Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav ekipi
» Strateški zaokret poslovnog fokusa
13-08-2015, 12:34 AM (This post was last modified: 13-08-2015 12:40 AM by Tommmy.)
Post: #1
Pozdrav ekipi
Pozdrav svima,

Ovaj IZF forum je posebno mjesto na našem "IM nebu". Registrirao sam se prije nekih 2 mjeseca, i čim sam prvi put ušao na forum imao sam drukčiji osjećaj nego kod drugih (free) foruma i sajtova, imao sam osjećaj kvalitete i podrške kao da sam platio ulaznicu da bih mogao biti ovdje i proučavati ovo znanje. To mi je bila prva "vibra". I vidim da sam bio u pravu, zato sam zahvalan ovom forumu i svima vama koji mu više ili manje doprinosite (prvenstveno D.Bomestar, kao i svi ostali).

Inače, živim u Zg, završio sam tehnički fakultet, par godina sam radio u struci u jednoj od najvećih hrvatskih firmi, pa se prebacio u marketing, pa promjenio i industriju i opis posla (prešao u prodaju), i onda odlučio krenuti samostalno, u za mene svakako "prirodniju poziciju". Jer, "gušila" me i velika korporacija, a isto tako i manja firma u kojoj sam radio - svaka na svoj način.

Već nekoliko godina pokušavam poslovati samostalno na ovim našim prostorima (otvorio sam firmu prije 4-5 godina, ali do ovog trenutka sve se svodilo na teško preživljavanje), i od prije nekog vremena sam shvatio da "do daljnjeg" ŽELIM poslovati u normalnom poslovnom okruženju (ma što to za koga značilo), i da je to moj IZBOR.

U mom fokusu su poslovne opcije koje...

1) ...se mogu raditi od bilo gdje u svijetu
2) ...ni na koji način (ili što je moguće manje) ne ovise o ovdašnjim lokalnim administrativno-birokratskim "institucijama"
3) ...ne ovise o platežnoj moći našeg lokalnog stanovništva, tj. o stanju lokalne ekonomije

Jedan od koraka (da li većih ili manjih, vrijeme će pokazati) na mom putu je poboljšanje mojih IM vještina, i zato se nadam da ćemo ugodno i uspješno surađivati. Što se tiče IM-a, smatram da zasad imam samo solidan pregled situacije - tu IZF već ima značajno mjesto, iako sam tek odnedavno član. Malo sam bolji što se tiče prodajnih vještina.

Međutim, sad radim na tome da puno više stvari mogu zaista i praktično UČINITI, kao i na tome da se povežem s onima koji to mogu (bilo na prijateljskoj osnovi, bilo kao partneri, ponuđači plaćenih usluga i servisa, savjetnici, ponuđači tečaja ili instrukcija po satu, itd...).

Isto tako, voljan sam na bilo koji način pomoći svakome, ako sam svojim znanjem ili iskustvom to u mogućnosti učiniti.

Pozz

P.S. Inače, u slobodno vrijeme (između ostalog) volim promatrati, proučavati i definira(va)ti zakonitosti sinkroniciteta i paralelizama između mikro i makro svijeta, sporta, biznisa, i drugih područja, s posebnim naglaskom na mentalnu i situacijsku dinamiku bilo kojeg promatranog procesa.

Ako vas možda bune neki od ovih izraza, priznajem da ni meni nije dokraja posve jasno sve što sam upravo napisao... Smile

No, sve ovo ima jako uporište u mojoj životnoj praksi na dnevnoj bazi, i kao takvo je moj najiskreniji pokušaj da se probam predstaviti pomoću PISANIH RIJEČI... ah da, iako to nije ništa novo, ali u zadnje vrijeme mi je u naročitom fokusu statističko predviđanje buduće uspješnosti ili ne-uspješnosti određene osobe na osnovu RIJEČI KOJE SADA IZGOVARA..., hm...nadam se da sam pratio svoje vlastite smjernice... Hysterical
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
Thanks given by (2): Kapetan Bačvica, Davor Bomestar
13-08-2015, 04:21 AM
Post: #2
RE: Pozdrav ekipi
Pozdrav, zanimljiv intro Smile

Dobrodošao!

http://igortomic.net
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
13-08-2015, 09:13 AM
Post: #3
RE: Pozdrav ekipi
Pozdrav i dobrodošao,

ako si dobar u prodaji, a i pisanju, racunaj da ce ti toliko lakse i marketing ici. Jer se i int. marketing dobrim djelom danas zasniva na tome da znas dobro komunicirat, prodat "nesto" ne nuzno proizvod npr. prodat nekome razlog zasto da linka, sharea tvoj website, prodat nekome razlog da se pretplati na tvoj newsletter ili da te prati na FB-u i sl.

