• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adbuka

bakigvg kaže:
Posete na portalu se dvize od 20 000 - 30 000 dnevno. Jel ovo normalna statistika ?
Rb1jOUB.png

Ti bas premalo imas prikaza oglasa, ako zaista imas toliko posete dnevno, ja imam 5-7k posete dnevno ali zato prikaza oglasa imam 60-160k, probaj promeni pozicije oglasa i ne znam koliko si stavio oglasa na portal ako si jedan dva stavi jos toliko slobodno..

Ukoliko koristite Adbuku, uvedene su neke novine:

Oglasi tipa "slajder" (horizontalni i skyscraper) sada mogu prikazivati i malu sliku uy oglas, ako je širina i visina oglasa dovoljna. Testirajte.

Takođe, ograničenja u pogledu proporcija oglasa su ukinuta. Eksperimentišite s dimenzijama dok ne dođete do najadekvatnije za sebe.

Možete definisati sopstvene boje i fontove za oglase dodavanjem sledećeg koda
(ovo je samo primer):
var adbuka_color_scheme = "custom"; //custom color shema (nije obavezno možete ostaviti ime kolor šeme)
var adbuka_bg = "#fbb2b"; //background color
var adbuka_text = "2f0c06"; //text color
var adbuka_border = "#fbb2b"; //border color
var adbuka_hover = "fff"; //hover background color
var adbuka_font = "Calibri"; //font
var adbuka_font_size="13"; //font size in px, without "px"

Pogledajte primer implementacije na stranama oglasa za nekretnine sajta srbija-nekretnine org..

U toku je i testiranje asinhronog koda oglasa. Ko je zainteresovan za uputstva može da nam piše na hello@adbuka.com

Test verzije asinhronih kodoava možete videti ovde upakovananostalgija com (ne garantujemo da će uvek biti isti kod, ovo je test lokacija)

U nekom prethodnom periodu od mesec dana sam radio testiranje prikaza reklama sa mreže Adbuka i Google Adsens. Adbuka imaja zaradu upola manju od Google adsens. Lično mislim da je to dobar skor i da bi trebalo da se razmisli od njegovom korišćenju na sajtovima.

Video sam da su uveli neku novinu za zaštitu onih koji plaćaju oglase u cilju sprečavanja duplih klikova i toga da se na taj način nabijanja potencijalnih troškova od strane konkurencije. Nisam se baš bavio iščitavanjem na kom principu funcioniše i bilo bi dobro da ako planirate neku reklamnu kampanju na Internetu da se dodatno raspitate o ovome.

Pored informacije o testu sa zaradom od prikazivanja oglasa po principu Google Adsens vs Adbuka razlog za ovaj post su i PDF dokumenta koja dodatno objašnjavaju funkcionisanje oglašavanja pomoću Adbuke.

Adbuka® prezentacija

Adbuka® prezentacija za medije

Adbuka® AdTicklrSM

Kako se koristi Adbuka

Ove linkove sam našao na adresi adbukica.com.

Da, nije moguće dva puta zaredom kliknuti na isti oglas.

Zaštita je u frontendu.

U backendu postoje dva nivoa zaštite sa dva statistička algoritma koji analiziraju:
1. klikove i detetektuje učestale klikove unutar određenog vremenskog perioda, na iste oglase od strane istog korisnika, i
2. neoubičajene pikove u broju klikova i CTR.
U pitanju su složeniji matematički algoritmi koji uzimaju u obzir trendove i istoriju i ne svode posmatrane parametre na prosečne, već svaki pojeidnačni partnerksi sajt tretiraju kao zaseban entitet, i porede ga sa prethodnom istorijom i drugim događajima u mreži.
Ovo je urađeno u cilju obezbeđenja ispravnog trošenja budžeta oglašivača i sprečavanje iskliktavanja.

novii kaže:
U nekom prethodnom periodu od mesec dana sam radio testiranje prikaza reklama sa mreže Adbuka i Google Adsens. Adbuka imaja zaradu upola manju od Google adsens. Lično mislim da je to dobar skor i da bi trebalo da se razmisli od njegovom korišćenju na sajtovima.

