Pozdrav svima,
Ja sam totalni početnik u web developmentu, nisam još napravio blog, sajt, mada sam prešao neke kurseve iz html-a i css-a i voljan sam da se oprobam (i da izguram ako vidim da ima vajde). Mislio sam da napravim dva bloga na blogger-u,na engleskom, i da postavim neke amazon oglase, ali imam neke nedoumice.
Jedan blog bi bio o jednom mom hobiju kojim sam nedavno počeo da se bavim, ideja je da stavim nekoliko slika (koje prikazuju proces izrade) i objasnim kako sam izradio nešto. Dakle, nekoliko slika, par stotina reči, i na svakih 15-20 dana (možda i mesec-dva) bih mogao da objavljujem po jedan takav članak.
Drugi blog bi bio o savetima o zdravom životu, bolestima, lekovitim biljkama i receptima... Tu već unapred imam ideju za 10-15 članaka.
Sad pitanja:
1. Da li je pametno da se sa ovim blogom o hobiju prijavim za amazon affiliate program? Da li je ok da odmah postavljam oglase na njemu,bez obzira što nema više od 1-2 članka? Pročitao sam na ovom forumu da nije problem prijaviti se preko bilo kojeg sajta, nego me brine ono definitivno prihvatanje nakon par meseci, i da će mršav sadržaj i/ili postavljanje oglasa na sajtu sa mršavim sadržajem dovesti do odbijanja prijave.
2. Kod ovog drugog sajta o zdravom životu me brinu autorska prava. Ideja je da prepričam stvari iz nekoliko knjiga, stavim svoja i tudja iskustva,i od svega toga sklepam članak. Zabrinut sam zbog toga što se neke od tih knjiga prodaju preko Kindle-a,a ne znam kako oni proveravaju da li je moj sadržaj "unikatan"? Recimo, stavio bih i neke recepte, tu ne mogu da izmišljam i dodajem nešto svoje, pa ne znam da li je dovoljno da ih samo pretumbam, npr. da umesto "3 tableespoons of sugar, 50 grams of chamomile, 2 eggs..." samo obrnem redosled po kojem se pojavljuju?
3. Ako je dozvoljeno ovo što planiram sa blogom o zdravom životu, planirao sam da se prijavim i za Adsense, pa ne znam kojim tempom pre i nakon podnošenja prijave bi trebalo da kačim članke da bi me primili (a trenutno imam ideju za 10-15, ne više)?
4. Da li Amazon i Adsense tolerišu sajtove koji su neaktivni po par meseci,koji kupe prašinu, na kojima nema dodavanja ili menjanja sadržaja? Jesu li ok ove moje ideje?
Verovatno vam neka pitanja izgledaju glupo, ali meni je potreban taj početni impuls, da osetim da ima smisla, da mogu da prođem, a kasnije bih učio i SEO, programiranje, dizajn, sve što treba.