• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Da li Amazon isplacuje prodavce sa ovih prostora

Jokja

Legenda
Tu od
21 Srp 2010
Hteo sam nesto da prodajem na Amazonu, ali nikako ne mogu da dokucim da li mi sa ovih prostora mozemo legalno da prodajemo kod njih. Koliko sam skapirao Amazon ispalcuje prodavce na bankovni racun, ali nisam siguran da li to vazi samo za prodavce iz Amerike i EU ili za sve sirom sveta?

Evo gde je kvaka. Izgleda se moze prodavati odakle god hoces, ali mora se obezbediti racun u nekoj od ovih 19 zemalja.

Important Notice for International Sellers
If you are registering from a country which is outside of the UK, you will need to read and adhere to the following requirements:

You will have to provide a bank account in a country supported by Amazon.co.uk in order to be paid. Currently Amazon supports UK and US bank accounts as well as bank accounts in all eurozone countries (Austria, Belgium, Cyprus, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, Luxembourg, Malta, the Netherlands, Portugal, Slovakia, Slovenia, and Spain).

Mozemo legalno prodavati, a oni te mogu te isplatit preko ceka pa ga onda unovcis u banci.

mali_ri kaže:
Mozemo legalno prodavati, a oni te mogu te isplatit preko ceka pa ga onda unovcis u banci.

Cekaj bre, ovo mi zvuci predobro da bi bilo istinito :) Jesi ti siguran u to? Znam da afiliates partnere isplacuju iz celog sveta cekom, ali mene zanima direkna prodaja na sajtu.

Jokja kaže:
mali_ri kaže:

Cekaj bre, ovo mi zvuci predobro da bi bilo istinito :) Jesi ti siguran u to? Znam da afiliates partnere isplacuju iz celog sveta cekom, ali mene zanima direkna prodaja na sajtu.

Ja sam iz prvog posta izvukao sasvim drugačiji zaključak :)
Znači, imaš svoj proizvod i hoćeš da ga prodaješ preko amazona kao posrednika, a ne da prodaješ tudje proizvode na amazonu, kao affiliate?
Ako je to u pitanju, trebalo bi da postoje i drugi načini ( zavisno od toga šta prodaješ), osim ako nije iz nekog razloga bitno da to bude baš amazon.
Možda bi i mogli naći neko rešenje ako bi znali šta ti konkretno treba.

Damien kaže:
Jokja kaže:

Ja sam iz prvog posta izvukao sasvim drugačiji zaključak :)
Znači, imaš svoj proizvod i hoćeš da ga prodaješ preko amazona kao posrednika, a ne da prodaješ tudje proizvode na amazonu, kao affiliate?
Ako je to u pitanju, trebalo bi da postoje i drugi načini ( zavisno od toga šta prodaješ), osim ako nije iz nekog razloga bitno da to bude baš amazon.
Možda bi i mogli naći neko rešenje ako bi znali šta ti konkretno treba.
Zelim da prodajem proizvode direktno na amazonu, ne affiliate. Ne mora to biti amazon, moze to biti i ebay ili neki drugi ozbiljan sajt. Znam da imaju i drugi sajtovi, imam citavu listu alternativa amazona, ebay-a, paypal-a, pa virtuelne kartice i tako vecito neki zaobilazni putevi. Necu vise da se zezam sa alternativama, hocu da radim sa ozbiljnim servisima legalno i legitimno. Ako ne moze Amazon iz Srbije, ok odselicu ili otvoriti firmu u drzavi u kojoj moze. Mislim da bi mi pametnije bilo da sam pitao kako emigrirati iz Srbije :)

Krivo sam shvatio pocetno pitanje (mislio sam da zelis prodavati proizvode drugih). Dakle, ti zelis prodavat SVOJ proizvod, a za to nisam siguran. Najbolje ti je poslat mail, imaju dobar support, odgovorit ce ti u roku od 24 h.

Ljudi imam i ja jedno pitanje. Pošto uskoro treba da mi pošalju ček sa amazona, zanima me da li ovi naši prave problem ako ime ili prezime nije sa kvačicama. Npr š,ć,ž itd. Da li treba na amazonu da upišem ime sa kvačicama ili bez. Unapred hvala na odgovoru.

james kaže:
Ljudi imam i ja jedno pitanje. Pošto uskoro treba da mi pošalju ček sa amazona, zanima me da li ovi naši prave problem ako ime ili prezime nije sa kvačicama. Npr š,ć,ž itd. Da li treba na amazonu da upišem ime sa kvačicama ili bez. Unapred hvala na odgovoru.

Meni je prezime i naziv ulice inace sa kvacicama ali ih nisam koristio na Amazonu i nikad nisam imao problema kod isplate u Zaggrebackoj banci niti u PBZ-u.

Nebi ti trebali radit probleme jer velik dio Americkih websiteova ne podrzava nase kvacice.

james kaže:

Ni ja nisam imao problema, na ceku nema kvacica, a prezime mi je sa kvacicama.

Hvala ljudi. Ne mogu da vam se zahvalim na dugme thanks posto idem preko proxy-a.

Sreca,pa je ovaj bot izvukao ovu temu...

I na kraju (Jokja) - sta je odgovor?
Moze (legalno) ili ne moze?

Back
Na vrh