• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Brza lista učestalih pitanja (FAQ)

Samo jedno kratko pitanje da ne trosim vreme: da li se portable porgrami ponasaju neovisno o ovim da tako kazem normalnim:na primer ako stavim na usb portable chrome ili neki player nebitno hoce li on raditi neovisno o istom programu kojeg vec imam na kompu,a?

:stars

Ukratko da, radit će.
U biti, portable (standalone) aplikacije su i napravljene u tu svrhu da rade neovisno o OS-u, nema instalacije, učitaš i vozi. Npr. portable chrome pokreneš sa usb-a i možeš istovremeno pokrenuti i onaj instalirani na sistemu, rade oba neovisno.

Imam jedno SEO pitanje: osim "Discourage search engines from indexing this site" sta bi jos bilo pogodno za WP stranicu da ne bude uocljiva?

Ništa, ako ostaviš upaljenu tu opciju pretraživači neće indeksirati tvoj sajt.

aleksej kaže:
Ništa, ako ostaviš upaljenu tu opciju pretraživači neće indeksirati tvoj sajt.
jedno pitanje
kako da provjerim koji su sajtovi no follow. instalirao sam na mozilli onaj dodatk međutim kada ga strikiram jednostavno se nista ne mijenja. ima li neki drugi način? ili ako znate kako da to odradim an moziili?

NoDoFollow je u pitanju ?
Ja njega korisitm i kada ga upalim dofollow linkovi budu obojani u ljubicasto, a nofollow u rozu.

Poz imam pitanje vezano kako dodati neku fb stranicu da dobijam lajkove ne youlikehits.. uveli su tu opciju preneki dan ali problem nastaje a kad dodam stranicu pojavi mi se continue settings
(Download .html like button) . ?? Kako to povezati treba mi odgovor sto pre ako moze.
havla

evo dva pitanja

1. sajt mi je optimizovan tako da kad odem na neku kategoriju url izgleda : mojsajt.com/category/naziv-kategorije. kako da namjestim da mi u url -u nema ovo category vec da url izleda mojsajt.com/naziv-kategorije
2. drugo izbrisao sam jednu kategoriju i sad želim opet da naprvim novu sa istim nazivom. Međutim, url nove kategorije ima na kraju dodatak-2. Izgleda kao da je stara kategorija negdje sačuvana ali ne znam gdje. Kako da sredim ovo da mi opet bude url bez ovoga -2?
hvala

Zanima me jedna stvar u vezi imenovanja domena za svoju stranicu.

Budći da sam se malo više počeo zabaljati sa kategorijom mikro nicha trebam savjet od nekog od vas majstora ;)

Npr. Hoću raditi review za Acer tablete. Volio bih da se moja domena zove nešto tipa ww.acer-review.com! Da li je takvo imenovanje domena (znači koristim ime proizvođača ili proizvoda) zabranjeno i da li če se tvrtka žaliti (ili tužiti) ako napravim takvo nešto? Što vi mislite i da li koristite takve domene?

tempoit kaže:
Zanima me jedna stvar u vezi imenovanja domena za svoju stranicu.

Budći da sam se malo više počeo zabaljati sa kategorijom mikro nicha trebam savjet od nekog od vas majstora ;)

Npr. Hoću raditi review za Acer tablete. Volio bih da se moja domena zove nešto tipa ww.acer-review.com! Da li je takvo imenovanje domena (znači koristim ime proizvođača ili proizvoda) zabranjeno i da li če se tvrtka žaliti (ili tužiti) ako napravim takvo nešto? Što vi mislite i da li koristite takve domene?

Pa s tim se nikad ne zna, iako ne mora da znaci da ce te iko tuziti. Bolje ti je da sajt nazoves tabletsftw, ili nesto slicno pa se ne moras ograniciti samo na Acer tablete. Evo sad sam provjerio, domena koju sam ti predlozio nije cak ni zauzeta, pa ako ti se svida mozes nju uzeti. A gadati odredeni proizvod mozes kroz title, kvalitetne tekstove koji su dobro polinkani. That's just my two cents. :waving

Najbolje bi ti bilo da im pošalješ mejl i da ih pitaš smeš li da koristiš njihovo ime i brend za tvoj sajt.

Jedno pitanje vezano za Gmail.

Da li je moguce napraviti grupu od 10-15 ljudi i svima odjednom, jednim klikom, poslati e-mail, ali da oni ne mogu da vide kome je sve poslat e-mail?

Malo sam cackao oko gmail-a i shvatio sam da moze da se napravi grupa, napravio sam je, nazvao "test", medjutim, kad kliknem na grupu "test" on mi izlista u polje za adrese sve e-mailove. Da li je moguce da se namesti da kad saljem grupni e-mail, se prikaze kao To: Test?

evo pitanje negdje sam ovo pročitao ali ne mogu da se sjetim gdje

dakle radim po principi jedan članak jedna ključna riječ. Kada radim beklinking, koliko procenata linkova treba da ima anchor sa tacnom ključnom riječi (ključnu riječ koju ciljam člankom),a koliko anchora treba odratiti kao varijaciju ključne riječi.

Hvala

Zna li neko kako izvesti da mu se tsranice ekstremno sporo loada?
Bio sam na jednom sajtu nije prilicno koji je imao Bozemesacuvaj sporo ne bas loadanje stranice neko kad recimo hoces da predjes na neki drugi sdadrzaj unutar sajta on ti namerno sporo prebacuje na novi sadrza i naravno trazi subscription za normalno rad, kako se to tehnicki izvodi? :busted

Moze li se izvuci ikakva korist od toga da meljem nesto pametno na Hubpages?

pronstar kaže:
Moze li se izvuci ikakva korist od toga da meljem nesto pametno na Hubpages?

Ili da preciziram, moze li se promovisati vlastitii writing service na Hubapages?

Ovaj autoquote mi je za5 :drinks:

Back
Na vrh