Video sam da su uveli neku novinu za zaštitu onih koji plaćaju oglase u cilju sprečavanja duplih klikova i toga da se na taj način nabijanja potencijalnih troškova od strane konkurencije. Nisam se baš bavio iščitavanjem na kom principu funcioniše i bilo bi dobro da ako planirate neku reklamnu kampanju na Internetu da se dodatno raspitate o ovome.

Pored informacije o testu sa zaradom od prikazivanja oglasa po principu Google Adsens vs Adbuka razlog za ovaj post su i PDF dokumenta koja dodatno objašnjavaju funkcionisanje oglašavanja pomoću Adbuke.

Adbuka® prezentacija

Adbuka® prezentacija za medije

Adbuka® AdTicklrSM

Kako se koristi Adbuka

Ove linkove sam našao na adresi adbukica.com.

Da li dozvoljavate a.d.ult sajtove?

Ja sam stavio vas kod i nakon 3-4 dana imao sam 12 prikaza oglasa. Taj sajt ima oko 3000 posjeta dnevno i moralo je biti daleko vise prikaza od toga.

Za sada nema eksplicitne dozvole za ulazak u mrežu, što ne znači da je neće biti. Adult sajtovi definitivno nisu medij koji je našim oglašivačima koristan.

Moguće da sami oglašivači ne žele da se na vašem sajtu objavljuju oglasi. OBratite nam se emailom sa detaljima.

Ace_ kaže:
Da li dozvoljavate a.d.ult sajtove?

Ja sam stavio vas kod i nakon 3-4 dana imao sam 12 prikaza oglasa. Taj sajt ima oko 3000 posjeta dnevno i moralo je biti daleko vise prikaza od toga.

Gledam ovu temu i nije mi jasno?

https://internetzarada.org/adbuka-zabranjeno-za-hrvate-t-10781-2.html

Znaci ja napravim account na adbuci i stavim reklame na svoj sajt...

Zaradim recimo 1000 eura i oni insistiraju da mi umanje iznos za penziono, zdravstveno i doprinose te za njihov PDV? Cak sta vise ako sam stranac ne bi li trebali da mi ne umanjuju iznos za PDV?

Kakve sad Adbuka ima veze sa tim? Valjda ja sam placam to u godisnjoj poreskoj prijavi na sav prihod iz inostranstva...

Hellas, očito da ne. Adbuka se jako brine za to da ti platiš porez i sva davanja u svojoj matičnoj drzavi. Tj. adbuka je odlično rješenje ali samo ako živite u Srbiji, za sve ostale zemlje je teška pušiona. A tko misli globalno, a djeluje samo lokalno, u ovom slučaju osuđen je na propast. Toliko od mene...

Verovatno bi ih bilo najbolje kontaktirati i njima postaviti pitanje kakav je tačno postupak.

Oni su prsli skroz, a ja ne zelim nista bez argumenata da pisem. Bilo je natezanja oko nacina placanja ali kada sam zaradio 50e odbili su da mi odgovaraju evo i dokaza!

[attachment=756]

Pomislio sam da iz nekog razloga ne koriste vise taj meil, i obratio sam im se sa drugim meilom i naravno odgovorili su:

[attachment=758]

Vi dalje sami rasudite gde ta firma ide..

Prilozi

• adbuka prevara.JPG
    adbuka prevara.JPG
    57.4 KB · Pregleda: 558
  • 23.JPG
    23.JPG
    31.2 KB · Pregleda: 543
  • 233.JPG
    233.JPG
    31.2 KB · Pregleda: 548
Hellas kaže:
Gledam ovu temu i nije mi jasno?

https://internetzarada.org/adbuka-zabranjeno-za-hrvate-t-10781-2.html

Znaci ja napravim account na adbuci i stavim reklame na svoj sajt...

Zaradim recimo 1000 eura i oni insistiraju da mi umanje iznos za penziono, zdravstveno i doprinose te za njihov PDV? Cak sta vise ako sam stranac ne bi li trebali da mi ne umanjuju iznos za PDV?

Kakve sad Adbuka ima veze sa tim? Valjda ja sam placam to u godisnjoj poreskoj prijavi na sav prihod iz inostranstva...

