• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dobronameran savet

harnemo7007

Aktivni član
Tu od
24 Stu 2013
Savet rukovodstvu foruma da white hat politiku ne bi trebalo dovoditi do apsurda. Na primer meni je nedavno zakljucana tema gde sam pitao kako kreirati najobicnije Gmail accounte, danas je mod izdao upozrenje na temi gde pitam kako verifikovati fejk Pejpal... ovo bi sigurno bilo od pomoci mnogima na Balkanu gde ne moze da se otvori nalog.

Sve ove teme bi "prosle" recimo na Warrior Forumu koji je jedan od najvecih Internet marketing foruma na netu, a takodje white hat i u legalnim vodama. Nedavno ga je kupio Freelancer.com tako da je sigurno i zakonski obavezan da bude white hat.

Postoje stvari koje su nelegalne i one koje su nelegtimne. Medjutim ono sto je nelegitimno ne mora biti i nelegalno. Nelegitimno je da se igrac nadje u ofsadju, pa opet ako se to desi on ce nastaviti igru. Nemojte propagirati neku uskogrudu birokratsku atmosferu na forumu kao u Kafkinom Procesu, jer od toga nece imati koristi ni rukovodstvo, a ni posetioci. Na ovaj nacin se sprecava sirenje i razvoj forum za potencijalno interesatne teme.

Zahvaljujem se na savjetu u vezi foruma. Zato i postoji ova sekcija foruma.

No isto tako, u misljenju se razilazimo. Naime, smjer foruma je odavno definiran i sto vise vrijeme prolazi to smo tj. ja sam sigurniji da je taj smjer foruma dobar. Cak i da nije dobar, moguce da sam i ja u krivu, to je smjer u koji ja vjerujem. A sve te odluke i moderiranja polaze iz tih definiranih pravila foruma.

Jednostavno, svatko kome se nesto moderira nikad nije bio sretan time, ali moj odgovor je bio i biti ce da pravila postoje s razlogom.

Ja smatram da te i takve teme nisu ono na sta zelim da se forum siri a cak moje misljenje ide u tu suprotnu krajnost da smatram kako upravo takve teme sprjecavaju da ovaj forum postane nesto vise. Ja ovaj forum ne vidim kao forum gdje cemo dolazit gubit vrijeme, stavljat postove samo da bi nes komentirali, vec mjesto gdje ce se okupljat ozbiljni strucnjaci i poslovni ljudi. 90% tema su pocetnicke, stvari koje doslovno mozes googlat i nac odgovor, i upravo radi takvih tema, mnogi iskusni poslovni ljudi i IM strucnjaci se ne zadrzavaju na forumu. Netko ce smatrati takvu politiku previse restriktivnu, ali to je njegovo pravo. Nase pravo je da usmjeravamo forum kako smatramo da je najbolje. Mi nikoga ne tjeramo da prati ovaj forum, sudjelovanje je dobrovoljno, postoje drugi forumi, zajednice i kanali gdje se ljudi mogu okupljati koji toleriraju i podrzavaju takve rasprave. Sta tko radi za sebe to je njegova stvar, ali to ne znaci da zelimo dozvolit da se na forumu raspravlja o svemu. I meni je vise puta zatrebalo pitanje tematike koju ne odobravamo na ovom forumu, pa sam jednostavno trazio odgovor na drugom mjestu.

Sto se tice kako verificirati fejk Paypal account, oko takvih stvari mozemo samo postrozit pravila jer doslovno ne zelimo takve teme na forumu. Ja znam da mnogima je to korisno, da je neophodno da bi odradili to, ali po meni je to otvaranje Pandorine kutije, ako to dozvolim gdje je onda granica? Kakve to ljude onda privlaci? Jednostavno, takve stvari ne zelim(o) na ovom forumu. Warrior Forum je super forum, ali oni imaju svoj put a mi svoj. Ja ne da ne zelim nelegalne i nelegitimen stvari na forumu, vec ne zelim ni sve sto se smatrat nekvalitetnim da bude na ovom forumu, tako da vjerojatno ce u narednom periodu biti promjena u nacinu moderiranja foruma.

