• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Affiliate/partner program za freelancere. Najjednostavniji način da zaradite novce!

Davor Bomestar

Legenda
Tu od
27 Lis 2008
Freelanceri - najjednostavniji način da zaradite novac u samo 3 koraka

Fortis informatika d.o.o. Affiliate - partner program za freelancere

Cijenjeni freelanceri,

moje ime je Davor Bomeštar, i znate me kao administrator ovog foruma pod nadimkom "dbomestar". Tijekom godina aktivno sam savjetovao sve zainteresirane u vezi internet marketinga i sudjelovao u raspravama s ciljem pomaganja ljudima koji su se iskreno zanimali za to područje.

Sada vam nudim mogućnost zarade, i to na način da pomognete meni i zauzvrat za to budete plaćeni. Ovim putem vas pozivam da se uključite u partner program Fortis informatike (to je moja firma) i počnete zarađivati zajedno s nama!

Fortis informatika je hrvatsko-američka tvrtka s višegodišnjim iskustvom u svim područjima internet marketinga. Radimo skoro pa isključivo s američkim klijentima.

Specijalizirani smo za SEO, local SEO i content marketing a u sklopu integriranih internet marketing usluga nudimo i social media manadžment. Drugim riječima, rangiramo klijente na Googleu, a nudimo i usluge izrade te promocije tog sadržaja tj. "content marketing" usluge.

Osnovne informacije o tvrtki mogu se pronaći na http://www.fortiscreativemedia.com/ (Fortis Creative Media je naš brand za američko tržište.)

Promovirajte naše SEO i content marketing usluge, preporučite nas, dovedite nam vaše bivše ili sadašnje klijente, poslovne partnere i zaradite 10% provizije!

Tko se može uključiti?
Ovaj program prvenstveno je namijenjen za sve freelancere s iskustvom kao npr. dizajneri, pisci, content i social media menadžeri, SEO stručnjaci, programeri i sl. Zapravo, bilo koji freelanceri koji uspješno surađuju na freelancing platformama s američkim klijentima. Ponavljamo, zanima nas suradnja prvenstveno s US klijentima zato jer smo specijalizirani za postizanje rezultata na tom tržištu. Naše metode direktno utječu na povečanje količine posla za naše klijente.

Klijenti koje tražimo su vlasnici malih i srednjih firmi, bilo koje niche. Žele pojačati svoju prisutnost lokalno, možda čak i na državnoj razini. Za njih bismo obavljali lokalne SEO usluge ili zahtijevnije SEO te internet marketing projekte. Za lokalne SEO usluge naše cijene kreću od $1000 mjesečno, pa do $5000 mjesečno za zahtjevnije SEO, content tj. internet marketing projekte.

Primjer potencijalne zarade. 10% koji pripada vama od projekta vrijednog $5000 mjesečno jest $500 (jedna Hrv. plaća od 3000kn). Na osnovu jedne preporuke, možete imat osiguranu mjesečnu plaću. Potencijalno možete više zarađivati od ovog nego od vašeg freelance posla.

Do zarade u tri koraka
1. Korak – kontaktirajte klijenta s kojim ste radili, i dalje radite ili bilo koju američku firmu kojoj bi mogle trebati usluge digitalnog marketinga te preporučite im naše usluge.
2. Korak – ukoliko postoji interes s njihove strane, javite nam se s kontakt podatcima tog klijenta.
3. Korak – nakon sklapanja posla s klijentom, plaćat ćemo vam 10% mjesečnog iznosa dogovorenog s klijentom! Svaki mjesec!

Kako nas preporučiti?
Svi na forumu me znate kao dbomestar. Sigurno ste se već imali prilike uvjeriti u to da znam znanje kad je u pitanju internet zarada, i da sam SEO i internet marketing stručnjak s višegodišnjim iskustvom. Slobodno možete na mom profilu vidjet da sam SEO savjete na forumu ovdje počeo davati još davne 2008 godine.

Svoje iskustvo sa mnom samo prenesite svojim klijentima. Ako se uspijemo dogovoriti i započeti posao, onog trena kad od njih primimo prvu uplatu, u roku 5 dana na vaš Odesk profil stiže vaših prvih 10%.

