• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dropshipping / Dropship zarada u Hrvatskoj, Srbiji i BiH

Lala

Član
Tu od
2 Lis 2011
Razmisljam da otvorim dropshipping shop za odecu. Donje rublje za zene. Imam odakle da dovucem traffic,a ono sto me zanima je sledece:

Da li ove kompanije koje nude to,dozovoljavaju da odecu prodajem pod svojim brandom,a da je adresa mog branda u stvari njihova adresa?

Znaci lepo da je moj sajt ali da je kontakt adresa njihova a ne moja u Srbiji.

Da li neko zna gde pronaci vise dropshippera pa da ja mogu izabrati, uspela sam da izguglam par ali im je los izbor odece.

Ako posedujem firmu,da li ja saljem racun i placam porez ili to dropshipper radi a ja samo dobijem kao neku affiliate proviziju od njih?

Kakva su iskustva od ostalih koji se bave ovim vidom trgovine?

RE: Dropshipping

Dropshipping je "preprodavanje" stvari, ako se ja dobro sećam. Nailazio sam par puta na taj termin vezan za Ebay - kako zaraditi na Ebay ili Amazonu preprodavajući robu. Mogu čak reći da je to i zanimljiva ideja, znam jednog dečka iz Hrvatske koji to radi - našao je robu koja se prodaje i šalje je dalje ali ovo što si ti pisala, to mi ne izgleda kao dropshipping, ti bi htela neku prodavnicu, šta već.

Zašto ne probaš Amazon? Ako imaš traffic napraviš lepo astore, ili središ lepo ceo sajt gde ćeš dodavati artikle, slati traffic na taj sajt i dobijati procenat od prodaje. Mislim da se to najviše uklapa u tvoju priču, jedino što se zarada biti manja.

Dropshipping je jednostavan znači ti kupiš npr. rublje ... platiš njihovu cijenu ...prodaš (nije bitno gdje na svojoj stranici, na Ebay-u, u svom dućanu) oni šalju paket na adresu koju ti dostaviš (adresu kupca) ti uzmeš razliku za kolko si prodala.

flow-chart.gif

Negativne stvari su šta trebaš imati lovu odmah za plaćanje, neznaš kvalitetu ni iskrenost dobavljača, neznaš dali će tvoj kupac dobiti baš ono šta je naručio. Ja sam to radio s nogometnim dresovima (idu jako dobro) i odustao sam jer se ne možeš pouzdati u kineze počevši od kvalitete pa do isporuke, jako je teško kvalitetnog dobavljača naći. Niti ne pomišljaj na alibabe, ioffere, taobao i slično jer je 90% prevaranata.

Ako te zanima par koji relativno dobro rade stavit ću linkove tu za sve pa ko želi nek se okuša, na Ebay-u dosta dobro prolazi elektronika DVD za auto, alarmi, kamere,odjeća (ne falsifikati jer ćete izgubiti account) i slično ali u startu trebaš 2000-3000$ zalihe da pokriješ eventualne narudžbe zato oprezno.

Moj savjet ti je da naručiš prvo za sebe uvjeriš se u kvalitet i isporuku pa onda kreneš dalje polako

jfkcro kaže:
Ako te zanima par koji relativno dobro rade stavit ću linkove tu za sve pa ko želi nek se okuša, na Ebay-u dosta dobro prolazi elektronika DVD za auto, alarmi, kamere,odjeća (ne falsifikati jer ćete izgubiti account) i slično ali u startu trebaš 2000-3000$ zalihe da pokriješ eventualne narudžbe zato oprezno.

ostavi linkove ako nije problem... :)

RE: Dropshipping / Dropship

Kako je tema zanimljiva, a nije joj posvećena adekvatna pažnja na forumu, daću jedan link sa još malo informacija.

Online zarada: Drop shipping prodaja proizvoda

Situacija je trenutno da dosta ljudi sate provodi radeći na nekim PPC i sličnim sistemima, a sa mnogo manje vremena, bi isti novac zaradili sa malo složenijim načinima zarade.

novii kaže:
Kako je tema zanimljiva, a nije joj posvećena adekvatna pažnja na forumu, daću jedan link sa još malo informacija.

Online zarada: Drop shipping prodaja proizvoda

Situacija je trenutno da dosta ljudi sate provodi radeći na nekim PPC i sličnim sistemima, a sa mnogo manje vremena, bi isti novac zaradili sa malo složenijim načinima zarade.
Da, ova tema bi trebala da ima najmanje 50 strana, a ona ima tek nekoliko odgovora. Za moj pojam dropshipping je mozda i najbolji nacin zarade na internetu. Nije tu nista komplikovano ko zna sta, bitno je samo pronaci dobre dobavljace i to je to. Ja vec danima analiziram cene i ponude raznih dobavljaca, i dosao sam do zakljucka da su kinezi majka za te stvari :) Kakva ti imas iskustva?