Nazalost to tako ide. Ja da bi npr. iz Hrvatske sa firme legalno tebi isplatio u drugu drzavu moram obracunat i platit u Hrvatskoj doprinose za mirovinsko, zdravstveno, porez na dohodak, kao da placam za svog radnika, samo skuplje. Tako ja reguliram svoje obaveze u svojoj drzavi.
S time da u Hrvatskoj prica ide tako da bi to islo preko ugovora o djelu, da bi mi morali potpisat taj ugovor, da bi ti morao prvo zatrazit OIB iz Hrvatske da bi ja mogao na osnovu tog OIB-a platit porez.

Onda ti svoje obaveze reguliras u svojoj zemlji po pravilima kakva ti imas, tj. porez na drugi dohodak je u Hrvatskoj, ne znam kakav je ekvivalent kod vas.

S obzirom da je trosak poreza putem ugovora o djelu pa skoro x 2. Znaci ako isplatis $200 ja moram na to platit pa barem nekih $150 na to sve skupa dodje $350 mene kao trosak.
A ti onda od svojih $200 sebi u svojoj zemlji isplacujes obaveze po porezu na drugi dohodak tj. uplatu iz inozemstva.

Caka je ja mislim s kojom nisam upoznat jer mi nije trebalo. Ja mislim da ti onda kao stranac mozes trazit povrat poreza od Hrvatske za porez koji sam ja platio za tebe, na osnovu onog OIB-a koji ti je izdat.

Isto nisam siguran kako tu igra ulogu ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Mislim da sto se tice Adbuke tj. isplate opcenito iz Srbije da je to jos i isplativije nego je to iz Hrvatske jer dok u Srbiji platis neki porez, u Hrvatskoj platis prakticki jos jedan cijeli iznos.
S druge strane, Adbuka bi odmah unaprijed trebala reci koliko ide na poreze a koliko ostaje samoj osobi.

Npr. ja planiram u dogledno vrijeme pokrenut affiliate/partner program, i vec dugo vremena trazim kako da sve bude pravilno zakonski regulirano i moram rec da je komplicirano do zla boga. Ugl. moj trošak ce biti da bi nekome isplatio $100 ukupno moram platit $200. Ali ja necu reklamirat zaradu od $200 nego zaradu od $100 tj. cifra koja osobi ostane kad se odbije porez koji ja moram platit.

Zeznuto, ali budem se jos informirao o tim stvarima kako budem kretao u ovo pa cu updetat sa informacijama.

dbomestar, sve je to fino i krasno, ali mene zanima kako i po kojem principu onda Google AdSense posluje ? Kako njima ne treba moj OIB, broj mirovinskog, zdravstvenog, i tome slicno ? Kako to onda oni uspijevaju ?
P. S. Srbija i Hrvatska imaju ugovor u nemogucnosti dvostrukog oporezivanja. Prema tome, ako sam u jednoj od tih dvaju država platio porez, u drugoj ga ne placam. Dalje, pitanje na koje nikada nitko nece moci dati konkretan i jasan odgovor je: gdje sam ja te novce zaradio ? Da li poslovanjem u Srbiji, u Hrvatskoj, i Bosni ili nekoj cetvrtoj zemlji i po cemu se to gleda ? Da li po tome odakle dolaze posjete na stranicu ili po necem drugom ?

mrgood kaže:
dbomestar, sve je to fino i krasno, ali mene zanima kako i po kojem principu onda Google AdSense posluje ? Kako njima ne treba moj OIB, broj mirovinskog, zdravstvenog, i tome slicno ? Kako to onda oni uspijevaju ?