Isto tako, oni sami mogu provjeriti osnovne podatke u vezi nas: http://www.fortiscreativemedia.com/

Treba li vam dodatna pomoć oko kontaktiranja vaših klijenata? Možemo vam pomoći s našim sugestijama i outreach primjerima. Javite se na fortis@fortiscreativemedia.com (Subject: Affiliate program) s vašim pitanjima. Ako je vama tako jednostavnije, možete mi i ovdje na forumu poslati PM privatnu poruku.

Kako ćete biti plaćeni?
Uplate provizija ići će preko oDeska, dok ćemo sve dodatne troškove snositi mi tj. Fortis informatika d.o.o. Naravno, dobit ćete i odličan review za vaše marketinške usluge na oDesk profilu!

Ovo je affiliate program koji funkcionira po individualnom principu, tako da ne nudimo affiliate linkove. Obično ne koristimo ugovore sa affiliate suradnicima no trenutačno je u izradi predložak ugovora za ozbiljne suradnike koji budu imali potrebu za ugovorom. Uplate garantiram i osobno. Ako vas detaljnije zanimaju formalne informacije o programu, kontaktirajte me na PM ili e-mailom.

Bitno!
Program je trenutno u beta verziji, tako da su s vremenom moguće promjene vezane uz affiliate program ovisno o interesu koji bude bio za ovim programom.

Ne morate imati nikakvo SEO predznanje ili ulagati nekakav ozbiljan trud. Doslovno, na vama je samo da nas preporučite postojećim poslovnim kontaktima, a prodaju i dogovor s klijentom ćemo odraditi mi. U slučaju da sklopimo posao, vi putem oDeska dobijate najlakše zarađeni novac ikada - svaki mjesec!

Za sva pitanja, kontaktirajte me na PM ili putem e-maila.

Odlična ideja i vrlo velikodušna ponuda, nadam se da će zaživeti :)

Savetujem da ubacite affiliate linkove, a razlog je sledeci,
Naprimer ja sad imam mejl listu ili neke partnere sa kojima nisam toliko dobar, i sad krenem da im saljem mail adrese da vas kontaktiraju da ste odlicni da ih ubedim da vas kontaktiraju a pored svega toga moram da ih ubedim da kazu da ih je na sajt doveo lakisa94, ono to mi je malo ne potrebno, okej je da mi tata ili brat, teca, tetka drze firmu i onda im kazem e recite Davoru da sam ja preporucio da postanete njihovi klijenti, a sad ja da ubedjujem nekog Amerikanca sa kojim nisam toliko dobar, ono saradjivali smo znam da ima firmu, znam da ima lovu, ali sad da ga ubedjujem da kaze da sam ga ja doveo na vas sajt, a opet moze da se desi da se on registruje da vi postanete klijenti a da ja naprimer ne znam za to, u fazonu nije mi rekao, a ni vi ne znate da sam ga ja doveo, tako da je bolje ubaciti aff linkove kad ste vec affiliate sajt :)
Pozdrav.

Sretno Davore. :) Ja sam već posalo ovaj link par programera, pa ih možda i zainteresuje da provomišu klijentima.

@Lakiša, čini mi se da baš nije poenta da se "spamuju" sve osobe koje na neki način znaš. Tvoji postojeći ili stari klijenti neće imati problema da kažu da su preko tebe čuli za ponudu, čak je i prirodno da će to prvo reći. A i affiliate link ne znači puno, jer se najverovatnije konverzija neće desiti na samom sajtu, nego posle razgovora.

Igor Tomić kaže:
Sretno Davore. :) Ja sam već posalo ovaj link par programera, pa ih možda i zainteresuje da provomišu klijentima.

Hvala puno. Budem se vec nekako oduzio za trud!

Igor Tomić kaže:
@Lakiša, čini mi se da baš nije poenta da se "spamuju" sve osobe koje na neki način znaš. Tvoji postojeći ili stari klijenti neće imati problema da kažu da su preko tebe čuli za ponudu, čak je i prirodno da će to prvo reći. A i affiliate link ne znači puno, jer se najverovatnije konverzija neće desiti na samom sajtu, nego posle razgovora.