Bio sam se neko vrijeme bavio web dizajnom s fokusom na HR, prosao sam sve probleme bavljenja poslom na domacem trzistu, tako da sada sretno i zadovoljno se fokusiram na strano trziste. Ne zelim zvucat bahato, ali u zadnje vrijeme jako puno ljudi me "vuce za rukav" da radim sa domacim firmama i na domacim projektima, ali jednostavno takve izbjegavam zbog losih iskustava. Imam neke od prije i ti su ok ali osim toga sav fokus je na strane a nove domace odbijam. Nije svaki biznis isti, neke stvari mozes samo lokalno obavlja ali tko god moze savjetujem da se fokusira na strano trziste. Racunica je uvijek ista, za isto vremena, energije i truda dobit ces vise. Ne odmah, ali s vremenom kad biznis postane stabilniji.

SaaS SEO Marketing Agency
Send this user an email Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
13-08-2015, 11:02 AM
Post: #4
RE: Pozdrav ekipi
Pozdrav i dobro došao na forum.
Send this user an email Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
13-08-2015, 01:33 PM
Post: #5
RE: Pozdrav ekipi
Odlično Tommmy, dobrodošao. Smile

Vjerujem da bi, posebno onaj dio u završnici tvog predstavljanja bio interesantan i našao svoju publiku na netu, stoga eto, već imaš materijal i temu za svoj prvi projekt. Smile
Ako već nisi to i napravio. Fever

Još jedna loša vijest - R.I.P. Prince.
Free Classified Ads - Free Classifieds.
Kvadar Oglasi, Besplatni Mali Oglasi.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
13-08-2015, 01:34 PM (This post was last modified: 13-08-2015 01:42 PM by Tommmy.)
Post: #6
RE: Pozdrav ekipi
Hvala vam svima na dobrodošlici!

@DBomestar, zbog mog rekao bih izrazito "ne-mudrog" odnosa Proučavanje/Akcija zadnjih godina, malo preambiciozno je reći da sam dobar u bilo čemu na razini praktičnog djelovanja, no zahvaljujući IZF-u sam definitivno dobio potvrdu gdje vidim "svoj teritorij" (ako promatramo IM i IZ), jer sam dobio dodatni pregled kako IM-a općenito, tako i odnosa domaće vs strano tržište.

Moja sadašnjost je prodaja e-knjiga na domaćem tržištu, i tu na domaćem terenu "brusim formu" do određenog nivoa, a onda se bacam na specifične aktivnosti (nema direktne veze s IM-om) na stranom tržištu za koje sam već kroz jedno duže vrijeme sagradio podrum, prizemlje i prvi kat, ali cashflow počinje teći tek na drugom katu... Smile

...a kako svaki dan treba platiti hranu i režije, tako sam se "privremeno na par dana" bacio na proučavanje IM-a da bih prvo malo poboljšao cashflow, i da bih zatim mogao nastavit izgradnju drugog kata. No, tu na IM i IZF teritoriju sam već 2 mjeseca, i vidim da je ovo tek uvod. I zadovoljan sam što sam tu, jer vidim da praktički što god da radiš offline ili online (ti ili netko od tvojih potencijalnih partnera), u to možeš inkorporirati IM kao dodatnu i vrijednu Polugu.

A ovo što kažeš da te sad svi vuku za rukav, mislim da je to potpuno očekivano. Jer (barem koliko sam čitao tvoje postove) vjerojatno si u svojoj sredini "iznikao niotkuda", i sad stršiš... Smile

Ja sam donedavno bio u potpuno suprotnoj situaciji od tvoje - ja sam vukao druge za rukav da im pomognem (da unaprijede svoje poslovanje, i to bez ikakvih dodatnih ulaganja, samo ubacujući u igru određene praktične i potpuno istestirane poslovne koncepte u igru...), ali sam prestao to činiti. Sad čuvam i akumuliram svoju energiju i usmjeravam je na prave stvari. Postao sam "sebičan", sad pomognem samo onima koji me pitaju za pomoć (naravno, ako mogu pomoći).

Moram reći još samo nešto, naprosto sam šokiran koliko vremena mi je "progutalo" pisanje ova moja dva prva posta... gotovo za nepovjerovat! Zato se sad bacam na posao, pozz
(13-08-2015 01:33 PM)Kapetan Bačvica Wrote:  Odlično Tommmy, dobrodošao. Smile

Vjerujem da bi, posebno onaj dio u završnici tvog predstavljanja bio interesantan i našao svoju publiku na netu, stoga eto, već imaš materijal i temu za svoj prvi projekt. Smile
Ako već nisi to i napravio. Fever

