Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Savjeti za webstranicu
11-02-2015, 10:12 PM
Post: #1
Savjeti za webstranicu
Prije nekoliko dana jedna indie igra (još u razvoju) je postala popularna na mrežama poput Imgura i Reddita. Svidjela mi se igra pa sam ju i kupio (Steam Early Access) i nakon nekog vremena igranja, odlučio sam iz hobija pokrenuti site o toj igri (guides, tutorials i sl.).

Nisam imao planova da ta stranica postane poslovna jer nisam očekivao neku posjećenost, jednostavno mi je gušt raditi tako nešto sa strane. No...

[Image: MKKByHd.png]

U SEO se ne razumijem previše, stranicu nisam promovirao na društvenim mrežama (osim na YouTube-u, no to je jer pravim i tekstualne i video tutoriale), no posjeta je (po meni) odlična.

Ne znam smijem li linkati stranicu ovdje, pa neću, prije nego što moderatori dozvole, ali imam par pitanja.

1) Na koji je način najbolje monetizirati ovakvu stranicu? Kada se može početi?

2) Isplati li se praviti mailing listu?

3) Koji WP plugin koristiti za detaljnu statistiku (najčešče posjećeni članci, vrijeme zadržavanja, izvor i sl...)?

4) Na koji se način najbrže mogu probiti na prvo mjesto na Googleu? Trenutno sam 5-6, s tim da se bolje rankiraju stvari poput videa ili Steam Community guide-a. Konkurencija je nepostojeća praktički, a potražnja svaki dan raste.

Ostali savjeti su dobrodošli, naravno. Smile

Unaprijed hvala!
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
12-02-2015, 04:22 AM
Post: #2
RE: Savjeti za webstranicu
Stranica je nova i očito baš nema konkurencije čim si odmah na prvoj stranici Google-a pa je moguće da ćeš ubrzo prirodnim putem doći i do prvog mjesta, ali ta 5-6 pozicija je jednako dobra kao i prva ako su ispred tebe samo Youtube i Steam.

Mailing listu se definitivno isplati praviti uvijek, pogotovo gamersku jer su gameri i lojalni i redovni potrošači. Zato bi affiliate bio dobar način monetizacije, jer bi mogao dobiti dosta referrala koji će iznova trošiti, ali koliko znam Steam nema aff. program i to je stvarno bezveze. No ako tvoja stranica postane stabilna i dobro posjećena nakon što prođe neko vrijeme ti uvijek možeš kontaktirati izravno proizvođača igrice u vezi eventualnog affiliate partnerstva. A dotad, možeš pokušati i sa RazerStore affiliate programom ili drugim gaming poput BigFish, a pročitao sam i dobre stvari o BMT Micro. Uglavnom ne moraš se ograničiti samo na tu jednu igru, nego neka ti ona bude primarna tematika, ali reklamiraj i druge igre, pa ako ti dobro krene sa ovom stranicom, počni praviti mrežu gaming web stranica.

Uostalom, sve ovisi o razvoju ove prve stranice, ovo dosad naslijepo pišem, a i nisam aktivan u toj grani, ali bio sam gamer i po mom mišljenju tu ima dosta potencijala koji bi se mogao iskoristiti.

Još da odgovorim za plugin, ja koristim kombinirano WP Slimstats, Jetpack statistiku i Google Analytics i apsolutno sve tu imam.

I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
Thanks given by (2): Thrix
12-02-2015, 05:23 PM
Post: #3
RE: Savjeti za webstranicu
(12-02-2015 04:22 AM)Gogo7 Wrote:  Stranica je nova i očito baš nema konkurencije čim si odmah na prvoj stranici Google-a pa je moguće da ćeš ubrzo prirodnim putem doći i do prvog mjesta, ali ta 5-6 pozicija je jednako dobra kao i prva ako su ispred tebe samo Youtube i Steam.

Kako to misliš?

(12-02-2015 04:22 AM)Gogo7 Wrote:  Mailing listu se definitivno isplati praviti uvijek, pogotovo gamersku jer su gameri i lojalni i redovni potrošači. Zato bi affiliate bio dobar način monetizacije, jer bi mogao dobiti dosta referrala koji će iznova trošiti, ali koliko znam Steam nema aff. program i to je stvarno bezveze. No ako tvoja stranica postane stabilna i dobro posjećena nakon što prođe neko vrijeme ti uvijek možeš kontaktirati izravno proizvođača igrice u vezi eventualnog affiliate partnerstva. A dotad, možeš pokušati i sa RazerStore affiliate programom ili drugim gaming poput BigFish, a pročitao sam i dobre stvari o BMT Micro. Uglavnom ne moraš se ograničiti samo na tu jednu igru, nego neka ti ona bude primarna tematika, ali reklamiraj i druge igre, pa ako ti dobro krene sa ovom stranicom, počni praviti mrežu gaming web stranica.

Ne znam kako će se affiliate uklopiti u to sve, ali testirat ću sigurno... o pravljenju mreže sam razmislio, mislim da ću to i učiniti.

Naravno da Steam nema affiliate program, zamisli koji bi to nered bio na internetu, iovako je preogroman servis. Biggrin


(12-02-2015 04:22 AM)Gogo7 Wrote:  Uostalom, sve ovisi o razvoju ove prve stranice, ovo dosad naslijepo pišem, a i nisam aktivan u toj grani, ali bio sam gamer i po mom mišljenju tu ima dosta potencijala koji bi se mogao iskoristiti.

Mogu ti poslati link stranice pa da mi daš koji savjet kao average gamer? Biggrin


(12-02-2015 04:22 AM)Gogo7 Wrote:  Još da odgovorim za plugin, ja koristim kombinirano WP Slimstats, Jetpack statistiku i Google Analytics i apsolutno sve tu imam.

Hvala!
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
12-02-2015, 06:23 PM
Post: #4
RE: Savjeti za webstranicu
(12-02-2015 05:23 PM)Thrix Wrote:  Kako to misliš?

Pošto si ti u prvih 4-5 rezultata znači da korisnik ne treba scrollat da te pronađe nego si mu odmah na ekranu. Nije baš jednako dobro kao i prva pozicija, ali nije puno ni lošije jer ispred tebe je Youtube samo zato jer je Googleov servis i forsira ga na vrh.

(12-02-2015 05:23 PM)Thrix Wrote:  Mogu ti poslati link stranice pa da mi daš koji savjet kao average gamer? Biggrin

Može, baci na PM.

I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.
Send this user an email Find all posts by this user
Quote this message in a reply Thank you
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Početak i Savjeti Ensar Kerken 7 3,163 28-10-2015 12:23 AM
Last Post: filip2508
  Savjeti za freelance pisanje mercx 3 3,203 21-06-2015 02:52 PM
Last Post: JelenaM
  Otvaram Fitness sajt - savjeti Thrix 4 2,947 06-04-2014 06:21 PM
Last Post: lutherus
  Savjeti za početak juralfc 1 2,263 06-01-2013 01:32 AM
Last Post: VWolf
  savjeti za blog? montozza 13 5,598 18-02-2011 08:00 PM
Last Post: Spartanac

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)