Evo Igor je odgovorio to jako dobro za mene. Nije cilj da spamujemo svakoga, jer tako mogu i sam otic na mjesta gdje ima business ownera i spamat. Cilj je da iskoristimo postojece dobre odnose koje freelenceri imaju sa svojim klijentima ili suradnicima. Smisao preporuke jest da se vjeruje onome tko preporuca. Svi vi ovdje na forumu ugl. znate da sam godinama u SEO-u, ali nekom vlasniku firme u americi to ne znaci puno i on ne moze znati da imam iskustvo jer sam godinama u ovome. Affiliate program je samo da dodatno potakne ljude da nas se sjete u odredjenim situacijama.

A isto za affiliate link nije najbolji nacin za pratit, jer da se sklope ovakvi poslovi ponekad pregovori znaju potrajat. Jedan projekt mi je poceo nakon 3 godine od preporuke :)

JelenaM kaže:
Odlična ideja i vrlo velikodušna ponuda, nadam se da će zaživeti :)

Evo da i Jeleni odgovorim. Hvala Jelena na lijepim rijecima.

Ma o ovome razmisljam vec dugo vremena. Neki clanovi foruma su me bili preporucili svojim klijentima i suradnicima, ali u to vrijeme nisam imao tehnicke mogucnosti ostvariti ovakvo nesto da im se oduzim, tako da sam dosta vremena razbijao glavu kako da to ubuduce ostvarim. Sada sam bas sretan da mogu ljudima ponudit ovako nesto.

Mnogi su me pitali zasto ne monetiziram ovaj forum. Ovo je moji "indirektan" nacin monetizacije a nadam se da ce i neki clanovi imat koristi i zaradu od toga :) Nekako mi ovo djeluje kao win-win situacija.

Ok, upravu ste :)
Srecno ako budem imao nekog klijenta tu sam da saradjujemo!

dbomestar kaže:
Uplate provizija ići će preko oDeska, dok ćemo sve dodatne troškove snositi mi tj. Fortis informatika d.o.o. Naravno, dobit ćete i odličan review za vaše marketinške usluge na oDesk profilu!

Cijenjeni Davore,
Jeli postoji mogućnost uplate i preko Elancea?
Ako nije, sugeriram i tu opciju.

P.S. Ovaj novi avatar ti je mnogo bolji od onoga starog. :fever

Kapetan Bačvica kaže:
Cijenjeni Davore,
Jeli postoji mogućnost uplate i preko Elancea?

P.S. Ovaj novi avatar ti je mnogo bolji od onoga starog. :fever

Nazalost uplate preko Elancea nisu moguce zato jer iako je to zapravo danas jedna te ista firma oDesk za svoje usluge kao posrednik izdaje svoj račun (slično kao što je R1) sa svim elementima koje Hrvatski zakon propisuje dok Elance to ne radi. Tako da uplate preko Elancea bi mogle biti samo u slučaju da se radi o pravnoj osobi (firmi) kojoj mi uplaćujemo a ona nama izda fakturu. Ali u slučaju da se radi o firmi, puno jednostavnije jest onda odraditi direktnu uplatu na račun. Osim toga oDesk korisnički račun (account) je dosta jednostavno za registrirati, tako da većina osoba koje su na Elanceu mogu registrirati i oDesk profil pa se tako riješi problem s plaćanjem.

Osim oDeska, izuzetno postoji i drugi način plaćanja za osobe u Hrvatskoj koje se može dogovorit ali to samo u izuzetnim slučajevima ako se radi o nekim većim tj. skupljim projektima od minimalne vrijednosti $2000 mjesečno. Te bi u tom slučaju uplate vjerojatno bile kvartalne a ne mjesečne. Zbog toga je oDesk najjednostavnije rješenje. Ako postoji takva nekakva mogućnost volio bi da mi se javite na PM ili na e-mail.

Odlicna ideja, ali meni se realizacija ne svidja.
Kazes da dugo vremena ovo spremas i da do sada nisi imao tehnicke mogucnosti?

Konkretno sta si spremao dugo? Od partnerskog programa, ja ovde vidim samo ovu temu, gde sve ostalo ide rucno,ne postoji login forma za partnere,nema referal linka?

Ja razumem sta zelis, da putem chata, "licem u lice" ljudi tebe preporucuju, i taj deo je dobra zamisao. Ali bez referal linka, kako bi se odvijao razgovor sa klijentom:

- Zdravo, ako zelite odlicne SEO usluge, imam pravu firmu za Vas .....

