Podjela zarade na forumu i Adsense ID?
Ovo je forum koji svoju zaradu dijeli sa svojim korisnicima! Dijelimo 100% svoje zarade s korisnicima koji aktivno sudjeluju na forumu.

Da bi nasli svoj Google Adsense ID, pogledajte u code svog oglasa:

Kao npr:

google_ad_client = "pub-5900000000000000"; <--- Podebljani dio je vas Adsense ID.
google_ad_width = 468;
google_ad_height = 60;

Ili se jednostavno ulogirajte u svoj Google Adsense racun i na vrhu, s desne strane pisat ce vam npr. pub-5900000000000000, taj podebljani broj je vas Adsense ID. Evo kako ovo funkcionira:

  1. Ako jos nemate Google Adsense racun napravite ga besplatno na www.google.com/adsense.
  2. Upisete vas Adsense ID u postavkama vaseg profila.
  3. Otvorite novu temu na forumu ili odgovorite komentarom na vec postojecu temu.
  4. Kada imate najmanje 10 postova i aktivno sudjelujete u raspravama na forumu, vas Adsense ID ce biti nasumicno upotrebljavan za prikazivanje G. Adsense oglasa i tako vam stvarati prihod kada netko klikne na oglas dok je vas Adsense ID u upotrebi.
Prikazivanje vasih oglasa ovisi o odredjenim faktorima. Mi otkrivamo neke dijelove tih faktora, ali ne mozemo sve otkriti kako ne bi doslo do zloupotrebe sistema.

Par stvari koje trebate znati:
  • Korisnici ne dobivaju vecu izlozenost oglasa na temama gdje ima previse odgovora. Veoma je logicno - kako su oglasi dijeljeni izmedju zacetnika teme i ostalih koji komentiraju u temi (jedan slucaj podijele zarade - ravnopravno), logicno je da sto je vise komentara u temi manja je mogucnost da se pojavi vas oglas.
  • Korisnicima (zacetnicima tema, onima koji komentiraju, svima skupa) kojima je data prednost u odredjenom dijelu foruma imat ce vise prikaza oglasa. Npr. u forumu koji daje prednost zacetniku teme, zacetnik teme ce imati 3 puta vecu sansu za prikazivanje Adsense oglasa nego ostali korisnici koji su samo komentirali u temi. Recimo da u temi imamo 4 odgovora, otprilike 43% od 75% kojih se dijeli korisnicima ce biti ponudjeno zacetniku teme, dok ce se ostatak dijeliti medju onima koji su odgovarali u temi.
  • Kada se nalazite na nekoj temi vas Adsense ID nece biti prikazan tako da ako kliknete na oglas to nece ici u vas dzep. To je napravljeno takodjer da bi se sprijecila zloupotreba sistema.
  • Ni u jednom trenutku ne mozete znati ciji se oglas prikazuje, zato vas molimo da ni ne pokusavate na bilo koji nacin zloupotrijebiti sistem jer cemo u protivnom biti prisiljeni ukloniti ga s foruma, a postoji mogucnost da vas i Google kazni i izbaci vas iz Google Adsensa.
To je sve sto trebate znati o podijeli zarade na ovom forumu. Sretno postanje i zaradjivanje! :)