p.s. cesto ljudi koji su me optuzivali za X ili Y stvar da je previse restriktivno kroz 1-2 godinu kasnije kad su napredovali u svojoj IM karijeri su zapravo shvatili zasto je nesto bilo tako pa su i sami kasnije poceli podrzavati te restrikcije. Ne ocekujem da svatko shvati moj stav i nacin vodjenja foruma, ali ocekujem da ga postuje :)

Ako zelite da targetujete IT biznismene, na Balkanu, koji bar 1% ne razmisljaju "sivo", mislim da ste na pogresnom poluostrvu. Postavili ste pravila kakva odgovaraju nekom private forumu, a mozemo reci da je ovaj forum mejnstream. Ja tu ne vidim logiku, ali ok, korektan odgovor.

Mojom greskom je ovaj forum jedno vreme bio zagusen sa pisanjem o porezima pa je svako citirao i pisao kako on to radi i kako i sta treba ali dobro je,forum se vratio u normalu i pocelo se i dalje pisati o nacinima zarade sto je i cilj foruma.

harnemo7007 kaže:
Ako zelite da targetujete IT biznismene, na Balkanu, koji bar 1% ne razmisljaju "sivo", mislim da ste na pogresnom poluostrvu. Postavili ste pravila kakva odgovaraju nekom private forumu, a mozemo reci da je ovaj forum mejnstream. Ja tu ne vidim logiku, ali ok, korektan odgovor.

Nikad nisam rekao da zelimo ljude koji iskljucivo rade whitehat. Ljudi koji se bave black ili grayhat stvarima su cesto najsposobniji ljudi i stvarno im se divim. Medju njima ima nekih od najkreativnijih internet strucnjaka.

Ali jedno je kakvi su tu ljudi, a drugo je kakva je rasprava na ovom forumu. To je jako bitno za razlikovat.

Npr. Kada je upload zarada bila jedina metoda na ovom forumu, velik broj strucnih ljudi je otisao. Poslje toga je doslo u neku normalu ali izgubili smo veliki potencijal. Sjecam se da mi je tada 90% ljudi j.. m... kad sam zabranio tu temu na forumu ali jednostavno taj potez je spasio forum. Jer kad je metoda recimo zamrla nebi nitko vise ostao na forumu posto je samo to bila rasprava.

Ovaj forum nikad nece biti blackhatworld ili tako nesto, i zato jednostavno niti ne pokusavamo. A blackhat na ovim nasim prostorima nema nikakve veze sa blackhatom na globalnoj razini. Jer blackhat na balkanu obicno znaci najobicnije spamanje, dok blackhateri koji se okupljaju na jakim blackhat forumima su jako kreativni, sposobni ljudi i metode koje oni tamo prezentiraju su vrijedne divljenja.

Bitno je shvatit da to sto mi ili neki ljudi vole ovaj forum, vole dolazit ovdje to ne znaci da bi ovaj forum trebao pokrivat cijeli spektar tema kojima se oni bave. Jednostavno, postoje druga mjesta za takve stvari. Ja se bavim trcanjem, dali to znaci da bi ja trebao komentirat ovdje na forumu o Mizuno Wave Enigma 4 patikama, naravno da ne.

A sto se tice da krivo targetiramo, kao sto rekoh, mozda sam u krivu, ali jedinu viziju i smjer koju ja mogu "ganjat" je ona moja. Ako nisi vjeran sebi onda je to problem. Ja se budem potrudio u 2015oj pokrenut neke stvari na forumu, pa cemo na kraju slijedece godine vidjet dal sam pogrijesio. Ako jesam, ja budem priznao :)

Nedavno ga je kupio Freelancer.com tako da je sigurno i zakonski obavezan da bude white hat.
:hysterical:taunt:crazy_grin
Warrior je leglo scama i lopovluka. Pazi kad prodaju tutorijale "kako se obogatiti za deset dana" za 12$.

DraganBr kaže:
Nedavno ga je kupio Freelancer.com tako da je sigurno i zakonski obavezan da bude white hat.
:hysterical:taunt:crazy_grin
Warrior je leglo scama i lopovluka. Pazi kad prodaju tutorijale "kako se obogatiti za deset dana" za 12$.

I onda drugi kupi, prepravi malo i prodaje
Kako se obogatiti za 9 dana za 10$. :D

Back
Na vrh