Hvala Kapetane na dobrodošlici,

Drago mi je što tako misliš, ne nisam tako nešto pokrenuo, odlučio sam prvo to dobro naplatit u jednom specifičnom području (oh da, sve to zaista ima i svoje PRAKTIČNE IMPLIKACIJE Smile ), pri tome još dodatno sve integrirat i bolje povezat, a onda ću to možda "prelit" na druga određena područja i na druge (još nedefinirane) načine. U ovom trenutku ovo su samo moje projekcije, uz naravno moguća odstupanja tokom putovanja. "A veselje je na putu".
Sad stvarno moram ići, pozz pa se čujemo
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
13-08-2015, 09:45 PM
Post: #7
RE: Pozdrav ekipi
(13-08-2015 01:34 PM)Tommmy Wrote:  Ja sam donedavno bio u potpuno suprotnoj situaciji od tvoje - ja sam vukao druge za rukav da im pomognem (da unaprijede svoje poslovanje, i to bez ikakvih dodatnih ulaganja, samo ubacujući u igru određene praktične i potpuno istestirane poslovne koncepte u igru...), ali sam prestao to činiti. Sad čuvam i akumuliram svoju energiju i usmjeravam je na prave stvari. Postao sam "sebičan", sad pomognem samo onima koji me pitaju za pomoć (naravno, ako mogu pomoći).

I ja vucem za rukav one na stranom trzistu. Tamo sam nitko i nista i moram se izborit za svakog klijenta. Tako to ide. Inace, za dobit jednog dobrog stranog klijenta treba povuci stotine ili tisuce ljude za rukav, to je normalna stvar. Ako bi rekao nesto ekipi koja trazi klijente i sl. da jednostavno ne odustaje nikad. Mjenjajte strategiju, prilagodjavajte se, ali ne odustajte. Ja sam jako dugo se javljao na oglase na freelancing sajtovima, bez efekta, a onda sam provalio solidan "templejt" za javljanje koji se tice moje industrije i onda mi je krenulo bolje. Cak i kad se jave, odradimo 100 custom ponuda za koje nam treba do tjedan dana za izradu, da bi dobili jednog klijenta. Ali nakon sto ih odradis jako jako puno, zakotrljaju se stvari.

SaaS SEO Marketing Agency
Send this user an email Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
14-08-2015, 12:38 AM
Post: #8
RE: Pozdrav ekipi
(13-08-2015 09:45 PM)Davor Bomestar Wrote:  
(13-08-2015 01:34 PM)Tommmy Wrote:  Ja sam donedavno bio u potpuno suprotnoj situaciji od tvoje - ja sam vukao druge za rukav da im pomognem (da unaprijede svoje poslovanje, i to bez ikakvih dodatnih ulaganja, samo ubacujući u igru određene praktične i potpuno istestirane poslovne koncepte u igru...), ali sam prestao to činiti. Sad čuvam i akumuliram svoju energiju i usmjeravam je na prave stvari. Postao sam "sebičan", sad pomognem samo onima koji me pitaju za pomoć (naravno, ako mogu pomoći).

I ja vucem za rukav one na stranom trzistu. Tamo sam nitko i nista i moram se izborit za svakog klijenta. Tako to ide. Inace, za dobit jednog dobrog stranog klijenta treba povuci stotine ili tisuce ljude za rukav, to je normalna stvar. Ako bi rekao nesto ekipi koja trazi klijente i sl. da jednostavno ne odustaje nikad. Mjenjajte strategiju, prilagodjavajte se, ali ne odustajte. Ja sam jako dugo se javljao na oglase na freelancing sajtovima, bez efekta, a onda sam provalio solidan "templejt" za javljanje koji se tice moje industrije i onda mi je krenulo bolje. Cak i kad se jave, odradimo 100 custom ponuda za koje nam treba do tjedan dana za izradu, da bi dobili jednog klijenta. Ali nakon sto ih odradis jako jako puno, zakotrljaju se stvari.

Potpuno se slažem u vezi svega ovog što si rekao, i iako svi to kao "znamo" na principijelnom nivou, ovo tvoje konkretno iskustvo, primjeri i brojke djeluju jako dobro na motivacijskom planu i daju zaista snažan poticaj (barem meni)! Smile

Inače, ja sam se gore malo krivo izrazio u vezi ovog "povlačenja za rukav", jer sam pritom mislio na ljude iz moje okoline s kojima sam dobar, i kojima sam nudio prijateljsku pomoć for free (ne samo u vezi posla, nego i u vezi nekih drugih stvari), a oni kao bi ali zapravo ne bi, pa onda opet kao bi... i onda u svemu tome čovjek shvati da bespotrebno gubi energiju... (by the way, naravno da, bez obzira što ja ne bi tu svoju pomoć monetizirao, da bi i ja narastao energetski i iskustveno kad bi oni na bilo koji način profitirali uz moju pomoć!).
Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pozdrav ekipi! emaus 4 1,690 04-08-2015 05:08 PM
Last Post: Svedok
  Pozdrav veseloj ekipi Katie 8 2,784 06-06-2012 05:41 AM
Last Post: Popic
Smil42c642f95f382 Pozdrav ekipi! mrtwig 5 1,837 21-10-2010 12:24 AM
Last Post: DavidVictor
  Pozdrav ekipi! iggysick 9 2,267 10-08-2010 11:39 PM
Last Post: rovad
  Pozdrav ekipi maestro 1 1,106 05-04-2010 09:09 PM
Last Post: ulysses

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)