Vrlo jednostavno. Ne posluju iz Hrvatske. Hrvatska je zadnji šupak svijeta (ispricavam se na izrazu) sto se tice poslovanja. Kad govore da smo nekonkurentni na televiziji govore o ovim i ovakvim stvarima. Jednostavno, da ja imam uvjete koje ima neki Amer ja bi bio milijonas odavno, a vjerujem i pola poduzetnika u Hrvatskoj. Koji god k krenes radit imas neku prepreku, ja gledam sve legalno poslovat, i za svaki mali detalj imas prepreku.
To je sad druga tema, ali poanta jest da je to Hrvatska (ali slicno vrijedi i ostale zemlje balkana). Preregulirani smo po svemu, imamo zakone koji su kontradiktori, drzava nabacuje poreze bez da shvaca njihov utjecaj itd itd. Pa nismo po doing business listama bez razloga uvijek medju najgorima. Onoliko koliko si ti frustriran ovime, poduzetnici su frustrirani 1000000000 puta više jer se oni jebu 24-7 sa tim stvarima.

Google Adsense to kod sebe regulira a na tebi je i ostalima da sebi u svojoj drzavi prijave porez na drugi dohodak i onda ga plate. Google je oprao svoje ruke, a sad je na onima koji primaju cekove da plate porez kod sebe za to.

mrgood kaže:
P. S. Srbija i Hrvatska imaju ugovor u nemogucnosti dvostrukog oporezivanja. Prema tome, ako sam u jednoj od tih dvaju država platio porez, u drugoj ga ne placam.

Stvarno ne znam. Za pretpostavit je da sa Srbijom doista i imamo ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja (nisam siguran jer nisam nigdje procitao ali 99.9% sam uvjeren da to jest tako). E sad kako to funkcionira to ne znam. To ako se ne oporezuje dvostruko ne znaci da ne postoji cijela jedna veoma kompleksna procedura iza toga da bi se izbjeglo to oporezivanje. Kao što rekoh, ja kad nekome isplatim putem ugovora o djelu ta osoba iz Srbije ili Bosne moze trazit povrat poreza od Hrvatske drzave na osnovu tog OIB-a koji mu je izdan. Dali moze i jednostavnije, to ne znam. U principu se slazem, nebi trebalo biti dvostrukog oporezivanja, ali kakva je procedura to jos treba vidjet.

Al to ne znaci da ti mozes birat dali ces platit porez. Gotovo sam siguran da firma kad salje u drugu zemlju fizickoj osobi mora platit porez u svojoj zemlji na to (barem je tako za Hrvatsku) e sad kako ce ta ta osoba trazit povrat poreza to je druga stvar. Al mislim da je nemoguce da se ne plati ništa poreza.

mrgood kaže:
Dalje, pitanje na koje nikada nitko nece moci dati konkretan i jasan odgovor je: gdje sam ja te novce zaradio ? Da li poslovanjem u Srbiji, u Hrvatskoj, i Bosni ili nekoj cetvrtoj zemlji i po cemu se to gleda ? Da li po tome odakle dolaze posjete na stranicu ili po necem drugom ?

Ako sam shvatio svrhu ovog pitanja.
To je vazno kada se radi o poslovanju izmedju dvije firme. Kad firma izdaje fakturu firmi onda je bitno kakav je posao i onda se na osnovi vrsti posla i gdje i za sta se odraduje dali ce se platit PDV po zemlji primatelju ili zemlji gdje se posao odradio. U zakonu o PDV-u je to jasno specificirano. Ako npr radis odredjene usluge za US, onda ne zaracunavas PDV jer USA nema PDV porez, ali zato trebas dobit potvrdu od US firme da je ona porezni obveznik. (Jos jedna birokratska debilana). Ako radis sa firmom iz EU onda opet ne zaracunavas porez nego se prenosi porezna obveza, ali prije toga moras potvrdit iz europse VIES baze da je ta firma porezni obveznik u EU. Oni onda to reguliraju u svojoj zemlji i placaju taj PDV.

Kad se radi o fizickim osobama e tu je druga prica. Tu se ja mislim ne gleda gdje je posao odradjen nego gdje zivi ta osoba kojoj se isplacuje tj. u koju zemlju se salje uplata.

