• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

eBay - prodaja proizvoda, postarina i jos po nesto

Tu od
25 Lip 2015
Pozdrav ljudi, da li bi mi mogao neko pomoci, hocu da prodajem proizvode na eBay, e sada, sve je to oke, osim jedne stavke a to je postarina, recimo prodajem nesto za 16$ i sada ispod tamo u 4. stavki kada postavljate oglas ima za postarinu, za odredjene zemlje, sta tu treba tacno da stavim ? i kako da saznam kolia je cena tih postarina za razlicite zemlje ?...Hvala.

Iskreno ne znam da li je EMS jedini nacin i da li ima boljih pa se onda nadam de ce ti netko drugi odgovoriti tko je vise u tome jer ja sam do sada samo kupovao na ebay-u.

Nasao sam na njihovoj stranici ovo pa mozda pomogne.
Kako najbrže poslati pismo za inostranstvo?
Kao avionsko pismo ili kao EMS pošiljku za određene zemlje sveta.

denza258 kaže:
Iskreno ne znam da li je EMS jedini nacin i da li ima boljih pa se onda nadam de ce ti netko drugi odgovoriti tko je vise u tome jer ja sam do sada samo kupovao na ebay-u.

Nasao sam na njihovoj stranici ovo pa mozda pomogne.
Kako najbrže poslati pismo za inostranstvo?
Kao avionsko pismo ili kao EMS pošiljku za određene zemlje sveta.

Hvala druze :) Ipak sam izracunao da se ne isplati prodavati stavri manje vrednosti, jer moj proizvod kosta 16-17$, a postarina je oko 20$, ne znam sto tako skupo, ali tako je... Moram naci drugi nacin da skupim feedback-ove , tj ocene, jer hocu da radim dropshiping sa DS-om :)

Pa zato kada skupljaju feedback stave one proizvode po dolar, ali zato cekas po 3 tjedna jer salje po stotine komada odjednom pa mu je daleko jeftinije poslat recimo 300 tih predmeta odjednom nego jedan po jedan.

Par put sam kupovao na dx.com jer tamo imas puno proizvoda po jedan dolar i vidio sam da imaju i dropship pa bi mogao pogledati i prodavati te jeftine.
http://www.dx.com/p/drop-shipment-and-gift-service-1888#.VZezcBvtnzU

Sada cak i ja razmisljam da bi mogao probati s deal extrem-om :)

Nisam ni znao za FastTech, ali kako vidim proizvodi su vise manje slicni, ali probat cu i s njima

Pogledaj cene ovde: http://www.posta.rs/dokumenta/cenovnici/Cenovnik paketskih usluga za fizicka lica MPS.pdf

ili na tom kalkulatoru sto si nasao, samo da ti kazem da ni jedno ni drugo nije tacno.

Kao sto vidis u ovom dokumentu, osnovna cena za slanje recimo za USA je 1600 din + 100din ide uvek za carinu(pregled paketa) i jos par nekih troskova.Slao sam pakete do 1kg i do 250grama, i totlano su razlicite cene. Posiljka od 220 grama cena za Australiju je bila oko 650 din a za USA 210grama me kostalo 617din.

Imao sam jednu posliljku za USA 620 grama platio sam 1614 din, jednu za Kanadu 822grama platio sam 1784 din, jednu za grcku 620 grama, cena je bila 1614 din.

Sluzbenica na salteru mi je rekla da su te sitnije posiljke jeftinije.

I ne koristis EMS vec obicnu postu, koja je preporucena i dobijes tracking number. EMS je skuplji i pitanje je koliko brze stigne. Ovom obicno postom bas brzo stizu posiljke sad u odnosu na pre par godina, 5-6 dana za EU i USA, stim sto tamo njihova carina i posta zadrzi/isporuci za dodatnih 3-5 dana.

denza258 kaže:
Pa zato kada skupljaju feedback stave one proizvode po dolar, ali zato cekas po 3 tjedna jer salje po stotine komada odjednom pa mu je daleko jeftinije poslat recimo 300 tih predmeta odjednom nego jedan po jedan.

