• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

CPA posao u lokalu

koksha

Član
Tu od
6 Tra 2015
Pozdrav,

vec par godina radim od kuce za CPA mreze. Koristim white i black metode i to sve zajedno sa jos par prijatelja. Vremenom smo sve to podigli na visi nivo i sada smo odlucili da iznajmimo lokal kako bi u isti ubacili racunare i odatle radili isti posao. Nista formalno, cisto zbog prostora i nase organizacije te olaksanog posla. Nemamo u planu da osnivamo firmu, jer stvarno ne vidimo poentu otvaranja firme za nas vid posla( klijenta iz Srbije ne bi imali nikad). Dakle, nas plan je da budemo u lokalu koji nema nikakvu reklamu na sebi i nema klijente. Jedino sto se nalazi u lokalu su racunari, racunarski stolovi i eventualno neki dvosed/trosed za odmor. Dakle, u nekom nasem pogledu mi bi samo tu postojali kao obicna fizicka lica.

Moje glavno pitanje jeste kako bi inspekcije reagovale na tako nesto?

Da li je dozvoljeno biti u lokalu, koji je inace u sklopu poslovnog objekta, a nemati osnovanu firmu?

Nadam se da ste razumeli ono sto me interesuje, ako ne, kazite i pokusacu da pojednostavim. :)

Nema potrebe komplikovati, iznajmite neki najmanji stan i radite s mirom. Em jeftinije, em možete naveče cure dovoditi :drinking

Uostalom, nisam siguran da možete iznajmiti kancelariju kao fizička lica ako niste registrovali djelatnost.

To navece je i problem u stanu. Stan je nekako opustenija varijanta, ne bi tu bilo posla koliko bi u kancelariji u kojoj opet nemas sta drugo da radis osim da blenes u racunar. :)

koksha kaže:
To navece je i problem u stanu. Stan je nekako opustenija varijanta, ne bi tu bilo posla koliko bi u kancelariji u kojoj opet nemas sta drugo da radis osim da blenes u racunar. :)

Ev ja imam kancelariju i opet mi je ljepše raditi u stanu. Štaviše nisam u kancelariju ni išao zadnjih 15 dana. Kad ti dodije raditi izvrneš se na krevet il gledaš TV ;)

Mislim da je stan puno bolja i jeftinija opcija, a i vjerovatno ne možeš ni iznajmiti kancelariju kad nemaš registrovanu djelatnost. Ne znam, možda griješim.

Mozes, danas smo se raspitali kod advokata. Iznajmljen lokal u privatne svrhe - nemas nikakvu obavezu ka drzavi. :)

Jeronimo034 kaže:
A ako ti slucajno upadne inspekcija ili je neko pozove ...Da ti nisam u kozi :)

Nikakav problem. Ako na lokalu nemas reklamu, nemas klijente i ako je iznajmljen u privatne svrhe( ucenje, igranje igrica i slicno) inspekcija tu nema sta da trazi. Uostalom, daleko smo mi jos od zapada po pitanju internet poslova, poreza i svega sto uz to ide. Bas smo popricali sa par pravnika i advokata po tom pitanju, kazu da je ovakvih slucajeva sve vise i vise :)

Pa šta je onda poenta tvog pitanja, ako ste se već raspitali? :bored

možda se skidaju preko webcama, ima dobrih gay offera haha sve je moguće

Ma ova tema nema veze sa vezom,zakupljivati poslovni prostor koji nece sluziti kao poslovni prostor i koji kosta zavisno od mesta lokacije mnogo vise,nego zakupiti obican stan koji bi se koristio za istu svrhu.Nema takvih slucajeva sve vise i vise,ovo je poseban slucaj,jer ljudi zakupe lokal i registruju delatnost a ovaj tvoj slucaj je bas nesto najnovije koje niko ne bi trebalo da radi.

@drsb - Raspitao sam se posle postavljanja pitanja ovde, da sam se raspitao ranije ocigledno da ne bih ni postavljao to pitanje na ovom forumu.

