Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adsense alat za indeksiranje [Problem]
» Alat za indeksiranje mi javlja greske
29-06-2013, 07:21 PM
Post: #1
Adsense alat za indeksiranje [Problem]
Pozdrav,

Koristim Adsense na svom blogu i skoro sam primjerio da imam problem sa alatom za indeksiranje.

Prijave alata za indeksiranje (0)
Neuspjeli zahtjevi za indeksiranje (34)

Moze li mi neko reci kako da to popravim. Radi se o nekoj bezveznom URL-u koji ne postoji na mojoj stranici a alat ga pokusava indeksirati... nesto kao url.com/doubleclick/robot.txt...

i Hocu li imati problema ako pristupam svoj adsense account-u sa razlicitih mjesta [Razlicite IP adrese i Internet provajderi].
Hvala

http://www.jabykaportal.com - koliko vrijedi?
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
01-08-2013, 09:13 AM
Post: #2
RE: Adsense alat za indeksiranje [Problem]
Evo i meni je to izbacilo na racunu. Iskreno mislim koliko sam mogao svatiti problem da google alat za indexiranje ne moze pristupiti robots.txt fajlu. Ja cu probati rucno napraviti taj fajl i upisati kao sto su ovdje i naveli :

"Ako alatu za indeksiranje želite odobriti pristup na stranice, to je moguće bez odobravanja pristupa drugim robotima. Jednostavno dodajte sljedeća dva retka teksta na vrh datoteke robots.txt:

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

Ova će promjena pauku omogućiti da indeksira sadržaj vaše web-lokacije, a vama će omogućiti najrelevantnije Google oglase za taj sadržaj"..... ubacis ovaj fajl u root direktorij stranice....

I naravno treba u google master tools verifikovati stranice da si vlasnik lokacija na kojim se pojavljuju oglasi. Ides na desnoj strani onaj padajuci meni Manage Site ili tako nesto i potvrdis samo da si ti vlasnik tih veb lokacija. Imas nekoliko metoda potvrde vlasnistva web lokacije koje su tamo navedene. Ja sam se logovao direktno na svoj hosting i to je to.

Iskreno ne znam koliko sam upravu sa ovim i hoce li biti ispravna metoda rjesavanja problema ali mislim da sam sve uradio sto su tamo peglali. Sada treba cekati da mi njihov onaj google boot skenira ponovo lokacije. Ako bude upalilo javim ovdje da je ovako proslo.
E ovako sad sam gledao svoj racun na adsense i sada je sve ok. Izbrisane su one pogreske oko indeksiranja. Uglavnom ne znam je li ovo gore bilo korisno ili nesto drugo ... haj znaj sa googlom nikad nisi sigran Winking.Pozz.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Adsense tezak problem dekss 1 1,683 29-01-2016 03:47 AM
Last Post: terminator
  Adsense cudan problem ps3 3 1,795 30-08-2012 02:17 PM
Last Post: ps3

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)