- Ok, odlicno pogledacu, hvala

- Hocete ih kontaktirati, da kazem da cete im poslati email?

Ili ocekujes da ljudi tebi salju spiskove svih firmi koje su kontaktirali?

Nisam za to da se spamuje niti da neko koristi referal link za nelegalni marketing( to resis u uslovima koriscenja), ali ipak treba da se vidi da si ulozio trud i zelju da partnerima omogucis maximalnu zastitu.Takodje mnogo ozbiljnije i profesionalnije deluje.

Koliko vidim na sajtu, Vas mogu da kontaktiraju putem forme i direktno putem emaila. To se moze lako resiti sa kolacicima i sa referal linkom. Svaki referal link dobija kolacic i kod slanja forme na sajtu. Takodje, svaki partner moze da ima unikatan email, gde bi brojevima resio sve referale , a posle bi skripta sve emailove slagala u jedan box.Partneri imaju statistiku koliko je ljudi poslalo email preko kontakt forme , a koliko direktnih emailova .

Ovo nije nista specijalno, kosta 500-600$, ali s obzirom koliki je novac u igri, i koliko je ozbiljna tvoja firma, ne deluje mi uopste kao neki bauk.

freemind kaže:
Odlicna ideja, ali meni se realizacija ne svidja.
Kazes da dugo vremena ovo spremas i da do sada nisi imao tehnicke mogucnosti?

Konkretno sta si spremao dugo? Od partnerskog programa, ja ovde vidim samo ovu temu, gde sve ostalo ide rucno,ne postoji login forma za partnere,nema referal linka?

"Tehnicke stvari" u drugom smislu, tocnije bi bilo regulatorne stvari. Npr. godinu dana sam trazio odgovor dali i kako smijem naplatit uslugu od klijenata putem Elancea a da bude potpuno po zakonu. Upravo radi iskustava koje sam imao kod naplate usluge preko Elancea izbjegavam tu platformu za isplatu affiliatima. Kad se uvodila fiskalizacija, porezna otprilike pola godine nije davala nikome odgovor u vezi slicnih stvari, tako da je bio nastao vakum oko toga sta i kako se smije. I tako, jos je mnogo slicnih razloga zas se to otegnulo. Isto tako, dugo sam se razmisljao dali uopce ovo zelim, cisto jer sam IZF smatrao svojim "side projektom" u koji zelim investirati novac zaradjen od firme a ne obrnuto :) No shvatio sam da ako firma bude bolje poslovala, moci cu vise reinvestirat u forum i dizanje kvalitete foruma.

freemind kaže:
Ja razumem sta zelis, da putem chata, "licem u lice" ljudi tebe preporucuju, i taj deo je dobra zamisao. Ali bez referal linka, kako bi se odvijao razgovor sa klijentom:

- Zdravo, ako zelite odlicne SEO usluge, imam pravu firmu za Vas .....

- Ok, odlicno pogledacu, hvala

- Hocete ih kontaktirati, da kazem da cete im poslati email?

Ili ocekujes da ljudi tebi salju spiskove svih firmi koje su kontaktirali?

Kao sto sam vec natuknuo u odgovoru Lakisi, ovo svakako nije namjenjeno za neki mass mailing. Mi svakom ozbiljnom upitu jednako tako pristupamo ozbiljno, i nije mi cilj da dobijam bilo kakve spiskove. Ocekujem da osobe koje su zainteresirane za ovaj program da jednostavno kontaktiraju potencijalne firme koje bi mogle koristit ovu uslugu, ako postoji nekakva reakcija i interes da nam jednostavno jave za to.

Doslovno mi nije cilj da netko samo proslijedi link od mog websitea. Mislim, ja shvacam da je za ocekivat od iskusnih internet marketera na ovom forumu da im je affiliate link nesto normalno, ali u biznisu postoji cijeli jedan offline svijet koji se ne oslanja na affiliate linkove. Iz moje perspektive, mislim da bi affiliate linkovi samo stvorili nezeljeni efekt.

freemind kaže:
Nisam za to da se spamuje niti da neko koristi referal link za nelegalni marketing( to resis u uslovima koriscenja), ali ipak treba da se vidi da si ulozio trud i zelju da partnerima omogucis maximalnu zastitu.Takodje mnogo ozbiljnije i profesionalnije deluje.