@aleksej - Imamo unikatne metode, bez konkurencije i zelimo da izvucemo iz njih pun potencijal, te nam je usled povecanja obima posla potrebna veca brzina i bolja radna etika koju nemamo dok radimo od kuce. Posla ima i previse, a jednostavno vise ljudi ne moze da se usaglasi radeci od kuce. Nije da nismo vec sedeli jedan do drugog i radili pa da nismo uvideli koliko je zapravo timski rad bolji u stvarnom objektu, nego preko interneta. Nemaju Fejsbuk i Majkrosoft kancelarije bez veze. ;)

@volimdaucim - Kako to nece sluziti kao poslovni prostor ako cemo mi u njemu raditi? Ocigledno da NAMA hoce. Nasli smo lokal u centru grada u kome zivimo za 100e mesecno, sa sve kancelarijskim stolovima i stolicama. Bukvalno 15 ljudi ne zna da taj lokal i postoji, zato i ima tako nisku cenu. Nama je perfektan. 45 kvadrata, terasa, kuhinja i kupatilo. Postoji gomila lokala po poslovnim prostorima koji mnogima sluze za razne druge stvari, a ne za posao. Pa ljudi stanuju u lokalima. To sto ti nisi video, ne znaci da nema. Tako ni ja nisam bio siguran do juce.

Pa dobro, ali koga briga šta ćete vi unutra da radite? Vi iznajmljujete prostor, a da li će neko u njemu da živi, igra igrice, dovodi devojku, ili to što vi planirate, zašto je bitno?

koksha kaže:
@aleksej - Imamo unikatne metode, bez konkurencije i zelimo da izvucemo iz njih pun potencijal, te nam je usled povecanja obima posla potrebna veca brzina i bolja radna etika koju nemamo dok radimo od kuce. Posla ima i previse, a jednostavno vise ljudi ne moze da se usaglasi radeci od kuce. Nije da nismo vec sedeli jedan do drugog i radili pa da nismo uvideli koliko je zapravo timski rad bolji u stvarnom objektu, nego preko interneta. Nemaju Fejsbuk i Majkrosoft kancelarije bez veze. ;)

Unikatnije od mene nemate sigurno. :D

Ne može od kuće da se radi kako treba. Previše je stvari koje te ometaju. Jedino ako si sam u stanu i ako ne gledaš ni telefon ni FB ništa, onda možeš da radiš ko čovek. Pogotovo je dobro sastaviti zajedno tim ljudi sa kojima radiš. Ja imam par radnika ali koji odrađuju posao ali drugačije bi to bilo da smo svi zajedno na jednom mestu. Ali dobro, koliko para toliko muzike. Tako da podržavam tu ideju, skontali ste i sami kako je bolje tako da samo udrite. :)

koksha kaže:
@volimdaucim - Kako to nece sluziti kao poslovni prostor ako cemo mi u njemu raditi? Ocigledno da NAMA hoce. Nasli smo lokal u centru grada u kome zivimo za 100e mesecno, sa sve kancelarijskim stolovima i stolicama. Bukvalno 15 ljudi ne zna da taj lokal i postoji, zato i ima tako nisku cenu. Nama je perfektan. 45 kvadrata, terasa, kuhinja i kupatilo. Postoji gomila lokala po poslovnim prostorima koji mnogima sluze za razne druge stvari, a ne za posao. Pa ljudi stanuju u lokalima. To sto ti nisi video, ne znaci da nema. Tako ni ja nisam bio siguran do juce.

Ma mozete raditi to sve i u iznajmljenom stanu,a pisao sam to jer je jeftinije iznajmiti stan i tamo raditi i napraviti od njega poslovni prostor...ne razumem te,ali ajde dobro vasa je stvar sta cete raditi.

A i kad tad ti moze upasti inspekcija,cisto da vidi sta se radi u tom poslovnom prostoru koji je nekada sluzio za poslove,jer ponovo radi ili neko prijavi da se nesto radi...pa sta cete objasniti...

@drsb - Znas kako to kod nas ide, svaki voli da zna sta se desava svuda. Bolje se pripremiti odma i raspitati da li je dozvoljeno u biti u poslovnom prostoru bez prijavljene delatnosti :)

@aleksej - To i jeste najveci problem sto nismo sami kuci. Pre svega nasi ukucani nemaju razumevanja za nas posao, ne shvataju ga ozbiljno, sto nas opet i ne cudi s obzirom da su vecinom stariji ljudi skepticni ka internet poslovima. :D

@volimdaucim - Nasli smo idealan lokal, zato smo se i odlucili za njega.

Back
Na vrh