Eto malo da pokrenemo raspravu i na ovu veoma interesntnu temu :)
Mislim da ljudi jako slabo znaju o ovome, pa je to razlog zasto nema vise interesovanja.

Ja sam jos pre par godina proucavao dropshiping.Naime imam prijatelja u Americi koji se bavi sa tim.Zarada je odlicna.
Jedini problem je sto ja nemam Paypal,a necu ga ni imati u skorije vreme u Srbiji.

draganukacek kaže:
Ja sam jos pre par godina proucavao dropshiping.Naime imam prijatelja u Americi koji se bavi sa tim.Zarada je odlicna.
Jedini problem je sto ja nemam Paypal,a necu ga ni imati u skorije vreme u Srbiji.

E pa nazalost to jeste najveci problem za nas iz Srbije. Koliko sam ja proucavao ovu tematiku na Ebay-u moze da se prima novac bez Paypal-a. Za Amazon je stvar jos laksa, treba ti samo racun u nekoj od zemalja iz EU ili Americi, to mozes odraditi sa otvaranjem firme u inostranstvu, ili sa Payoneer racunom.

A mene interesuje sljedeci problem, posto PayPal ima u Bosni, e sada kada bih radio neke velike transakcije da li bi dobio neku blokadu na akaunt, tj. interesuje me koliki su limiti na PayPal-u za Personal akaunt :)

m1l4n kaže:
A mene interesuje sljedeci problem, posto PayPal ima u Bosni, e sada kada bih radio neke velike transakcije da li bi dobio neku blokadu na akaunt, tj. interesuje me koliki su limiti na PayPal-u za Personal akaunt :)

nema limita nikakvoga mozes primati koliko god ti posalju (moje iskustvo), kad dodjes do odredjene cifre ponudice ti se opcija za business racun.
a sto se blokada tice to uvjek mozes dobit cim paypalu nesta ne stima limitirat ce ti racun na 180 dana

Jokja kaže:
draganukacek kaže:

E pa nazalost to jeste najveci problem za nas iz Srbije. Koliko sam ja proucavao ovu tematiku na Ebay-u moze da se prima novac bez Paypal-a. Za Amazon je stvar jos laksa, treba ti samo racun u nekoj od zemalja iz EU ili Americi, to mozes odraditi sa otvaranjem firme u inostranstvu, ili sa Payoneer racunom.

Pa mozes primati al kako ces platiti wholesalerima kad vecina prihvata samo paypal.

draganukacek kaže:
Jokja kaže:

Pa mozes primati al kako ces platiti wholesalerima kad vecina prihvata samo paypal.
Pa izaberes za drzavu da zivis u Keniji, Avganistanu ili Tadzikistanu i mozes otvoriti PayPal bez problema. Za kreditno karticu izvadis virtuelnu payoneer ili entropay.

Naravno, Balkan, odmah svi oko para. A da li neko ima možda neke parametre, recimo neki spisak stavki, na koje ce obratiti pažnju prilikom odabira nabavljača ( dropshipera ).

Koje stvari bi morao obavezno da radi, a koje su poželjne. Može i koji link do nekog bloga koji se time bavi, ovako je sve natucanje ljudi koji nisu, ali bi hteli da to rade.

Ja lično nisam zainteresovan za to, jer je ozbiljan posao u pitanju. Meni trenutno sve vreme odlazi na razvoj jednog foruma.

novii kaže:
Naravno, Balkan, odmah svi oko para. A da li neko ima možda neke parametre, recimo neki spisak stavki, na koje ce obratiti pažnju prilikom odabira nabavljača ( dropshipera ).

Koje stvari bi morao obavezno da radi, a koje su poželjne. Može i koji link do nekog bloga koji se time bavi, ovako je sve natucanje ljudi koji nisu, ali bi hteli da to rade.

Ja lično nisam zainteresovan za to, jer je ozbiljan posao u pitanju. Meni trenutno sve vreme odlazi na razvoj jednog foruma.
Ovde imas dosta informacija o dropshippingu
http://www.wholesaleforum.com/discuss/dropshipping-discussion-6/

Ovde imas na hiljade veleprodaja svega i svacega http://www.wholesalepages.co.uk/

Ja probala ali slabo sam prošla.Dobijem i posetu sa Gugla ali nikako prodaju da napravim.

Back
Na vrh