Svatko ima svoje misljenje i nacin kako posluje ali kao sto rekoh, za nacin kako mi poslujemo to bi vjerojatno stvorilo krivi efekt.

Ovo jest beta verzija tako da nikad ne reci nikad, mozda eventualno s vremenom budemo i uveli tako nesto, ali za sada ovo je proces kakav preferiramo. I dosad su nas ljudi preporucivali, s ovim trenutacnim programom cilj jest da imamo polugu da im se oduzimo u takvim slucajevima. Definitivno radje par kvalitetnih preporuka nego stotine nekvalitetnih. Ovo je u jednu ruku i nacin kako da filtriramo taj nezeljeni efekt.

Ja imam nacin poslovanja da s klijentima koji nemaju povjerenja u nas i nas nacin rada da na obostrano zadovoljstvo bolje ne poslujemo. Ne volim forsirat jer smatram da je onda puno teze postici rezultate a to nije u cilju klijenata. Posao kojim se bavimo na ovaj nas nacin jest zaista kompleksan jer se posvetimo klijentovom biznisu u cijelini i uglavnom klijenti moraju donosit "teske odluke" ako zele dugorocno napredovati. Dugo godina radeci ovaj posao za klijente shvatio sam da najefikasniji "SEO" jest onaj u "project managment" tj. leadership segmentu. Uzalud sve cake i trikove ako klijent se ne odluci promjenit stvari koje savjetujemo, tako da se cesto moramo bavit stvarima nevezanim za SEO da bi to nesto imalo efekta oko SEO-a.

Iz tog razloga, povjerenje je po meni kljucno, ako ga nemam, tada radje ne poslovat. Jednostavno, nije moguce postici puno ako klijent sumnja u tvoje preporuke. To je nesto kao kad odes kod doktora pa ti on savjtuje djetu, operaciju ili tako nesto. Ako ne postoji povjerenje, puno teze ce doktor-pacijent suradnja se odvijat. Trazit ces drugo misljenje, googlat podatke itd. Idealan doktor-pacijent odnos jest gdje pacijent vidi da je njegovom doktoru stalo do pacijentovog zdravlja kao i da se radi o njegovoj obitelji. Slican odnos zelim imati i kroz ovaj partner program. Ako netko sumnja u moj/naš kredibilitet, onda ga doslovno molim da jednostavno ignorira ovaj partner program.

Nikakav login ili affiliate link ne pruza garanciju ljudima. Pa koliko je affiliate programa bilo kritizirano ovdje na forumu da "varaju" a imali su kojekakva "tehnicka" rjesenja. To je po meni lazan osjecaj sigurnosti, i neprimjenjiv za nas nacin poslovanja.

freemind kaže:
Koliko vidim na sajtu, Vas mogu da kontaktiraju putem forme i direktno putem emaila. To se moze lako resiti sa kolacicima i sa referal linkom. Svaki referal link dobija kolacic i kod slanja forme na sajtu. Takodje, svaki partner moze da ima unikatan email, gde bi brojevima resio sve referale , a posle bi skripta sve emailove slagala u jedan box.Partneri imaju statistiku koliko je ljudi poslalo email preko kontakt forme , a koliko direktnih emailova.

Ovo nije nista specijalno, kosta 500-600$, ali s obzirom koliki je novac u igri, i koliko je ozbiljna tvoja firma, ne deluje mi uopste kao neki bauk.

Ljudi bi imali statistiku koliko je bilo kontakata ali nebi imali statistiku koliko je poslova sklopljeno. Ja shvacam da je ovo balkan i da je po defaultu da ce netko prevarit, ali ako netko u startu misli da cemo to uradit, ako smatraju da im treba zastita, onda doslovno ih molim da se ne prijavljuju i da nas ne preporucaju.

Conversion rate mi nije veliki jer ne obecavam brda i doline klijentima, tako da rast firme je spor, postepen, nisam htio naglo da narastemo jer sam vidio kakvih to problema moze stvorit. Svojevremeno smo s websiteom od partnera bili rangirali za "search engine optimization" i slicne fraze rangirali na prvoj stranici, te dominirali izraze za "new york seo" i slicno, imali smo puno upita koje nismo stigli ni kvalitetno pokrit. I sam preporucas ljudima da kad se javljaju na Elance oglase da sloze custom video, custom poruku. Zasto? Zato jer je jedan kvalitetan lead sto puta vrijedniji od 1000 nekvalitetnih leadova.

