• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aliexpress DHL free shipping

Drazenko5

Novi član
Tu od
16 Srp 2016
Narucio sam robu sa aliexpress-a i poslata je DHL (pise free shipping), interesuje me da li cu morati platiti dodtno postarinu kada budem podizao paket u BIH. Vrijednost paketa je 5$ pa ako se mora platiti dodatno da li mogu da ne preuzimam paket uopste.

mozes, jednostavno ne pokupis.

Iskreno sumnjam da je poslan DHL-om besplatno.

Kinezi nude DHL samo na vece i skuplje porudzbine. Nikom zivom se ne bi isplatilo da salje ovom postom za smesnih pet dolara. Uglavnom nude free DHL kada kupujete robu vrednosti preko 100$.

A kad je veca vrijednost preko 100$ i kada pise free shipping da li ja moram dodatno nesto placat postarinu kad preuzimam paket

Ovisno od državi, u Hrvatskoj bi platio na to samo PDV(25%) dok carinu(10%) ne bi platio.

U Srbiji je PDV 20% i carina 10%.
Kinezi kad salju cesto stave manju vrednost tako da se cesto ne placa PDV vec samo 10% carine (cesto se ni to ne plati).

Narucivo sam i prije sa tinydeal-a i znam to za carinu i pdv, a sad ocu sa aliexpress-a danarucim neki laptop pa njega salju DHL-om, nikad prije mi tako nije slato pa nez. da li se placa

Carinu ili pdv (ili oba) placas skoro uvek, nebitno kako salju. To nema veze sa sajtom vec sa tvojom drzavom.

Pogledaj koliki je limit za fizicka lica sto se tice porudzbina iz inostranstva, u Srbiji je do 50 eura. U ovom slucaju se placa samo pdv a carina ide ukoliko predje ovaj iznos. Imaj na umu da garanciju nemas ukoliko narucis kod njih a I ako nesto ne daj Boze falilo bice ti veliki problem poslati nazad, jednostavno se ne isplati. Kod nas za uredjaj vrednosti oko 100 evra bio placao dazbine plus oko 4000. Ovo pricam iz licnog iskustva. Cuo sam da kada DHL radi uslugu spedicije, to izlazi mnogo vise, svakako se raspitaj dobro.

Bilo bi jako glupo sad vratiti postu, jer si ipak trebao raspitati se sve pre nego sto si narucio.
Gledano realno niko ne bih voleo da mu posta bude vracena.

Mislim da ne..
Ja sam porucivala preko aliexpressa i svaki put kadoznacim free shipping nikad ne platim postarinu

Drazenko5 kaže:
OK, da li za DHL dolazi vise carine i pdv nego kada se salje obicnom postom?

Ne, jer carinu i pdv određuje država a ne neki DHL-ovi, fedexi i slicno.

ALI kad šalješ DHL-om oni će se potruditi da ti paket ide na carinu da bi ti mogli naplatiti svoju špedicijsku uslugu cca 200-300kn i na vrijednost paketa ide 25% PDV i 10% carine.

PDV se naplacuje ako je vrijednost veca od 22€, a carina od 150€.

Ako si npr. u Hrvatskoj kao ja i ako narucis sa DHL-om od takvog posiljaoca sa Aliexpress, ne platis nista. Jer on salje robu svom covjeku u Englesku, on to tamo prepakirava i izgleda kao da je roba dosla iz Engleske tj iz EU i nema nikakvih dodatnih troskova. Ja sam curi kupio mobitel vrijednosti 150 $ i nisam platio ni centa vise od toga, nikakva carina ni PDV.

Back
Na vrh