• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Amazon - početnička pitanja

reflex

Član
Tu od
12 Stu 2010
Jučer mi je odobren zahtjev za amazon pa imam nekoliko pitanja.

1) Kako kreirati novi tracking ID za druge stranice?
2) Ako potencijalni kupac klikne na link Nokia N99 i kupi Nokia N98, da li ja dobivam nove?
2a)A što kada kupi frižider?
3) Postoji li maksimum koliko smijem widgeta, lnkova i ostalog postaviti na stranicu?

Toliko za sada, hvala!

Mozes imat samo 100 tracking ID-eva pa imaj to na umu. Ako zelis vise onda moras slati posebni zahtjev njima da ti odobre pa ih dobijes samo ako ti odobre vise tracking ID-eva.

1 - Ja sam ispucao 100 pa mi se u administraciji ne pokazuje odmah i nisam siguran dali je svima tako ali tamo lijevo ispod "signed in as" ispod toga imam izlistane tracking ID-eve. E sad kao sto rekoh standardno mi se ne prikazuje ali kad klinkem na "Widgets" (desno od Links&Banners) onda mi se iznad tih tracking ID-eva nalazi tipka "manage". Klikni na manage odvest cete na jednu stranicu i tamo ces moci dodati Tracking ID. Kad budes radio aff link prema proizvodi izaberes tracking ID koji zelis.

2 - U roku od 24h sta god on kupi ti dobijas proviziju.
Ovo ne vazi samo u slucaju da on dodje preko linka od nekog drugog affiliate-a nakon tebe ali to su jako rijetki slucajevi.

2a - Onda ti se "zamrzava" zarada :p Salim se. Sve je isto sta god da kupi na amazonu. Samo racunaj da ti dobijes pare tek kad oni posalju proizvod. I ako ga netko vrati onda ce ti skinut tu zaradu.

3 - Koliko ja znam nema ali ovo nije Adsense gdje je tebi cilj natrpati sto vise pa da oni samo kliknu. Tebi je cilj na neki nacin "prodati" tom korisniku a to neces postic natrpavajuci ni 50 widgeta. Ali zato jedan dobar text i 1-2 pametno postavljena linka bi to mogli postic.

Hvala na odgovoru, imam još pitanja

Smijem li dimenzije widgeta mjenjati? nepaše mi 600x200, pa da stavim, 728x200?

Da li je bolje imati widget ili banner, bar što se tiče zarade?

Kao sto rekoh bolje je imati textualni link. Sa bannerima i widgetima sam imao uzasna iskustva tj. nikakva.

Nisam siguran dali se smiju mjenjati dimenzije. Mozda cak i smijes ali pitanje je dali mozes.

Evo dobio sam i prve klikove, ali me zanima kako poredati statistiku preka kanalima tj. pojednim tracking ID-u, da vidim koliko mi koji ID šalje klikova...ja nemogu naći.

Samo jedno brzinsko pitanje.Ako me Amazon prihvati za jedan sajt mogu li linkove od istog naloga koristiti za druge sajtove?

Zanima me da li je dopušteno kada kreiram da klik na sliku vodi na amazon, da li ja moram koristiti baš tu sliku od amazona ili mogu staviti amazonov link na neku svoju sliku?

Hvala!

reflex kaže:
Zanima me da li je dopušteno kada kreiram da klik na sliku vodi na amazon, da li ja moram koristiti baš tu sliku od amazona ili mogu staviti amazonov link na neku svoju sliku?

Hvala!

Mozes sliku koju ti god srce zeli , ne moras koristiti sliku od Amazona :)

Imam još jedno pitanje.
Imam stranicu koja promovira jedan porizvod koji je dostupan globalno. E sada ja linkam "kupi na amazon.com".
Imam većinu posjeta iz UK. Onaj to je iz UK će otići na amazon.co.uk.

Da li da stavim 2 linka kupi na amazon UK i amazon USA?

Još jedno pitanje :)
Smije li se držati amazon affiliate link na youtube videu?

Bok svima!

Evo imam jedno pitanje. Registrirao sam se u Amazon affiliate program i uzeo nekoliko linkova. E sad neznam gdje mogu pronaći sve linkove na proizvode koje sam uzeo.

Dali mi neko može pomoći.

Koliko znam nigdje. Taj link ti se nigdje ne upisuje u sustavu. To si moras sam zapisat te URL/Link-ove.

Da li smijem koristiti 1 Product Advertising API na više stranica, ili svaka stranica treba novi API?

HVALA!

API? Valjda se nisam dugo nisam koristio amazonom pa neznam na sta mislis pod API? Ali opcenito sta god da je mislim da nemas problema, amazon je fleksibilan sto se tice toga, koristis sta god hoces gdje god hoces osim na nekim bas ono spammy sranjima.

dbomestar kaže:
API? Valjda se nisam dugo nisam koristio amazonom pa neznam na sta mislis pod API? Ali opcenito sta god da je mislim da nemas problema, amazon je fleksibilan sto se tice toga, koristis sta god hoces gdje god hoces osim na nekim bas ono spammy sranjima.
API kojim povlačim sadržaj sa amazona preko wprobota.

Da isprike, totalno sam zaboravio na te stvari. Iskreno, mislim da nebis trebao imat nikakvih problema sto se tice toga jer kao sto rekao Am. je dosta flex. u vezi tih stvari. No nemoj me drzat za rijec, prouci si malo na tom njihovom web services forumu ili kako vec se zove.
Update: zapravo sad sam se sjetio da su davno bili ogranicavali broj requestova preko tog svog API-a tako da bi moglo biti odredjenih limita. Prouci si da na njihovom forumu za te stvari, sigurno je bilo slicnih pitanja.

Vjerojatno si i sam dosao do toga ali nema ti druge nego citat :)

https://affiliate-program.amazon.com/gp/advertising/api/detail/main.html
https://affiliate-program.amazon.com/gp/advertising/api/detail/agreement.html
https://forums.aws.amazon.com/forum.jspa?forumID=9

Evo raspitao sam se i može se sigurno koristiti samo jedan API na više sajtova.

Da li je bolje koristiti widgete ili text links? ako je netko testirao...

Back
Na vrh