• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Agencija za web razvoj

Masterize

Član
Tu od
25 Tra 2015
Otvorio sam web agenciju za web razvoj i prodaju web prostora. Trenutno imamo veoma malo klijenata a usluge su nam na zadovoljavajucem nivou. Treba mi savjeti kako doci do klijenata?

Pod prodajom web prostora verovatno misliš na hosting. Tu je najbolje odraditi neke akcije jeftinog zakupa u toku prve godine ili nekih sličnih akcija da privučeš ljude. Ukoliko su vam usluge kvalitetne oni će i ostati kod vas, te se može ostvariti i neka zarada naredne godine.

Ovako bez akcija, veoma teško jer svi koji rade imaju svoje favorite za smeštanje sajtova i teško da će se odlučiti za eksperimentisanje sa nekim novim. Ali kao što sam napiso najbitnije je da sve to radi kvalitetno jer ukoliko se desi bilo kakav problem ljudi steknu odbojan stav koji se posle više ne menja (ja imam takav za Uniweb hosting i Hostgator).

Problem sa akcijama je taj što ljudi posle to očekuju kao normalnu stvar, pa je najbolje odmah staviti ograničenje. Jasno se kaže "u naredna dva meseca ko se javi ima popust" ili "prvih 40 koji se jave imaju popust". Ti popusti se ne trebaju davati na najmanje pakete, jer se na njima najmanje zaradi. Bolje je dati popust na neki srednji paket, jer se tako može privući neko ko ima razrađen sajt od kojega već zarađuje i kome neće biti problem da posle plaća.

I kada otvaraš novu temu na forumu, probaj sledeći put smisliti neki bolji naslov koji će više imati veze sa temom. Ovde bi više rezultata bilo sa "Kako da agencija za web razvoj i prodaju web prostora privuče nove klijenete".

Cijene za hosting su nam trenutno niske i nudimo izaradu ispod cijene to nije problem, nego problem je uopste da se nadju klijenti....

Pa zato jer nemate popust, mada se ne koristi izraz popust jer označava jeftiniju robu ili uslugu. A jeftinija roba ili usluga su manje kvalitetne od skuplje -- ovo tako izgleda iz ugla potrošača/kupaca.

Iz tog razloga se sada nude razne akcije, jer na taj način se omogućava ljudima da učestvuju, mada je to samo upakovana reč za popust. Uglavnom su to sve stvari vezane za ekonomiju zasnovanu na ponašanju potrošača (behavior economy). "Ponašanje potrošača" je predment na 4 godini ekonomskog fakulteta i zgodno je proučiti knjigu ukoliko se planirate baviti prodajom.

Malo je to sve zeznuto, ja sad pišem a ne znam kako ste organizovali prodaju, pa malo sve deluje zbrda zdola što napišem. Ali cela ta priča oko prodaje je veoma opširna i veoma bitna. Recimo pored poziva za učestvovanje "u akciji", postoji verzija stvaranja osećaja da je nešto dostupono samo u maloj seriji, pa se ponudi akcija samo za jedan vikend ili samo za prvih 5 ljudi koji se jave.

To su šeme gde se ne ide sa niskom cenom, jer se ne može konkurisati navećima, nego se ide na neke druge stvari koje su bitne nekim ljudima. nekome je jako bitna dobra podrška koja odgovara u roku od 12 sati i takav neće puno gledati na cenu.

Što se tiče kvaliteta usluga tu je bitno istrajati jer će politika kvalitetne usluge početi donositi rezultate tek za koju godinu. Jer velika je razlika kada neko kaže da ima sajt kod neke firme smešten 3 meseca i nema nikakvih problema ili kada napiše da ima isto to 3 godine i da nije bilo problema.

Ja sam ekonomista i to u teoriji sve djeluje lako. Ali nije lako sprovesti, ako smatras da mozes prodati produkte mogu ti dati priliku da pokusas ako uspjes imaces procenat od svake prodaje.

