• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dropshipping

onda nisi imao srece na alibabi
kod ovih dobavljaca van alibabe mozes i kao privatno lice, mada i na alibabi mozes sa mnogima

probotzor kaže:
onda nisi imao srece na alibabi
kod ovih dobavljaca van alibabe mozes i kao privatno lice, mada i na alibabi mozes sa mnogima
Da li je ovo objasnjenje ili nagadjanje?
Nista nam nisi pomogao.

Moze li mi neko objasniti samo sta treba imati od tih pravnih stvari?? Citam po netu treba neki ein broj ili nesto tako nije mi bas najjasnije pa ako bi neko mogao da mi objasni. Iz srbije sam

EIN dobijas ako otvoris firmu u SAD npr. u drzavi Delaware, a treba ti da bi otvorio poslovni racun u banci u SAD i da bi placao porez.

@djoka: Prvo,budi malo precizniji,pa defini za koje trziste pitas sta ti treba od legalnih stvari.Nije za sve isto.

Pretpostavljam da je u pitanju USA (kao i kod vecine).
U tom slucaju - da,treba ti EIN (Employer Identification Number) da bi poslovao u USA.Bez toga nema legalnog trgovanja u Americi (kao firma;ne pricam o onome kad na tavanu imas ko zna sta,pa resis to da prodas na eBay-u).

Bitno je napomenuti da ne moras da budes gradjanin USA,niti da imas bilo kakav legalan status u USA (da imas svoju firmu tamo i slicno) da bi dobio EIN.Mozes da otvoris i firmu u Srbiju,pa da trazis taj EIN.To uradis na sajtu IRS-a (www.irs.gov),njihove poreske (lopovske :) ) sluzbe,popuni tamo obrzac 10-BEN.Tom prilikom ce ti traziti dokaz da posedujes firmu u stranoj zemlji (u Srbiji).

Pored dokazivanja mogucnosti poslovanja (posedovanja firme) bitna stvaka ce ti biti i porez (yea,yeah...you can't runaway from it).
Ako ces da osnujes firmu ovde (u Srbiji),onda ovde sredjujes taj porez na dobit i to.
A ako ces da osnujes firmu u USA,vecina ljudi preporucuje osnivanje LLC-a (mislim da se to prevodi kao "drustvo sa ogranicenom odgovornoscu" kod nas).Onda tamo sredjujes i porez i knjigovodstvo.Preporucljivo je imati nekog poreskog savetnika u USA (sem ako nisi strucnjak za njihove zakone).

Jel moze neko ko vec radi dropshiping iz Srbije da napise sta je potrebno uraditi sa pravne
strane u nasoj zemlji ? Za ostale tehnikalije oko dropshipinga i marketingas ima dosta materijala i
kurseva na internetu.
Nije mi jasno da li mogu da radim kao fizicko lice ili da otvorim firmu odma, jer valjda i za PayPal business
account ti treba firma?
Da li se 2Checkout moze odma srediti ili i za to treba da imamo firmu 90 dana, kako sam procitao?
Da li neko ima iskustva sa otvaranjem firme u Estoniji , preko e-Residency ?

Pozdrav.Planiram da pocnem sa dropshipping-om preko aliexpress-a pa me zanima dal li je neophodan shopify ili mogu da pocnem sa wordpress-woocommerce uz dodak plugin-a alidropship ili neki drugi plugin.Ne znam sta je bolja opcija.Kontam da je woocommerce jeftiniji u odnosu na shopify i znam da moram ako hocu da opstanem u dropshippingu i sa dobrom idejom da moram potrositi neku kintu na oglasavanje tj. reklame i influensere dal je to youtube ili instagram.
Kontam da treba dosta rada i ulaganja novca i vremena kao i volje, pa me zato zanima neki kratki uvod ili dal neko ima neki tutorijal vezano za dropshipping ( najveci je problem na koji nacin naci odakle da uzimam robu tj preprodam,nacin placanja- sta je najbolje za pocetak,da li je neophodno na pocetku osnovati firmu ili kasnije i koji tip firme ).
Izvinite na ovako malo podugackom tekstu.
Hvala unapred! ;)

Nije neophodan ali je shopify dosta laksi za koriscenje.
Pre nego sto bacis pare prvo razmisli o dve stvari:
1. Sta zelis prodavati na sajtu
2. Kako ces dovesti ljude na sajt

Mozes napraviti lep sajt sa super cenama, ali dzabe kada nece biti ljudi da ga vide.
Trenutno su najaktuelnije tri opcije:
1. Placanje FB reklama
2. Razvijanje instagram profila u istoj nisi
3. SEO

Robu uzimas kao sto si napisao sa Aliexpressa, najpopularniji nacini placanja su Paypal i Stripe.

Loxo kaže:
Nije neophodan ali je shopify dosta laksi za koriscenje.
Pre nego sto bacis pare prvo razmisli o dve stvari:
1. Sta zelis prodavati na sajtu
2. Kako ces dovesti ljude na sajt

Mozes napraviti lep sajt sa super cenama, ali dzabe kada nece biti ljudi da ga vide.
Trenutno su najaktuelnije tri opcije:
1. Placanje FB reklama
2. Razvijanje instagram profila u istoj nisi
3. SEO

Robu uzimas kao sto si napisao sa Aliexpressa, najpopularniji nacini placanja su Paypal i Stripe.

Da slazem se sa ovim komentarom. Prvo bi bilo dobro razmislit sta ce se prodavat, npr. ako ces koristit SEO za posjetu svakako probaj napravit keyword research i definiraju konkurenciju u industriji prije nego kreneš sa time. Naleti se svako toliko na zanimljive niše. Npr. jedna ful zanimljiva niša za Ecommerce na koju sam bio naletio jest bila "leggings". Ali ne obicne nego sa raznim patternima, šarenima i sl. Npr "mermaid leggings" i slicne varijante. Npr. sajt "https://www.onlineleggingstore.com/" ima DA 22 po Moz.com i samo 49 referring domains po Majestic.com. SEMrush reporta 5000 organic posjeta samo u US, sto je solidno jer je SEMrush obicno jako konzervativan kod procjene posjete, jos kad dodamo ostale zemlje i da su ovo vrlo komercijalne posjete sa jakim buying intentom nije loša stvar.

Potrudit se sagradit 50-100 linkova kroz 6-12 mjeseci, roknut dosta proizvoda, napisat product descriptione duže nego konkurencija, i eto u year 2 zarade. Ja da imam vremena bi se bavio time ali ne stignem.

Sto se tice promocije, mislim da uglavnom da ova 3 kanala stoje i najviše se koriste. FB oglasi, instagram i SEO.

Back
Na vrh