valutu, odnosno time kupiti neku drugu valutu, pa cekati hoce li Bog dati da se ona poveca ili smanji...eh to je vec kocka...Za to postoji, ruski rulet, crno, crveno :p
Ovdje treba ici na znanje...iskustvo, izvot informacija, uporedjivanje itd itd..ja cu pokusati definitivno..
Btw upozorenje malo, znaci samo mala promjena deviznog kursa, vi dobijate ili gubite velike novce, znaci ako cetvrta decimala se poveca za 5 npr 1.25662 se poveca na 1.25667
vi dobivate 50 $, ili ako se smanji, gubite toliko...ehh daj Boze da se poveca npr za 20, a desava se...jer je odnos npr eura i dolara u zadnje 2 godine varirao za nevjerovatna 0.2 % aaa to je nesto ogromnoo, ali bas...znaci da se kupio dolar, kad je bio najnizi u odnoso na euro, pa sada prodao kad ima solidnu cijenu, na ulozenih 100 $ se moglo ostvariti cak oko 10000 $...ehh to je sve stvar, znanja iskustva, strpljenja, mogucnosti izdvajanja novca i tako

Sjedi, 5.

Stepski_vuk kaže:

vi dobivate 50 $, ili ako se smanji, gubite toliko...ehh daj Boze da se poveca npr za 20, a desava se...jer je odnos npr eura i dolara u zadnje 2 godine varirao za nevjerovatna 0.2 % aaa to je nesto ogromnoo, ali bas...znaci da se kupio dolar, kad je bio najnizi u odnoso na euro, pa sada prodao kad ima solidnu cijenu, na ulozenih 100 $ se moglo ostvariti cak oko 10000 $...ehh to je sve stvar, znanja iskustva, strpljenja, mogucnosti izdvajanja novca i tako =)

Da sam na tvom mjestu odmah bih se ispisao s Ekonomije. I jedva čekam da javiš svoje iskustvo. :lol

A on-topic, svatko tko razmišlja o Forexu nek otvori demo račun i nek se pegla barem godinu dana, uz to nek 'studira' burzovno poslovanje.
A ne znam ni koliko je pouzdan demo račun, ja sam u dva dana "zaradio" 20,000€, možda je to ispalo tako samo da me navuče ali ipak nemam namjere ulagati novac u to. ;)

Gogo7 kaže:
Stepski_vuk kaže:

Da sam na tvom mjestu odmah bih se ispisao s Ekonomije. I jedva čekam da javiš svoje iskustvo. :lol

A on-topic, svatko tko razmišlja o Forexu nek otvori demo račun i nek se pegla barem godinu dana, uz to nek 'studira' burzovno poslovanje.
A ne znam ni koliko je pouzdan demo račun, ja sam u dva dana "zaradio" 20,000€, možda je to ispalo tako samo da me navuče ali ipak nemam namjere ulagati novac u to. ;)

hahaah dušo, odrasti ! hvataj se lakših stvari!

Ti zaradio 20000 € ha ha ha ha :D hahhahahhaha oplakah ! :D

Stepski_vuk kaže:

Jeli moguće da si ti student ekonomije? Koji dio ti nije jasan? Ali evo vidim da ti kao malom djetetu treba objašnjavati.

Demo račun - trening račun gdje se učiš kako trgovati na deviznoj burzi, možeš naučiti kako zadavati naloge, zatvarati postavljene pozicije, testirati automatsko trgovanje, robote itd. Ima sve funkcionalnosti kao i pravi račun ali ne zahtijeva pravi novac. Naime, dobiješ 100,000€ s kojima "trguješ" na svom demo (trening) računu. Taj račun služi samo u svrhu edukacije i taj novac ne možeš isplatiti. Dakle 20,000€ sam ja "zaradio" na demo računu. To sam jasno rekao i zato sam i stavio znake navoda na zaradio. Ima li još nešto da ti nije jasno "studentu ekonomije"?

Gogo7 kaže:
Stepski_vuk kaže:

Jeli moguće da si ti student ekonomije? Koji dio ti nije jasan? Ali evo vidim da ti kao malom djetetu treba objašnjavati.

Demo račun - trening račun gdje se učiš kako trgovati na deviznoj burzi, možeš naučiti kako zadavati naloge, zatvarati postavljene pozicije, testirati automatsko trgovanje, robote itd. Ima sve funkcionalnosti kao i pravi račun ali ne zahtijeva pravi novac. Naime, dobiješ 100,000€ s kojima "trguješ" na svom demo (trening) računu. Taj račun služi samo u svrhu edukacije i taj novac ne možeš isplatiti. Dakle 20,000€ sam ja "zaradio" na demo računu. To sam jasno rekao i zato sam i stavio znake navoda na zaradio. Ima li još nešto da ti nije jasno "studentu ekonomije"?

HAHAHHHAHAHAHAHAHA svegami ti nisi dobar lik....:D ti meni poceo objasnjavati sta je demo racun...hahhahahha aaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahahahah

pa ti ne bi mogao zaraditi 20 000 kuna kad bi ti neko unaprijed dao listu koje ce se valute povecati,...ne bi znao sta uplatiti...aa kamo li nesto drugooo ...:drinking

popravi mi noc, brate, hvalaa ti :D king si svegami :D hahhahhahahahhahha

Vidi brata sto se opustio :tease
Da nisi :fever ili:drinking!
Kad vidim ovoliko emocija u jednom postu nije mi svejedno. Zabrinem se za vase zdravlje!

ama uplatis 100€ i za mesec dana imas 1000€ ja sam npr tako radio...

ali to ti je kao kladionica puno sam para pukao tako da sam u plusu mozda 20€ okanite se forexa! motika u ruke i mars na bastu! :D

@Stepski - smiri emocije. Nisi na ulici stoga se ponasaj primjerenije i bez vrijedjanja drugih.

cwijo kaže:
ama uplatis 100€ i za mesec dana imas 1000€ ja sam npr tako radio...

ali to ti je kao kladionica puno sam para pukao tako da sam u plusu mozda 20€ okanite se forexa! motika u ruke i mars na bastu! :D

Vidi se da nisi nikada koristio Forex...

Back
Na vrh