Pa očito je problem u marketingu, a ne u ponudi. Gdje se oglašavate? Na koje sve načine? Koja vam je ciljna skupina i kako dolazite do nje? Na kojem tržištu djelujete (geografski, demografski...)? Kakav vam je brand identity i awareness među tom potencijalnom klijentelom?

Ne možete samo otvoriti agenciju i očekivati da ljudi sami dođu k vama.

Ako možete odgovoriti na gore navedena pitanje i postati ovdje u temi link vaše web stranice i par promotivnih materijala (ako ih imate) da vidimo kako sve to skupa izgleda pa bi onda i lakše detektirali što je vaš glavni problem.

Hvala na ponudi, ali ne. Razvio sam sajtove i na njima iznajmljujem oglasni prostor, pa sam i sam razbijao glavu, imao dobru posećenost i veoma prihvatljive cene, a nikao nisam mogao pronaći dovoljno oglašivača. jave se malo raspituju i ništa. Trebalo mi je neko vreme dok nisam uvođenjem nekih drugih tehnika privukao oglašivače. Sada je to stabilan posao koji traje sedam godina i nemam potrebu da uzimam dodatne poslove.

Ovde na forumu ti niko neće moći dati kvalitetan predlog kako da povećaš zaradu od hostinga, jer da neko to zna sigurno pokrenuo bi taj posao i sam zaradio novac (ja bih prvi to uradio). Ovde ćeš dobiti neke predloge, malo pametovanja i nešto trolovanja, pa je na tebi da odabereš šta ti može koristiti u praksi.

I da naravno da bi koristile dodatne informacije koje konkretno govore o čemu je tu reč, ovako dobijaš dosta odgovora u kojima se samo nagađa.

- radi redovno search na twitteru za određene pojmove, npr "hosting preporuka" ili "pouzdan hosting". nešto što će ti pomoći da shvatiš šta se traži i u kom smeru da se postaviš...
- pozicioniraj se kao "pouzdan wordpress hosting" ili "najbolji odnos disk space/bandwidth" i sl.
- pošalji ponudu registrima domena, da njihovi kupci uz domen dobiju mikro paket od tipa 50mb da postave sajt po nekoj simbolicnoj ceni, ili besplatno
- ponudi neku "social pay" varijantu ... npr. ako ljudi sa 1000+ followera žele popust, dovoljno je da objave tweet

itd.

Paketi su skupi kad se pogleda količina prometa koji nudite.Kad bi to povećali na recimo 100 GB prometa to bi bilo OK.Otprilike 95% korisnika nikad neće trebati više od tih 20GB koje vi nudite ali će prije kupiti kod nekog drugog paket koji nude puno više ili neograničeno prometa iako oni nikada neće imati potrebe za toliko prometa.
T04VUuj.png

Pretpostavljam da ste zakupili neki reseller paket za početak što je OK,vidim da vam je domena hostovana u SAD-u,ako ćete ciljati domaće klijente mislim da bi bolje bilo uzeti reseller paket u Evropi zbog boljeg odziva.Hosting koji ste odabrali je super,ja sam se omišljao kad sam počinjao raditi sa tim hostingom ali baš zbog lokacije sam otišao kod drugog.Takođe ako ćete ciljati domaće klijente nisam vidio sajt na domaćem jeziku(možda mi je promaklo),sve je na engleskom?

Knowledgebase vam je prazan,preporučujem da napišete barem 20-tak pitanja/odgovora.Nemoraju potencijalni klijenti znati da ste tek krenuli sa poslom.

Ne kontam svrhu ovih linkova skroz desno u podnožju sajta?

Za dovođenje klijenata možete koristiti oglase preko fejsbuka,gugl mreže i dr.Što više uložite u reklamu više se možete i nadati da neko zakupi hosting kod vas. Možete nuditi i partner program tipa npr 70% ili više od svake narudžbe taman da vama ostane samo za registraciju domena koji klijent naruči.

Nemojte šta zamjeriti, napisao sam ovo prijateljski :waving

Naravno da ne zamjeramo cijenimo svacije misljenje, hvala na sugestijama. Ne radi se samo o hostingu to je samo dio. Glavno nam je izrada web sajtova, dizajn...

Back
Na vrh