A bitno je reci da iako nismo do sad rasli velikim tempom to je zato jer ugl. obicno kad klijenti pocnu raditi s nama onda ostaju suradjivati s nama jako dugi period tj. ne prestanu.

Prvi klijent kojeg sam imao putem Elancea a prije nekih dvije godine krenuli smo sa poslom od $1000 mjesecno, prosirivao je suradnju vise puta i sada nas placa $4700 mjesecno. To je doslovno najtezi klijent s kojim sam u zivotu suradjivao, tj. bio je. Rekao sam sebi ako njega preobratim u osobu koja ce nam vjerovat onda sam postigao nesto i onda ce oni u startu manje skepticni klijenti biti doslovno odusevljeni nama.
Od skepticnog klijenta smo dosli do toga da nas sada placa $4700 mjesecno bez nekog roka trajanja nego kontinuirani posao. To govori dosta o nama. U pocetku, par puta sam se stvarno naljutio jer je sumnjao u nas i rekao sam mu da ako nema povjerenja ne mozemo suradjivati, da se odluci. Kad je shvatio da mi nije cilj izvuc pare onda je promjenio stav.

Doslovno, imam osoban stav, koji mozda ce grubo zvucat ali ne znam kako bi rekao osim na nacin da "ne dozvoljavam" da nas se usporeduje s ostalima i mjeri kriterijima koji vrijede na balkanu ili u SEO industriji jer imamo svoj "netipican" nacin poslovanja, gdje poslujemo samo ako klijent iskljucivo jako zeli poslovati s nama. Kada se dogodi kao sto mi se dogodilo da klijent kaze "Mi vas trebamo!", ili kada se klijent brine o mom poslovanju i scalanju firme kako nas nebi izgubio na njegovim projektima ili kada netko zeli kupit firmu i cijeli tim kako bi imao cijelu nasu pozornost, to su stvari koje me vesele i kojima tezim.

Jos jedna stvar koja je bitna za potencijalne affiliate. Obicno ne vezujemo klijente ugovorom. Klijent moze odustati od suradnje s nama u svakom trenutku. Znaci ako prestane placati mjesecni dogovoreni iznos, ili izrazi zelju za prekidom suradnje, nikakvim ugovorom ga ne vezujemo da mora nastavit suradnju. Naravno, na projektima gdje klijent radi svojih razloga to mora imati se potpise ugovor, ali bitno je naglasiti da klijent moze odustat u svakom trenutku, sto nije cest slucaj sa SEO firmama, bar ne u Americi. Razlog tome jest upravo to da ne zelimo klijente koji nisu 100% sigurni u suradnju s nama.

Minus za affiliate jest sto ne postoji dogovoreno trajanje posla ali kao sto sam rekao, s druge strane, poslovi koje se sklopi kod nas obicno traju u nedogled :)
Pogodnost za klijente jest sto puno manje riskiraju u tom slucaju. To je jedna od stvari koje se moze naglasiti kad nas se preporuca.

Zapravo, jedna super stvar koju sam tek nedavno otkrio da neka firma radi jest da oni nakon 12 mjeseci nude klijentima odredjeni iznos ako PRESTANU s njima poslovati. Sto znaci, placaju klijentima novac za prestanak suradnje. Na taj nacin, osiguravaju da klijent koji nije 100% zadovoljan da jednostavno prestane suradnja. To me toliko odusevilo da u buducnosti planiram i ja nesto slicno uvesti.