Još jednom kao i svaki put naglašavam, ja nisam porezni strucnjak, ovo nije moj strucan savjet, sve ove informacije koristite na vlastitu odgovornost. Ja mogu bit u krivu, nemojte vjerovat ljudima s foruma nego se informirajte kod mjerodavnih institucija i strucnjaka. Ja sam ovo dao samo kao informativno da ekipa vidi sta ima "out there" i koliko je situacija kompleksna. Ovo je samo kap u moru o cemu prosjecni poduzetnik u HR mora brinut. Ne znam kako je u Srbiji i drugim zemljama jer tamo ne poslujem, ja govorim kako je u Hrvatskoj a i u Hrvatskoj znam samo one stvari kojima sam se bavio, ne mogu znat kako je sve regulirano za fizicke osobe kad ja poslujem preko firme. Ne mogu ja sebi isplatit pare samo tako sa firme a da ne platim sve silne poreze i doprinose, a kamoli da nekom treces mozes samo tako isplatit.

Prvo su rekli isplata je na 5000 dinara, zatim isplata je na 50e, zatim cekaj prvog u oktobru, a onda nece pre 14og... prestali su da se javljaju na mail, da bi me na kraju kada sam izrazio bunt protiv takvog neprofesionalnog poslovanja, pozvali na telefon napsovali i suspendovali nalog... Bez' te od ovih debila sto dalje!

Angažuješ advokata, ukoliko nisi kršio ugovorena pravila za prikaz reklama ne mogu da ti ospore zarađena sredstva.

neonest kaže:
Prvo su rekli isplata je na 5000 dinara, zatim isplata je na 50e, zatim cekaj prvog u oktobru, a onda nece pre 14og... prestali su da se javljaju na mail, da bi me na kraju kada sam izrazio bunt protiv takvog neprofesionalnog poslovanja, pozvali na telefon napsovali i suspendovali nalog... Bez' te od ovih debila sto dalje!

Ako je to istina stvarno ih treba pokopati na svakom forumu.
Kada vidim takvu nepravdu jako mi tesko bude, kao da su mene prevarili.

Lijepo ste mogli vidjeti moju raspravu sa bastijanom na jednoj drugoj temi koja je sada zakljucana. Iz cjelokupne rasprave objektivni promatrac ne moze zakljuciti nista drugo osim to da je adbuka totalno amaterska firma i da nitko ozbiljan ne bi poslovao s njima. Medjutim, nazalost, zato jer zivimo tu gdje zivimo, to nekima koji nemaju adsense ostaje kao zadnja sansa, i mislim da to adbuka debelo koristi...

neonest kaže:

Uzas, nikad od njih nista nece ni biti, jao nek pozovu mene na telefon evo poslacu im na email, .....

Evo koji je to danas datum 19-i, niti se javljaju niti su me isplatili... Prvi rok je bio krajem septembra pa onda 1. oktobra pa se ne javljaju neko vreme i onda se jave sa novim datumom 14i oktobar, pa se ne javljaju opet neko vreme pa mi kazu kako nece pre novembra, pa sredinom novembra, ja placam odrzavanje tekuceg za ban badava imam troskove a novac na racun ne stize. Ne javljaju se niti ce se javiti na ovom forumu, ko zna koliko su budala poput mene namagarcili, novosti.rs su koristili adbuku ali su prestali mozete misliti zasto.

Zalosno je to sto rade, ali odakle im bahatost da pozovu i pored svega pocnu da psuju kao sto su to uradili oktobra, samo zato jer sam reko da menjaju ugovor, bar onaj usmeni o roku isplate, i naravno da sam bio u pravu. Na Balkanu ce proci 100 godina pa ce se tek onda pojaviti ljudi koji su profesionalci u IT sektoru bar po pitanju ovih mreza. Do tada izbegavajte ovakve hostaplere i lopove po Srbiji! Vazno je da su oni platili clanak u nekim novinama da im izadje kako su popularna mreza u nemackoj, a kada ih pitam jel imate vi neke reklame inostrane, rekli su " za sada nemamo" pa kako su onda postali popularni u inostranstvu ??? Muljaju od samog pocetka!

Nego upeco sam se na to sto odobravaju na free sajtovima reklame. Ja sada imam etarget i adsense (posle sto godina) i jedan uspesan i napredan sajt, i ni na pamet mi ne pada da se pecam na nekim novonastalim mrezama, a isto ne savetujem ni vama!

Back
Na vrh