Par put sam kupovao na dx.com jer tamo imas puno proizvoda po jedan dolar i vidio sam da imaju i dropship pa bi mogao pogledati i prodavati te jeftine.
88#.VZezcBvtnzU

Sada cak i ja razmisljam da bi mogao probati s deal extrem-om :)
Cija je to roba jer gledao sam gejmerske miseve i na ebay-u su mnogo jeftiniji jer su kineski:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...Xgaming+mouse.TRS0&_nkw=gaming+mouse&_sacat=0

nego na:

http://www.dx.com/p/vmo-106-2-4ghz-...ame-mouse-black-grey-blue-251437#.VZlCYe9LFqU

Po ovoj slici rekao bih isto da je kineska roba
[attachment=942]

Prilozi

• dx.JPG
    dx.JPG
    13.5 KB · Pregleda: 3,383
Onda je roba sa tog sajta preskupa i ne bi se mogla preprodati na ebay-u i ne znam kako bi se isplatilo nekom da prodaje dropship sistema.

Pa njih sam stavio jer je rijec o jeftinim proizvodima i imaju kategorije od 0-1$, 1-2$ itd pa je za to dobra za naci te proizvode za pokupiti recenzije.

Moram da se pohvalim kako sam zaradio 8.e- uz minimalan trud.
Otvorio sam nalog pre 7 dana povezao sa karticom i postavio vojni amblem koji sam kupio u Beogradu. Platio sam ga 4 e.- a prodao za 12.e-. Amblem je bio na sajtu dva dana i javio se kupac iz inostranstva. Naravno kupac je platio i postarinu. Uplatio mi je novac preko pay pala a ja sam mu sutradan poslao preko poste.
Za tako malu vrednost nema carine.
Tako da ne morate kupovati stvari samo iz inostranstva mozete uraditi to i u vasoj zemlji.
Sada sam postavio 10 predmeta koje zelim da prodam, koga zanima kako izgleda profil na ebay moze mi polati pp.
Iskoristi te mogucnost primanja novca iz inostranstva i zaradjujte.

Jel mora kartica da se poveze ili moze samo paypal?

Pazite se ako prodajete puno proizvoda preko ebay-a.
Ovih dana sam ima 11 prodatih predmeta preko ebaya i posto je velika vrucina odem danas da posaljem 3 predmeta i tako svaki dan po 3 da ne upadam carinicima u oci.
Kad sam danas hteo da predam pakete kazu mi da ne smem toliko paketa da saljem i da ne smem vise da saljem i da idem u glavnu postu.
Naravno odem tako na + 50 i kazu mi na carini da ne smem vise da saljem i to je to a ako hocu da pricam sa sefom da je on na odmoru i da dolazi 20 jula na posao.
Da li ima neko neki savet kako slati puno predmeta u inostranstvoi sta da radim sada?

mindhunter kaže:
Kao sto vidis u ovom dokumentu, osnovna cena za slanje recimo za USA je 1600 din + 100din ide uvek za carinu(pregled paketa) i jos par nekih troskova.Slao sam pakete do 1kg i do 250grama, i totlano su razlicite cene. Posiljka od 220 grama cena za Australiju je bila oko 650 din a za USA 210grama me kostalo 617din.
Ovo da uvek 100 dinara ide za carinu - nije tacno.

Tacno je da roba koja podlaze carinjenju (znam npr. da tu spadaju mobilni telefoni i ostala tehnicka roba) ide prvo na carinski pregled,pa oni tamo odredjuju da li se i koliko placa carina.Inace,kad saljes drugu robu (casopise npr.) to ne ide na carinu,pa nema nikakvih dodantih carinskih troskova.

Inace,naravno da nece biti ista cena postarine ako saljes za USA ili za Austraiju u odnosu na to kada saljes negde u Evropi.Sto je veca razdaljina gde se salje - veca je i postarina normalno.

I da - nije obavezno slanje EMS-om (to je valjda ekspres sluzba,skuplja usluga),vec moze i obicnim (ili preporucenim) medjunarodnim pismom ili paketom.

Back
Na vrh