To je nacin poslovanja na koji smo fokusirani. Netipican je, al je nas. Dozvolite da njegujemo svoj nacin i stil poslovanja :) Dio potencijalnih projekata je otpalo, ali oni koji su krenuli, pogotovo u zadnje vrijeme, su definitivno projekti "for life". Tako da iako ako nas se preporuci, ne znaci da cak i ako je klijent zainteresiran da ce tu sigurno biti nekog posla, mi biramo s kime zelimo poslovati, ali zato velika pogodnost za affiliate partnere jest da ako dodje do dogovora i sklopi se posao velike su sanse da ce posao trajati godinama a to znaci da ce oni dobijati proviziju dokle god traje taj posao. Npr. da nas je netko preporucio ovom klijentu koji sada nas placa $4700 mjesecno, ta osoba bi dobijala $470 mjesecno od nas jako dugo dugo vremena. Za sada je suradnja 2 godine a nakon nove godine pokrecemo neki novi veci projekt za njih tako da ce suradanja trajati godinama. Mi se integriramo s klijentima na nacin da smo skoro pa dio njihove firme, a oni s vremenom shvate da ne mogu bez nas i onda ta suradnja traje i traje.

Svakako mi je drago sto si ti freemind i ostali odvojili vrijeme da proucite nasu ponudu i date svoje prijedloge, tako da zahvaljujem na tome, ali isto tako volio bi da imate razumjevanja da svatko ima nekakav nacin poslovanja kojem tezi. Ja otkad radim na ovakav nacin, s manjim brojem novih poslova ali kvalitetnijim projektima tj. projektima sa kvalitetnijom suradnjom izmedju nas i klijenata gdje se odnos zasniva na povjerenju puno zadovoljnije klijente imamo, puno sam ja osobno zadovoljniji radi suradnje s klijentima, uzivam u ovom poslu puno vise.

Tako da za kraj bi ponovio, molim one koji sumnjaju da cemo ih prevarit ili bilo sta sumnjaju ma i 1% da doslovno nas ne preporucaju. S druge strane, ako zelite pomoc meni jer ste se u ovih 7 godina na forumu uvjerili kakav sam, usput zelite zaradit nesto a usudio bi se reci i veoma pomoc klijentima kojima nas preporucate onda, jedino sto vas kosta jest da odvojite malo vremena za preporuku gdje smatrate da bi imalo smisla ;)

Davore, , ne mislim da bi nekoga prevario ikada, jednostavno razmisljam da klijenti nece odmah odluciti da pocnu saradnju sa tobom. Oni ce mozda kroz mesec ili dva pogledati ponovo chat, pogledati tvoj sajt i poslati upit. Sa druge strane, to nisu male pare, ja saradjujem sa firmama koje imaju nekoliko ljudi koji odlucuju, a ja pricam sa menadzerima. Taj menadzer salje link do drugog, pa ovaj do treceg...

Znaci affiliate link ne pruza sigurnost 100% kod firmi koje zele da varaju, ali posto svi znaju da si ti posten, to bi bila garancija ako klijent za 2 ,3,7 meseci odluci da posle preporuke kontaktira tvoju firmu. Ne mora ni posle toliko meseci, moze posle 3 dana covek da posalje upit i da ti nastavis chat sa njim ne znajuci da je klijenta preporucio neki partner. Malo mi je i cudno da uopste pricamo o prednostima kolacica, to je samo mala modifikacija, a moze da bude velika prednost za maximalnu zastitu partnera ( ne od tebe) .

Ali kao sto kazes svako ima svoj put, ovo je samo moje misljenje.

freemind kaže:
Davore, , ne mislim da bi nekoga prevario ikada, jednostavno razmisljam da klijenti nece odmah odluciti da pocnu saradnju sa tobom. Oni ce mozda kroz mesec ili dva pogledati ponovo chat, pogledati tvoj sajt i poslati upit.
Sa druge strane, to nisu male pare, ja saradjujem sa firmama koje imaju nekoliko ljudi koji odlucuju, a ja pricam sa menadzerima. Taj menadzer salje link do drugog, pa ovaj do treceg...

Jednostavno imamo drugacija iskustva i pristup ovome. Oko toga da nece odmah odlucit to je normalna stvar, to sam i sam naglasio nekoliko puta.

freemind kaže:
Znaci affiliate link ne pruza sigurnost 100% kod firmi koje zele da varaju, ali posto svi znaju da si ti posten, to bi bila garancija ako klijent za 2 ,3,7 meseci odluci da posle preporuke kontaktira tvoju firmu. Ne mora ni posle toliko meseci, moze posle 3 dana covek da posalje upit i da ti nastavis chat sa njim ne znajuci da je klijenta preporucio neki partner. Malo mi je i cudno da uopste pricamo o prednostima kolacica, to je samo mala modifikacija, a moze da bude velika prednost za maximalnu zastitu partnera ( ne od tebe) .

Svatko mi moze poslat 1 e-mail i reci, "bok, xy firma je zainteresirana, mogli bi ti se javit u vezi SEO posla." i to je to, ako mi se jave za 1 dan ili godinu dana i krene posao, kad nam legne uplata, 5 dana kasnije uplacujemo na oDesk. Svatko zna kome me je preporucio (ako ne zna onda bolje da ne preporuca) i uvijek moze provjerit kod njih sta je bilo sa onom preporukom i to je najbolja zastita. Jos veca zastita je poslovat samo s nekime kome vjerujes. S razlogom sam za sada ovo ponudio samo na IZ forumu.

Upravo da bi izbjegao potencijalne probleme, zelim da me preporuce ljudi koji imaju nekakve odnose s onima kojima me preporucuju, a ne da se random djeli link bilo kome. Stvar je da i mi zelimo znati tko nas je preporucio jer random preporuke su mi se pokazale kao nesto sto mi nije pozeljno tako da sigurno necemo zaboravit tko nas je preporucio. Upravo snaga preporuke jest u tome da vjerujes onome koga preporucas.

Poslovi se isto ne sklapaju putem websitea. Smatram da je moj website poprilicno bazican, budemo kroz par mjeseci bacili neku novu verziju i onda cemo mu se vise posvetit. Do tada, website pruza samo osnovne informacije, a prodaju odradujem ja. Zapravo ja sam poprilicno los u prodaji :) a moji forte smatram da jest "expertiza" tj. da mogu satima pricati o ovome. Kada to klijenti vide, skupa sa preporukom osobe kojoj vjeruju, sajt je u tom slucaju potpuno nebitan. Uopce se preporuka ne mora i najvjerojatnije nece dogodit preko websitea. Par preporuka koje su rezultirale poslovima su se dogodile kad nisam ni imao website.

Isto, zbog nekih buducih aktivnosti koje cemo ponudit u narednom periodu to je nespojivo sa tim pristupom affiliate linkovima. Odredjene stvari sam morao staviti na cekanje radi ovoga. Ali opet kazem, dugorocno, tko zna sta ce bit.

freemind kaže:
Ali kao sto kazes svako ima svoj put, ovo je samo moje misljenje.

Mislim ja tebe apsolutno shvacam i tvoj stav, tako da me nemoj krivo shvatit. Naravno, postoje ljudi koji me ne poznaju dovoljno, ljudi koji su bili prevareni, ljudi koji ne zele svoj ugled stavljat na kocku i jos mnogo mnogo razloga zasto bi ljudi mogli biti sumnjicavi. I to je apsolutno u redu. Tako da shvacam tvoj savjet. Ali isto tako, meni je u interesu da u takvom slucaju se ne forsira suradnja. Ja bar smatram da sam transparentan s uvjetima unaprijed, nije da skrivam nesto, tako da svatko kome uvjeti ne odgovaraju nece nas preporucit. Nikoga na nista ne tjeramo. uvjeti su odmah poznati jos od prvog posta i nije da svijet staje jer sam ja ovo ponudio ovdje. Ovo je tu da ljudi ako ih interesira znaju sta nudimo.

S obzirom da je bilo takvih slucajeva gdje me ljudi s foruma preporucuju i bez provizije, vjerujem da ce biti zainteresiranih kad si nesto jos usput i zarade. Ako ne, pa boze moj, nije nikakva tragedija. Opcija je tu.. :)

Ugl. opet ponavljam. Ako netko ima pitanja u vezi ovoga, konkretna pitanja oko mogucih preporuka, neka me slobodno kontaktira na PM ili putem maila.

p.s. malo offtopic, ali u pripremi imam jedan edukativni post koji ce objasnit sta i kako radimo neke djelove posla. Vjerujem da ce biti koristan svima koji se bave SEO-om i content marketingom, a svakako ce biti od koristi potencijalnim affiliate partnerima da shvate i ako treba objasne sta i kako to mi radimo.

pozdrav
interesuje me ima li kakvih novosti na ovoj temi:dntknw
nov sam ovde pa citam sve po malo
[/b]

Back
Na vrh